Haberler

Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru

Mersin'de seçim güvenliği toplantısı yapıldı.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında "Cumhurbaşkanlığı Seçimleri Güvenliği" toplantısı gerçekleştirildi.

Valilik Basın Koordinatörlüğü'nden yapılan açıklama göre, Yeni Valilik Hizmet Binası'nda düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Turgut Serimer, İl Sahil Güvenlik Komutanı Albay Fatih Erhan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ömer Uyan, İl Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar, il seçim kurulu başkanı, kaymakamları katıldı.

Vali Güzeloğlu, 10 Ağustos günü gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili hem İl Seçim Kurulu açısından devam eden çalışmaları hem de alınacak idari tedbir ve planları gözden geçirmek için bir arada olduklarını söyledi.

Türkiye için ilk defa gerçekleştirilecek ve çok önemli bir deneyim olacak bu seçimlerin huzurlu geçmesini dileyen Güzeloğlu, "Şüphesiz anayasa değişikliğinden sonra bu düzenlemeyle milletin iradesiyle Cumhuriyet tarihi boyunca ilk defa oy kullanarak Cumhurbaşkanı seçilecek. Tüm bu süreçlerde sorumluluk, ilgili mevzuatta seçim kurullarının denetimi ve gözetimi altında gerçekleşecek" ifadelerini kullandı.

Önceliklerinin, seçimin il genelinde güvenli bir şekilde geçmesini sağlamak olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, şöyle devam etti:

"Önceliğimiz, seçim sürecinin esenlik ve güvenliğinin temin edilmesi, özellikle il ve ilçe seçim kurullarından gelecek talep, istek ve beklentilerin karşılanması ve buna ilişkin tedbirlerin alınması, planlanmasıdır. Bu doğrultuda her ilçe kaymakamımız, daha önceki seçimlerde yaptığımız gibi kendi ilçe merkezi planlamasını, ilçe seçim kurulu başkanı, hakimlerimiz ve ilçe güvenlik birimlerimizle ayrı toplantılar düzenleyip sürecin koordinasyonunu sağlayacaktır. Bu toplantımızda da il seçim kurulu başkanımızın ilin geneline teşmil olunabilecek, ilçeler bağlantılı koordine gerektirecek ve kendisinin tecrübesi, birikimi ve engin deneyimleriyle ifade edeceği hususlar değerlendirilecek. Bu çerçevede toplantımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyor, ilimiz ve ülkemiz için yararlı sonuçlara katkıda bulunmasını temenni ediyorum." - Mersin

Kaynak: AA / Yerel

Basri Güzeloğlu Turgut Serimer Mersin Yerel Haberler

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title