Haberler

Müdür yardımcısının oğluyla ilgili iddia okulu karıştırdı! Veliler isyan etti

Güncelleme:

Afyonkarahisar'da bir okulda gerçekleştirilen deneme sınavı sonrası ortalık karıştı. Bazı veliler, okul müdür yardımcısının oğlunun olduğu sınıfın 'seviye sınıfı' olarak özel şekilde oluşturulduğunu iddia etti ve durumu CİMER'e şikayet etti.

Kent merkezindeki Kocatepe Ortaokulu'nda alınan bilgiye göre A.R. isimli veli, bu yıl 5. sınıfa giden oğlunu okula kayıt ettirdiği sırada, diğer velilerin "Çocuğunu müdür yardımcısı Bekir Koyuncu'nun çocuğunun gittiği sınıfa kaydettir" telkiniyle karşılaştı.

İddiaya göre, A.R. olayın gerekçesini sorduğunda veliler, müdür yardımcısının oğlunun olduğu okulun 'seviye sınıfı' olarak nitelendirilen ve Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine aykırı olan 'özel' sınıf olduğunu belirtti. A.R., durumu Müdür Yardımcısı Koyuncu'ya iletti. Koyuncu ise iddianın asılsız olduğunu söyleyerek çocuğu kontenjanı boş olan bir sınıfa verebileceklerini ifade etti.

Deneme sınavı sonrası okul karıştı

KONU CİMER'E TAŞINDI

Eğitim-öğretim yılının başlamasının ardından 14 Ekim'de okul genelinde deneme sınavı yapıldı ve okul yönetimi ardından sonuçları sosyal medya hesabından yayınladı. Yayınlanan sınav sonuçları ayrıca velilerin olduğu mobil haberleşme gruplarına da öğretmenler tarafından yollandı. Sınav sonuçlarını gören birçok veli duruma tepki gösterdi. Veliler, Bekir Koyuncu'nun çocuğunun bulunduğu ve 'özel sınıf' söylentileri ile gündeme gelen 5-F şubesindeki öğrencilerin yüzde 80'ninden fazlasının 390 puanın üstünde aldığını, diğer sınıfların ise yüzde sadece yüzde 40'nın 250-370 arasındaki bir puan diliminde olduklarını fark etti. Sınav sonuçlarını gören velilerden A.R., duruma tepki gösterip olayı Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) iletti.

SORUŞTURMA BAŞLATILACAK

Olayla ilgili açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ise, CİMER'e iletilen şikayetin kendilerine ulaşmasının ardından gerekli soruşturmanın yapılacağını ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi milli eğitim bakanlığı Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500

Yorumlar (10)

Ali Demirel:

Güvendiğim tek kurumu aşağıda belirttim. METEOROLOJİ

31
7
yanıtYanıtla
ismail bey :

Bende en iyi Cenaze işleri çalışıyor. Hiç bir işi yarım bırakmıyorlar...

yanıt1
yanıt0
SELİM TAŞOĞLU:

nolacak başıboş bir ülke

26
10
yanıtYanıtla
Ercan Ercan:

Herkes eleştiriyor ama herkes belki siz bile benzer şekilde yakınlarınızı yandaşlarınızı kolluyorsunuzdur.

yanıt1
yanıt0
SELİM TAŞOĞLU:

bizleri yöneten bizlere yön veren kamu bu halde ne diyeceksin ki

27
6
yanıtYanıtla
Ercan Ercan:

Hani Öğretmenleri yere göğe sığdıramıyordunuz?!! Her cümre de çürük elma çıkar. Tariklatta bir hoca yanlış yaptı diye bütün tarikatları kapatırodunuz şimdi bütün okulları kapatalım mı yani?!!!

7
13
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

meselenin büyüklüğüne bakın.

11
5
yanıtYanıtla
sem sem:

eger o cocuklar gercekten haklarıyla 390 ve üzeri aldılarsa okul yönetimi haklı bazen basarılı çocukları bir sınıfa toplamak gerekiyor çünkü başarı zeka yapıları uygun olmayınca birkaç çocugun mental geriliği diğer cocukların vaktinin çalınmasına gerilemelerine sebep oluyor

7
1
yanıtYanıtla
uCube :

Hey gidi hey, eskiler aklıma geldi. Tembeller vede çalışkanlar bir de orta dereceli öğrenciler sınıfı vardı. He unutmadan yaramazlar sınıfı bile vardı. ;))

6
1
yanıtYanıtla
ismail bey :

Bizim zamanımızdada kalite farkı vardı sınıflarda.. Bizde toplama sınıfında okuduk. sınıflar oluşturulduktan sonra kalanlar, geç kayıt yaptıranlar, başka okuldan gelenler toplamışlardı. 60 kişi bir sınıfta, öğretmenler ağlayıp, kaçıyordu. cimere gerek kalmıyordu, zaten yoktu.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title