Haberler

Diski'den Depo Temizliği Uyarısı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Diyarbakır’ın musluğundan su içilen ender kentlerden biri olduğunu, ancak vatandaşların oturdukları binaların su depolarının temizliğini düzenli olarak yaptırması gerektiğini açıkladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Diyarbakır'ın musluğundan su içilen ender kentlerden biri olduğunu, ancak vatandaşların oturdukları binaların su depolarının temizliğini düzenli olarak yaptırması gerektiğini açıkladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü Su Tesisleri Daire Başkanı Murat Taban, İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin Türkiye'nin en iyi arıtma tesislerinden biri olduğunu, her gün 260 bin metreküp temiz suyun üretilerek kente verildiğini açıkladı. Dicle Barajı'ndan 32 kilometrelik bir yolculuktan sonra tesise ulaşan suyun arıtılarak yüksek kalitede üretildiğini ve şehre verildiğini anlatan Taban, "Hem su kaynağımız çok temiz hem de arıtma tesisimiz çok modern. Kentte teknik elemanların gözetiminde 24 saat su veriliyor. Kısaca kente giden su sürekli denetim altında" dedi.

"HER GÜN NUMUNELER ALINIYOR"

Arıtma tesisinde suyun giriş ve çıkış su numunelerinin her gün yapıldığına dikkat çeken Taban, "Dönen sonuçlarda standart değerler çok uygun. Musluğu açıp suyu içen il sayısı azdır. Diyarbakır bu iller arasında yer alıyor" diye konuştu.

Mikrobiyolojik olarak kentin en uç beş noktasından her gün numune alındığını, analizlerde şimdiye kadar bakteri üremesine rastlanmadığını bildiren Taban, analizlerin DİSKİ'nin tesisteki kimya ve mikrobiyoloji laboratuvarlarında yapıldığının altını çizdi. Taban, şunları kaydetti:

"Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite olmuş laboratuvarlarda analizler düzenli olarak yapılıyor. Akredite olması dünyanın her yerinde geçerli su analizi yapabilmesi demektir. Yani şu an tesisimizdeki laboratuvarda yapılan su analiz sonucunu alıp İngiltere'ye ya da Amerika'ya da götürseniz sonuç geçerlidir."

Tesislerinde bulunan modern laboratuvarlar sayesinde su ile ilgili her parametreye bakabildiklerini belirten Taban, bunun dışında mobil laboratuvar araçları bulunduğunu, bu aracın şikayet anında olay yerine giderek su analizini yaptığını ve sonucun hemen şikayet sahibiyle paylaşıldığını aktardı.

"SU İLE İLGİLİ ŞİKAYETLERİNİZİ ALO 185'E BİLDİRİN"

Vatandaşların su ile ilgili şikayetleri için Alo DİSKİ 185 hattını arayabileceğini söyleyen Taban, şikayetlerin daha çok "suda koku var" şeklinde DİSKİ'ye ulaştığını, bunun da daha çok tesisattan kaynaklı olduğunu belirterek, binalardaki su depolarına dikkat çekti.

"TEMİZLENMEYEN SU DEPOLARI SUYU KİRLETİYOR"

Binaların rutin şekilde temizlenmeyen su depolarının bakteri saçtığının altını çizen Taban, "Eğer suyun gittiği site veya binalardaki depolar kirli ise biz istediğimiz kadar arıtma yapalım işe yaramayacaktır. Normalde yılda en az iki defa binaların, sitelerin ve evlerin su depolarını temizlemeleri gerekiyor. Bunun mümkünse mayıs ve kasım aylarında yapılması gerekir. Kaliteli ve temiz su maalesef depolarda kirleniyor" ifadelerinde bulundu.

"SU DEPOLARINIZI DÜZENLİ OLARAK TEMİZLETİN"

Kirli su depolarında algler ve mikroorganizmaların çoğaldığını, suyun bulanıklaştığını, bu durumlarla karşılaşılmaması için yılda iki kez binaların su depolarının temizlenmesi gerektiğini kaydeden Taban, "Suyumuz kaliteli ve minerali iyi oranda Türkiye'deki en kaliteli sulardan biri. Ancak bina ve sitelerin su depolarının temizliğinin düzenli olarak mutlaka yapılması gerekiyor" dedi.

Taban, vatandaşların talebi halinde DİSKİ'nin de ücret karşılığı depo temizliğini yaptığını açıkladı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close