Haberler

Ekmen: Süreç Yasal Boyut Kazanmıştır

Güncelleme:

AK Parti 23. Dönem Batman Milletvekili Sayın Mehmet Emin Ekmen, barış ve çözüm süreci hakkında konuştu.

Mehmet Emin Ekmen bir TV'nin Canlı yayınında yaptığı açıklamada, "Hükümetimiz Çözüm Sürecinde kendi takvimine hakim bir şekilde yola devam etmektedir" dedi.

Ekmen "Yeni Çözüm Paketi kamuoyunda konuşulmakta ama paketin detayları netleşmedi ve meclis gündemine daha gelmedi. 2002 yılından beri Temel hak ve hürriyetlerin önündeki engellerin kaldırılması, Kürtçenin önündeki engellerin kaldırılması, Devletin haksız uygulamalarının sonlandırılması gibi düzenlemeler yapıldı. Süreç belli bir takvim içerisinde sürmektedir. Yerel Yönetimler alanında yapılan düzenlemelerle halkın yönetimlere katılımının arttırılması yerel yönetimlerin güçlendirilmesi önemli adımlardır. Yeni Çözüm Paketinin yasal bir boyuta taşınması önemli bir adımdır. Süreç içerisinde yapılan görüşmeler bürokratlar düzeyinden yani hükümet boyutundan bir üst boyuta taşınıyor. Yani yasama korumasıyla süreç farklı bir boyuta taşınmaktadır. Süreç içerisinde yargıstatükosunun yapabileceği etki bu paket ile ortadan kalkacaktır" dedi.

Ak Partili ​Ekmen Programın son bölümünde, şunları belirtti; "Ak Parti Kimliklerin özgürleştiği, Devletin aidiyet dayatmasından vazgeçtiği, Maksimum düzeyde halkın yönetimlere katıldığı bir yönetim biçimin arzuladığını çözüm sürecinin başından beri istemektedir. 2002 yılından beri her demokratikleşme paketinde bunları dile getirdik. Her hükümet programında ve seçim beyannamelerde bunları yazarak halka taahhütte bulunduk" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Mehmet Emin Ekmen Ak Parti Batman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ayşe Dinçer kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Ayşe Dinçer kaç yaşında, nereli? Ayşe Dinçer biyografisi! BAHAR 11. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Bahar 11.bölümde (son) neler oldu? Telepati Nedir ve Nasıl Yapılır? Akıl Okuma Mümkün mü? BAHAR DİZİSİ BUGÜN YOK MU? #127916 Bahar 12. bölüm neden yok? 6- 10 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ #128226 Bu hafta halka arz var mı, yeni halka arz olacak mı? Halka arz olan şirketler hangileri? MEB ÖĞRETMEN ATAMASI BAŞVURULARI | MEB atama başvurusu ekranı! Başvurular ne zaman, nereden yapılacak? MEB ÖĞRETMEN ATAMASI BAŞVURU EKRANI! E-Devlet 20 bin öğretmen ataması başvuru nereden yapılır? İyi Kadın Sendromu Nedir ve Belirtileri Nelerdir? MEB ÖĞRETMEN ATAMASI 2024! #128226 20 bin öğretmen ataması başvuruları nasıl yapılır? Öğretmen ataması başvuru ne zaman? 2024 Eurovision ne zaman? Eurovision yarı final saat kaçta, hangi kanalda? MEB Öğretmen ataması başvuru tarihi açıklandı mı? Başvurular nereden, nasıl yapılır? Öğretmen ataması branş dağılımı belli oldu! MEB 2024 ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama başvuruları ne zaman? MEB Atama başvuruları nasıl yapılacak? 2024 Öğretmen atamasından KPSS ve mülakat var mı? Kontenjanlar ve branş dağılımı açıklandı mı? Öğretmen atama sayısı belli oldu! MEB Öğretmen kadro ve branş dağılımı ne olacak? Hangi branştan ne kadar atama yapılacak? YASİN CENGİZ NE KADAR KAZANIYOR? Yasin Cengiz kimdir, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title