Haberler

Düzce Üniversitesi'nde Destekler Konuşuldu

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Teknopark ve Düzce Teknoloji Transfer Ofisi tarafından KOSGEB işbirliği ile proje hazırlama ve geliştirme kültürünün oluşması, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi ve Ar-Ge proje başvurularının artırılması amacıyla sanayi firmalarına yönelik KOSGEB-TÜBİTAK TEYDEB AR-GE...

Düzce Teknopark ve Düzce Teknoloji Transfer Ofisi tarafından KOSGEB işbirliği ile proje hazırlama ve geliştirme kültürünün oluşması, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi ve Ar-Ge proje başvurularının artırılması amacıyla sanayi firmalarına yönelik KOSGEB-TÜBİTAK TEYDEB AR-GE Destekleri Bilgilendirme Gününün ikincisi gerçekleştirildi.

Düzce Üniversitesi Rektörlük Çalıştay Salonu'nda düzenlenen programa; KOSGEB Düzce İl Müdürü Arif Torun, Düzce Teknopark Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özkan Şahin, Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alper Ertürk, sanayi firmalarının temsilcileri ve öğretim üyeleri katıldı.

Programın açılışında konuşan Düzce Teknopark Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özkan Şahin, toplantıya ilgi gösteren firma temsilcilerine ve öğretim üyelerine teşekkür ederek sözlerine başladı. 2011 yılında kurulan Düzce Teknopark'ın yapısı ve faaliyetleriyle ilgili bilgiler paylaşan Şahin, şu ana kadar 50'yi aşkın Ar-Ge projesinin gerçekleştirildiğini belirterek bu projelerden 8,5 Milyon TL'lik gelir elde edildiğini ifade etti. Firmalara vergi muafiyetleri ve devlet teşvikleri gibi önemli fırsatlar sunan Düzce Teknopark'ın 6-7 ay sonra 10 bin m2'lik alana sahip yeni yönetim binasına taşınacağını dile getiren Yrd. Doç. Dr. Özkan Şahin, 160 ofise sahip yeni binanın 5 bin m2'lik kiralanabilir alanı olduğunu sözlerine ekledi.

Programın diğer konuşmacısı Düzce Teknoloji Transfer Ofisi'nden Üniversite-Sanayi İşbirliği Koordinatörü Özge Özkan, TÜBİTAK-TEYDEB Ar-Ge Destekleri konulu bir sunum yaptı. TÜBİTAK 1601 Destek Programı kapsamında desteklenerek 2016 yılında kurulan Düzce Teknoloji Transfer Ofisi'nin Düzce Teknopark çatısı altında faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade eden Özkan, "Farkındalık, Tanıtım ve Eğitim", "Araştırma Destek Programları", "Üniversite-Sanayi İşbirliği", "Fikri Sınai Mülkiyet Hakları Yönetimi", "Şirketleşme ve Girişimcilik" olmak üzere 5 modülde hizmet sunduklarını belirtti. TÜBİTAK TEYDEB 1501, 1505, 1507, 1509 ve 1511 Destek Programları hakkında da önemli bilgiler aktaran Özge Özkan, bu tarz desteklere yönlendirme ve başvuru yapılırken Düzce TTO'nun üstlendiği misyona değindi. Düzce TTO'nun sanayi çalışanları ile akademisyenleri bir araya getirdiğinin altını çizen Özkan, örnek TEYDEB Ar-Ge projelerini katılımcılarla paylaşarak sunumunu sonlandırdı.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen KOSGEB Düzce İl Müdürü Arif Torun, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı bir kamu kuruluşu olan KOSGEB'in KOBİ'lere devlet desteği sunduğunu söyledi. KOSGEB'in Ar-Ge ve İnovasyon Destek Programı'ndan bahseden Arif Torun, yenilik içermesi ve sanayiye uygulanabilir olması şartıyla bireysel girişimcilerin ve şirketlerin bu destek programına başvurabildiğini dile getirdi. Proje süresinin en çok 24 ay olduğuna işaret eden Arif Torun, başvuru süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasının ikinci bölümünde Endüstriyel Uygulama Destek Programı ile ilgili bilgiler veren Torun, 2016 yılında KOSGEB tarafından 5.374.540 TL'lik destek ödemesi yapıldığını belirterek sözlerini noktaladı.

Programın son bölümünde ise Düzce Üniversitesi Yönetim ve Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alper Ertürk, Yönetim ve Bilişim Sistemleri Bölümü hakkında bir tanıtım sunumu gerçekleştirerek, işletmelerde bilginin doğru, etkin, verimli kullanımı ve yönetimi alanında nitelikli bir eğitim verdiklerini dillendirdi.

"KOSGEB-TÜBİTAK TEYDEB AR-GE Destekleri Bilgilendirme Günü", Düzce Teknopark Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özkan Şahin tarafından konuşmacılara teşekkür belgelerini takdim edilmesiyle sona erdi. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close