Haberler

Çocuklarının rızkını kumara yatıranlara üzülen esnaf şans oyunlarını kaldırdı

Güncelleme:

Çocuklarının rızkını kumara yatıranlara üzülen esnaf şans oyunlarını kaldırdı Vatandaşların sürekli para kaybetmesine üzülüp, devraldığı markette yapılan şans oyunları oynatmıyor Marketinde şans oyunlarını kaldırdıktan sonra gelen tepkilerin büyük bölümü olumlu Şans oyunlarından kar etmesine...

Çocuklarının rızkını kumara yatıranlara üzülen esnaf şans oyunlarını kaldırdı

Vatandaşların sürekli para kaybetmesine üzülüp, devraldığı markette yapılan şans oyunları oynatmıyor

Marketinde şans oyunlarını kaldırdıktan sonra gelen tepkilerin büyük bölümü olumlu

Şans oyunlarından kar etmesine rağmen böyle bir sorumluluğu almak istemediğini belirten esnaf Serkan Çoban;

"Vatandaşlar hırs yaparak, kaybettiği parayı geri kazanmak için daha çok oyun oynayıp çoluk çocuğunun rızkını oyunlara yatırıyor"

"Alın teri ile kazanılan 1 liranın kolay kazanılan paradan çok daha bereketli olduğunu düşündüm"

ESKİŞEHİR - Eskişehir'de esnaflık yapan Serkan Çoban, vatandaşların sürekli para kaybetmesine üzülüp, devraldığı markette yapılan şans oyunlarını kaldırdı.

Odunpazarı ilçesi 71 Evler Mahallesi'nde esnaflık yapan Serkan Çoban, kısa süre önce devraldığı markette oynatılan şans oyunlarını kaldırdı. Marketine gelen vatandaşların akşama kadar çalışıp kazandığı yevmiyesini bir çırpıda şans oyunlarında kaybetmesine üzüldüğünü söyleyen Çoban, şans oyunlarından kar etmesine rağmen böyle bir sorumluluğu almak istemediğini belirtti.

"İnsanlar çoluk çocuğunun rızkını oyunlara yatırıp daha çok kaybediyordu"

Şans oyunları oynayan vatandaşların hırs yaparak, kaybettiği parayı geri kazanmak için daha çok oyun oynadığına değinen Çoban, "İnsanlar çoluk çocuğunun rızkını oyunlara yatırıp daha çok kaybediyordu, onların üzüntüsünü gördüm. Tabii ki isteyen yine başka yerlerde oynayabilir ama ben bu yüke ortak olmak istemediğim için böyle bir karar aldım" dedi.

"Alın teri ile kazanılan 1 liranın kolay kazanılan paradan çok daha bereketli olduğunu düşündüm"

Marketinde şans oyunlarını kaldırdıktan sonra olumlu ve olumsuz geri dönüşler aldığını dile getiren Serkan Çoban, olumlu tepkilerin daha fazla olduğunu söyledi. Dükkanı devraldıktan hemen sonra şans oyunlarını kaldırdığını dile getiren Çoban şunları anlattı;

"Ben burayı yakın zamanda devraldım. Daha önce burada şans oyunları oynatılıyordu. Akşama kadar çalışıp yevmiyesini bu şans oyunlarına bırakan insanların üzüntüsünü gördüm. Bazı vatandaşlar çoluğunun çocuğunun rızkını buraya bırakıp gidiyorlardı ve bunu bir hırs haline getirmişlerdi. Bu durum beni üzdü. O insanların yaşadıklarını görünce ben zaten devralır almaz bu şans oyunlarını buradan kaldırdım. Daha önce de şahit olmuştuk, bunu bir hayat biçimi haline getirip sonradan hüsran yaşayan arkadaşlarımız çok oldu. Bu durumun inançlarımız gereği de doğru olmadığını düşündüğüm için, alın teri ile kazanılan 1 liranın kolay kazanılan paradan çok daha bereketli olduğunu düşündüm ve ortak olmak istemedim. O sebeple şans oyunlarını kaldırdım. Olumlu ve olumsuz tepkiler aldım tabii ki ama daha çok olumlu tepkiler aldım. Şans oyunlarının oynatıldığı için buraya gelmeyen müşterilerimizin olduğunu da gördüm. Çoğu vatandaş sevindi, ben iyi bir şey yaptığımı düşünüyorum. Şans oyunları makinelerinin olduğu kısma sakız yerleştirdim. Şans oyunlarından daha çok para kazandırdığını, en azından daha bereketli para kazandırdığını düşünüyorum."

"Çocuklara da kötü örnek oluyordu"

71 Evler Mahallesi sakinlerinin büyük bölümü esnaf Serkan Çoban'ın şans oyunlarını kaldırmasından memnun olduklarını söyledi. Konuyla alakalı konuşan mahalle sakini Erhan Yanık ise şöyle konuştu;

"Gayet olumlu bir davranış. Bu tarz oyunlar çocuklarımıza da kötü örnek oluyordu. Gayet iyi ve başarılı oldu, destekliyorum. Çevremde kumar oynayan, bayağı bir malını kaybeden arkadaşlarım oldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Bakmadan Geçme

Kabine Toplantısı bitti mi, devam ediyor mu? SON DAKİKA! 20 Mayıs Kabine Toplantısı ne oldu? Kızıl Goncalar 20. Bölüm Fragmanı Yayınlandı Mı? Merakla Beklenen Yeni Bölüm İzleme Linki KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 20 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? ANKA-3 ne işe yarıyor? ANKA-3 seri üretim ne zaman? Kızıl Goncalar canlı izle! 20 Mayıs 2024! NOW TV Kızıl Goncalar 19. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Kızıl Goncalar dizisi nereden izlenir? Hükümet Kadın 2 nerede çekildi? Hükümet Kadın ne zaman çekildi? Hükümet Kadın 2 konusu nedir? Hükümet Kadın oyuncuları kimler? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. bölüm canlı yayın izleme linki Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 20 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 20 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title