Eğitim Ortamında Şiddetin Önlenmesi Çalışmaları
Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Eğitim Ortamında Şiddetin Önlenmesi İçin Şiddetin Sebeplerinin Araştırılması Gerektiğini Belirterek, Bunun da Tüm Birimlerin Ortak Çalışmasıyla Sağlanabileceğini Söyledi.
Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, eğitim ortamında şiddetin önlenmesi için şiddetin sebeplerinin araştırılması gerektiğini belirterek, bunun da tüm birimlerin ortak çalışmasıyla sağlanabileceğini söyledi.
'Eğitim ortamında şiddetin önlenmesine' yönelik toplantı Mersin Vali Yardımcısı Recep Uzal başkanlığında yapıldı. Mersin Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Özel Eğitim ve Rehberlikten Sorumlu Şube Müdürü İsmet Yavuz, Mersin Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Ahmet Güleç, İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi Müdürü Cihat Önder ile eğitimciler ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Toplantının açılışında konuşan Vali Yardımcısı Uzal, bu toplantının 2007 yılının son toplantısı olduğunu belirterek, toplantıda yıl içindeki çalışmalar ile 2008 yılında yapılacak olan çalışmaların değerlendirileceğini söyledi.
Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül'de, konuşmasında, eğitim ortamında şiddetin önlenmesi için bunun sebeplerine inmek istediklerini belirterek, "Şiddet durduk yere olmuyor. Tabi bunun değişkenleri var. Özellikle aile faktörü. Eğer ailede şiddet var ise elbette ki çocuk, ailede gördüğü şiddeti okul ortamında uygulayacaktır. O zaman bu noktada veliler ile iyi bir iletişim kurulması gerekiyor. Diğer taraftan iş sadece okulda bitmemekte, okul bu iş ile tek başına mücadele edemez. Emniyet diğer kurum ve kuruluşlar ile birlikte çalışmak gerekir. Şiddetin diğer bir nedeni de sınav stresi. Eğer çocuk yalnız olarak sınava odaklanmış ise, çocuk sınavı kazanamadığından şiddete yönelmekte. Bir diğer husus, ders programları. Okullarda ezberci bir eğitim anlayışı uygulanmış. Bakanlığımız bu noktada çok önemli bir çalışma yaptı ve ders programları değişti. Eğer siz sınıf ortamında çocuğa hakim olamaz iseniz, çocuk ders dışı davranışlara kaymakta. Ne oldu? Öğrenci merkezli eğitime geçildi. Eğer bunu başarabilirsek çok önemli bir mesafe kazanmış olacağız" dedi.
Bu konuda Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekana Ata Tezbaşaran tarafından Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görev yapan müfettişlere 'Eğitim Programları ve İletişim' konulu konferanslar verildiğini hatırlatan Gül, bu konferansların devam edeceğini kaydetti.
Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü İsmet Yavuz ise, 2007 yılında Mersin genelinde Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinasyonunda Akdeniz Belediyesi ile ortaklaşa olarak öğrenci velilerine yönelik erken müdahale ve özellikle problemin oluşmadan gelişimsel ve eğitimsel yaklaşım konularında bilgilendirme toplantıları düzenlendiğini belirterek, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği görevlilerince de merkezde 39, İlçelerde 4 olmak üzere toplam 43 eğitim semineri verildiğini kaydetti.
(HK-AB-AB-Y)
30.12.2007 14:24 TSİ