Haberler

Dibek; "Lozan Barış Antlaşması ile Türkiye Devleti Dış Politika ve Siyasi Zaferini Tüm Dünyaya...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek; "Ulusal Kurtuluş Zaferimizin Dünya devletleri tarafından kabul edildiği antlaşma olan Lozan Barış ile Türkiye Devleti Dış Politika ve Siyasi Zaferini Tüm Dünyaya kanıtlamıştır" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek; "Ulusal Kurtuluş Zaferimizin Dünya devletleri tarafından kabul edildiği antlaşma olan Lozan Barış ile Türkiye Devleti Dış Politika ve Siyasi Zaferini Tüm Dünyaya kanıtlamıştır" dedi.

Dibek Lozan Barış Antlaşmasının 90. Yıldönümü sebebi ile yayımladığı mesajda; "Emperyalist devletlere karşı verdiğimiz bağımsızlık ve kurtuluş mücadelesinin ardından Mudanya Ateşkes Antlaşması ile askeri zafer sonuçlandırılmış, İsviçre'nin Lozan kentinde 24 Temmuz 1923 tarihinde imzalanan Lozan Barış Antlaşması ile de Türkiye devleti dış politika ve siyasi zaferini tüm dünyaya kanıtlamıştır. Bu anlamda Lozan Antlaşması aynı zamanda kurulacak olan Cumhuriyetin de dış politikasının temel anlayışını da ortaya koymuştur. Lozan; Türkiye Cumhuriyetinin dış politikasına her zaman ışık tutmuştur. Mondros ve Sevr'in teslimiyetçi anlayışına boyun eğmeyen yeni Türk Devleti, Lozan'da ortaya konan dış politika anlayışı ile ikinci dünya savaşı ve çevremizdeki birçok sorunu Türkiye'nin çıkarlarına uygun belirleyici ve karar verici olarak rol oynamasına neden olmuştur. Lozan Barış Antlaşması aynı zamanda Türkiye Cumhuriyetinin tapu senedidir. Anlaşmayla, ülkemizin sınırları belirlenmiş, Misak-ı Milli sınırları içerisinde özgür ve bağımsız bir devlet olduğumuzu dünya kabul etmiştir. Türkiye Cumhuriyetinin var oluş belgesi olan Lozan Barış Anlaşmasının imzalanmasının 90'ıncı yıldönümünü kutlar, başta İsmet İnönü olmak üzere tüm heyet üyelerini şükranla anarak, sevgi ve saygılar sunarım" ifadelerini kaydetti. - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Türkiye

Bursa'da eğitim uçağı düştü! 2 pilot hayatını kaybetti

Eğitim uçağı düştü! 2 pilot hayatını kaybetti

Ümraniye'de operasyon sırasında silahlı saldırı: 1 kadın polis şehit oldu, biri polis 2 kişi yaralandı

Hırsızlık operasyonunda arbede! Kadın polis şehit oldu, biri polis 2 kişi yaralandı

Ümraniye'de kadın polisin vurulduğu anlar kamerada! Belindeki silahı kapıp art arda ateşlemiş

Kadın polisin şehit olduğu saldırı kamerada! Belindeki silahı kapıp art arda ateşlemiş

'Muhalefetin cumhurbaşkanı adayı kim olsun?' anketi! Aradaki farkı görenler büyük şaşkınlık içerisinde

Anket yapıldı, aradaki farkı görenler büyük şaşkınlık içerisinde

title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });