Haberler

Dünya Gıda Günü İlköğretim Öğrencileri ile Kutlandı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) önerisi üzerine 2014 yılı “Uluslar arası Aile Çiftçiliği Yılı” olarak ilan edilmesi sonrasında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Sarıoğlan Çiftlik Kasabasında aile çiftçiliği yapan Mustafa Akyüz’ün serasına gezi düzenlendi.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) önerisi üzerine 2014 yılı "Uluslar arası Aile Çiftçiliği Yılı" olarak ilan edilmesi sonrasında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Sarıoğlan Çiftlik Kasabasında aile çiftçiliği yapan Mustafa Akyüz'ün serasına gezi düzenlendi.

Geziye İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan, Sarıoğlan Kaymakamı Hasan Doğan, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gökhan Özkan, Sarıoğlan Ziraat Odası Başkanı Hamdi Kıracı, resmi kurum ve tarımla ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Kayseri Alparslan İlköğretim Okulu'ndan 22 öğrenci katıldı. Öğrencilere sera gezdirilerek burada yetiştirilen ürünler ve solucan gübreleri hakkında bilgi verildi.

Gezinin ardından konuşma yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan, Dünya Gıda Günü etkinliğine bir katkı olması düşüncesiyle Kayseri merkezden bir okul seçerek öğrencilerin Sarıoğlan Çiftlikteki sera ve solucan gübresi gibi değişik faaliyetleri görmeleri için buraya getirdiklerini belirterek; "Birleşmiş Milletler tarafından her sene bir tema seçilir, 2014 senesinin teması ise 'Aile Çiftçiliği Yılı' olarak belirlenmiştir. Aile Çiftçiliği, büyük işletmelerden ziyade daha küçük çaplı yapılan aile fertlerinin katılımı ve çalışmalarıyla ortaya çıkan bir yapıdır. Ülkemizde şu anda 2 milyon 215 bin civarında aile çiftçisi bulunmaktadır." dedi.

Kayacan, " Birleşmiş Milletler'in aldığı kararla tüm dünyada aile çiftçiliğinin desteklenmesi üzerine birçok proje yapıldı. Ülkemizde de aile çiftçilerinin kalkınması amacıyla gerek Bakanlık nezdinde gerekse birçok ajans ve yatırım kuruluşları ve Kalkınma Bakanlığı tarafından destekler verilerek aile çiftçiliğinin ön plana çıkarılması çalışmalarına hız verildi. Aslında hepimiz bir aileyiz; hepimizin balkonumuzda biber, domates, maydanoz yetiştirebileceği küçük çaplı çiftçilik faaliyetleri mevcut. Bu da bir nevi aile çiftçiliğidir. Bugün burada özellikle çocuklarımızın toprağı görmesini, toprakla tanışmasını ve toprakta üretilen bitkileri görmesi için bu etkinliği düzenledik. Çocuklarımızla birlikte gezdiğimizde birçoğunun domatesi bile yetiştiği ortamda görmemiş olduklarına şahit olduk. Ama bugün bunları bizzat toprakta doğal şartlarda görmelerini sağladık. Ekstra olarak çocuklarımıza solucan gübrelerini gösterdik. Toprağın ana unsuru olan solucan olmazsa toprak da olmuyor. Çocuklarımız da bunu görsün istedik. İnşallah çocuklarımız için bugün güzel bir hatıra olarak kalacak ve bugünü hiç unutmayacaklar. Ama asıl unutmamalarını istediğimiz şey; çevreyi, doğayı kirletmemek" şeklinde konuştu.

Sarıoğlan Kaymakamı Hasan Doğan ise Dünya Gıda Günü etkinliklerinin Sarıoğlan İlçesi'nde yapılmasından gurur duyduklarını belirterek, "Çocuklarımızı seramızda misafir etmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Birçok çocuk domatesin, fasulyenin ağaçta yetiştiğini düşünüyor. Bugün bunun böyle olmadığını göstermek istedik. Onlarda doğaya, bitkiye karşı bir farkındalık oluşturabildiysek bu program amacına ulaşmış demektir." dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
AK Parti'den muhalefetin erken seçim çağrılarına yanıt: Bugün olsa yine yenilgiyi tadacaklar

Erken seçim çağrılarına verdiği yanıt muhalefeti küplere bindirecek

Saadet Partisi kongresinde AK Parti protestosu

Sloganların yükselmesiyle AK Partili 2 isim salonu terk etti

3 adayın yarıştığı Saadet Partisi kongresinde büyük arbede

3 adayın yarıştığı kongrede "Saadet" maadet kalmadı

Maaşı 90 bin lirayı buluyor ama kule vinç operatörlüğünde personel açığı çok

Maaşı 90 bin lirayı buluyor ama bu mesleği yapmak isteyen yok

title