Haberler
Yenidoğan Çetesi davasında Başhekim Fetin Rüştü Yıldız, Fırat Sarı'ya para ödediklerini itiraf etti

Sanık sandalyesine oturan başhekimden Fırat Sarı'yı zora sokacak itiraf

Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti Öcalan'la görüşmek için yazılı başvuru yaptı

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Parti ilk adımı attı

'Ahmet Özer' tartışması tansiyonu yükseltti, İmamoğlu çileden çıktı

İBB Meclisi'nde tansiyon yükseldi, İmamoğlu çileden çıktı

Ankara'da görüşme hareketliliği! Bahçeli ve Ahmet Türk'ten art arda açıklamalar

Bahçeli "Ağaların kapısı açık olur" dedi, Ahmet Türk'ten yanıt gecikmedi

Düzce Üniversitesi'nden Ekoturizm Projesi

Düzce Üniversitesi'nden Ekoturizm Projesi
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü'nden Yrd.Doç.Dr.Osman Uzun ve Araştırma Görevlisi Pınar Girdi Gültekin, "Düzce Uğursuyu ve Aksu Havzaları Ekoturizm Potansiyelinin Belirlenmesi ve Peyzaj Yönetimi" adlı bir proje...

Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Osman Uzun ve Araştırma Görevlisi Pınar Girdi Gültekin, "Düzce Uğursuyu ve Aksu Havzaları Ekoturizm Potansiyelinin Belirlenmesi ve Peyzaj Yönetimi" adlı bir proje çalışması gerçekleştirildi.

Projenin amacını anlatan Yrd. Doç. Dr. Osman Uzun ve Araştırma Görevlisi Pınar Girdi Gültekin; Doğal ve kültürel peyzaj değerleri açısından oldukça zengin bir alan olan Düzce Uğursuyu ve Aksu Havzalarında, yerel halkın çıkarlarını göz önünde bulundurarak onlara alternatif bir gelir kaynağı olabilecek, alandaki mevcut doğal ve kültürel zenginliğin sürdürülebilirliğini sağlayabilecek bir turizm türü olan ekoturizme yönelik potansiyel belirleme çalışması yapmak ve peyzaj yönetim modeli planı oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Bu alanda ekoturizmin gelişmesine katkı sağlayabilecek yerel halkın bakış açısı ile ilgili fikir edinmek için ise muhtarlara yönelik bir anket çalışması yaptıklarını, yöre halkının kültürel yapısı, eğitim düzeyi, ekoturizm faaliyetlerine yapabilecekleri katkılar ve ekoturizmden beklentileri ile ilgili detaylı bilgilere ulaştıklarını bildirdi. Düzce'deki ve yakın çevredeki havzalar için örnek bir model oluşturulmasının, yerel halkın ekoturizme katkısı noktasında bazı öneriler geliştirmenin, Düzce Uğursuyu ve Aksu havzalarıyla ilgili ileride yapılacak çalışmalar için coğrafi bilgi sistemleri ortamında bir veri tabanı oluşturmanın amaçlandığını ifade ettiler.

Araştırma Görevlisi Pınar Girdi Gültekin; projenin bölgeye katkısından bahsederek "Çalışmadan elde edilen verilere göre mevcut durumda ve gelecekte ekoturist yoğunluğu Gölyaka İlçesi, Aydınpınar Köyü, Bıçkıyanı Köyü ve Beyköy Beldesinde yoğunlaşacaktır. Bu kesişim noktalarında yer alacak yerel halk bölgeyi iyi tanıyan ekoturist rehberleri ziyaretçilere doğayı anlatarak, giriş ücretleri ve rehberlik hizmetlerinden gelir elde etme fırsatı yakalayacaklardır. ve çalışmada Düzce Uğursuyu ve Aksu Havzalarında yapılacak ekoturizm çalışmalarının bir yöntem dahilinde planlı olarak yapılmasının daha iyi sonuç verecek" dedi.

Son olarak projeyle ilgili olarak; "Ekoturizm amaçlı bir peyzaj yönetiminde ekoturizm ürünlerini ve hizmetlerini geliştirme potansiyeli bulunan ya da ekoturizmin gelişmesine etki edebilecek olan çok sayıda paydaş bulunmaktadır. Bu paydaşlar yöre halkı, yerel yönetimler, korunan alan yetkilileri, bölgesel yetkililer, ulusal yetkililer, turizm ofisleri, dernekler, sivil toplum kuruluşları ve Düzce Üniversitesinin öncelikli sırada yer aldığı eğitim birimleri olabilir. Çalışmanın Yöntemimde ayrıca katılımcı bir yaklaşımla bu paydaşların görüşleri de yansıtılmaya çalışılmıştır" şeklinde sözlerini tamamladı. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title