Haberler

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre: "Fetö Soruşturmaları Çok Büyük Bir Oranda...

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre: "FETÖ soruşturmaları çok büyük bir oranda tamamlandı" Başsavcısı Kamil Erkut Güre: "Terör operasyonları yönünde Diyarbakır özelinde FETÖ, PKK başta olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı çok üst düzey başarı sağlandı"DİYARBAKIR -...

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre : "FETÖ soruşturmaları çok büyük bir oranda tamamlandı"

Başsavcısı Kamil Erkut Güre : "Terör operasyonları yönünde Diyarbakır özelinde FETÖ, PKK başta olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı çok üst düzey başarı sağlandı"

DİYARBAKIR - Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Diyarbakır özelinde FETÖ, PKK başta olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı çok üst düzey başarı sağlandığını belirterek, "FETÖ soruşturmaları çok büyük bir oranda tamamlandı. Bundan sonra FETÖ'de yeni deliller elde edildiği sürece operasyonlara devam edilecek" dedi.

Diyarbakır'da yeni adli yıl açılış programında basın mensuplarına FETÖ ve PKK terör örgütlerine yönelik çalışmalarını değerlendiren Başsavcı Kamil Erkut Güre, terör operasyonları yönünde Diyarbakır özelinde FETÖ, PKK başta olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı çok üst düzey başarıların sağlandığını söyledi. Hem operasyonlar, hem soruşturmalar hem de kovuşturmalar yönünde çok ciddi başarıların elde edildiğini kaydeden Güre, bundan memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Diyarbakır'da, FETÖ soruşturmalarının çok büyük bir oranda tamamlandığını ifade eden Başsavcı Güre, şöyle devam etti:

"Davaları açılması gerekenler açıldı, takipsizlik kararı verilmesi gerekenler verildi. Bundan sonra FETÖ'de yeni deliller elde edildiği sürece operasyonlara devam ediyoruz. Biriken, geçmişte kalan bir soruşturmamız kalmadı. PKK terör örgütü operasyonları ilgili olarak da, devletin büyük mücadelesine yargı olarak biz de büyük destek veriyoruz. Büyük bir başarı elde edilmiş durumda. Soruşturmalar somut delillerle desteklenerek, davalar hızlı bir şekilde açılıp, yargılama kısa sürede yapılacak halde açılıyor. Mahkemede hakimler, kovuşturma süreçlerini olabildiğince kısa tutarak, kısa sürede bitirerek sonuçlandırmaya varıyorlar. Bu, devletin terörle mücadelesinde hukuki bir görüntüsüdür. Soruşturma ve kovuşturmanın hızlı olması, yapılan mücadele açısından da önemli bir sonuçtur. Yargıda süre şartı bugün resmen başlıyor. Bu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin adil yargılanma ve makul sürede yargılanma kıstaslarına büyük katkısı olacak. Süre ihtiyacı var, altyapı eksiklikleri olabilir ama bu tamamlandığında devrim niteliğinde bir uygulama olacak."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Diyarbakır Güre Yerel Haberler

Erdoğan'la sürpriz görüşmesinin ardından dikkat çeken hamle! Akşener, Çankaya'da ofis tuttu

Erdoğan'la sürpriz görüşmesinin ardından dikkat çeken hamle! Akşener, Çankaya'da ofis tuttu

İl milli eğitim müdürlüğünde kadın memura taciz: Seninle birlikte olmak istiyorum

İl milli eğitim müdürlüğünde kadın memura taciz: Seninle birlikte olmak istiyorum

Eşi ve kızını öldürüp intihara kalkıştı! Site bahçesinde yankılanan son sözler 'Dur baba, yapma' haykırışı oldu

Eşi ve kızını öldürüp intihara kalkıştı! Site bahçesinde yankılanan son sözler "Dur baba, yapma" haykırışı oldu

Bakmadan Geçme

Polonya Türkiye maçı hakemi kim, nereli? Milli maçı kim yönetiyor? Survivor CANLI izle! 10 Haziran Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? Yalan 4. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Haziran Yalan yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 10-11 Haziran hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 29. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Haziran Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Vizontele ne zaman, nerede çekildi? Vizontele filmi hangi il ve ilçede çekilmiştir? #129300 10-11 Haziran Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Bursa Bülbül filmi konusu nedir? Bursa Bülbül filiminin oyuncuları kimler? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! Vizontele ne zaman, nerede çekildi? Vizontele filmi hangi il ve ilçede çekilmiştir? Vizontele Tuuba filmi konusu nedir? Vizontele Tuuba oyuncuları ve Vizontele Tuuba özeti! #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! Ölümcül Takip filmi oyuncuları kim, konusu ne? Ölümcül Takip filmi ne zaman, nerede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! 10 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
Aliyev Ankara'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'yi tanımayan Azerbaycan'ın Dostluk Grubu adımını olumlu karşıladı

Aliyev Ankara'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'yi tanımayan Azerbaycan'ın Dostluk Grubu adımını olumlu karşıladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title