Haberler

Düzce'de Muhasebeciler Haftası Kutlandı

Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen ve 1-7 Mart tarihlerinde kutlanan Muhasebeciler'Haftası etkinlikleri Anıtpark'a çelenk sunumu ile başladı.

Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen ve 1-7 Mart tarihlerinde kutlanan Muhasebeciler'Haftası etkinlikleri Anıtpark'a çelenk sunumu ile başladı.

Çelenk töreninde konuşan Düzce Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Kudret Taş, "Sorunların üstesinden gelebilmek için dün olduğu gibi Muhasebe Haftası ve sonrasında da dayanışmamızı, birlikteliğimizi artırarak devam ettireceğiz" dedi.

Düzce Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Kudret Taş, TÜRMOB çatısı altında örgütlenen, ülke genelindeki 76 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Odası ile 8 Yeminli Mali Müşavir Odasına kayıtlı 90 bin meslek mensubu, 17 bin stajyer, büro çalışanları ve aileleriyle birlikte sayısı 500 bini geçen muhasebe camiasının bu haftayı çeşitli etkinliklerle ve 23'üncü kez kutladığını söyledi.

Taş, ticaret, sanayi ve hizmet sektörünün defterlerini tutan, finansal tablolarını hazırlayan, bunların yanı sıra muhasebe ile ilgili konularda inceleme, tahlil, denetim, tasdik, rapor, tahkim, bilirkişilik ve benzeri işleri yapan meslektaşlarının ağır iş yükü altında başka iş kollarında örneği az bulunur büyük sorumluluk gerektiren bir zeminde hayatta kalma mücadelesi verdiğini belirterek "Bir yandan haksız rekabetle boğuşan, öte yandan kurumsal yapılarını kurma çabası içindeki meslektaşımız şimdi yeni sorunlarla karşı karşıyadır" dedi.

Kayıt dışılığın önlenmesi konusunda yapılacak çalışmalarda destek olabileceklerini belirten'Taş "Meslektaşlarımızla işbirliği sağlamayacak bir yaklaşım, Yeni Türk Ticaret Kanununun (TTK) beklenen hedeflerinde sapma yaratırken, yıllarını bu mesleğe adamış, yetkin, fedakar meslektaşlarımız ile bu mesleği yapacak binlerce genç meslektaşın güvenini zedelemek ve küstürmekten başka bir sonuç da yaratmayacaktır. Özetle, geçmişte mali idarenin, vergi afları sonrası seferberliğine iş gücü olarak en büyük desteği veren meslek camiamızın özverili büyük gücüne, bugün de kayıt dışılığın önlenmesi noktasında Türkiye ekonomisinin zorunlu ihtiyacı vardır" dedi.

Kudret Taş, Oda olarak önerilerini şöyle sıraladı: "Gereksiz iş yükleri hafifletilmelidir. Bilgi amaçlı bildirimlerdeki özel usulsüzlük cezalarına son verilmelidir. Müşteri Bildirim Listeleri kaldırılmalıdır. Denetim sürecinde; yetki belgeleri ve ruhsat harç bedelleri kaldırılmalıdır. E-beyanname şifresi mükellefe değil, meslek mensuplarına verilmelidir. Vergi Usul Kanunu Mükerrer 227'inci maddesindeki beyanname imza yetkisi eksiksiz uygulanmalıdır. Son dönem Geçici Vergi Beyanları, Gelir ve Kurumlar Vergisi Beyannamesi ile birleştirilerek kaldırılmalıdır. Meslek mensubunun KDV yükü azaltılmalıdır. Serbest meslek uygulamasında Gelir KDV çelişkisi düzeltilmelidir. Ücret tarifesinin yayınlanması meslek örgütüne bırakılmalıdır. Tasdik ve iade işlemlerinden doğan sorumluluklar düzeltilmelidir. Ülkemizde, eğitim ve diğer konularda gerçekleştirilen aflar gibi sınav mağdurlarına ek sınav hakkı verilmelidir. Seçme ve seçilmenin önündeki engeller kaldırılmalıdır. Bu çağrımıza duyarsız kalınmamasını talep ediyoruz. Sorunların üstesinden gelebilmek için dün olduğu gibi Muhasebe Haftası ve sonrasında da dayanışmamızı, birlikteliğimizi artırarak devam ettireceğiz. 1-7 Mart Muhasebeciler Haftasının meslektaşlarımıza, meslek örgütümüze, ilimize ve ülkemize yararlı sonuçlar getirmesini diliyoruz."

(AY)

01.03.2013 15: 25: 43

TSI

NNNN - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhasebe Haftası Düzce

Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

İsrail, Lübnan'ın kalbine saldırdı! Hizbullah'ın iki numaralı ismi öldürüldü

Hizbullah'ın iki numaralı ismi öldürüldü

Cinayeti çözecek ses kaydı: Amca ile işçisinin Kürtçe telefon konuşması deşifre edildi

Amca ile işçisinin Kürtçe telefon konuşması deşifre edildi

Skandal görüntüler ortaya çıktı! Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn darp edildi

Skandal görüntüler! Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn darp edildi

title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });