Haberler

Çiftçi Mallarının Korunması Kanunu Bilgilendirme Toplantısı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir’de, Çiftçi Mallarının Korunması Hakkında Kanun uygulamalarına ilişkin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Eskişehir'de, Çiftçi Mallarının Korunması Hakkında Kanun uygulamalarına ilişkin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantı Eskişehir Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü başkanlığında gerçekleşti. Toplantıya Eskişehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Mehmet Salih Söğüt, koruma başkanlıkları bulunan ilçelerin kaymakamları, ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürleri, ziraat odası başkanları ve çiftçi mallarını koruma başkanları katıldı.

Emine Emir Şahbaz Bilim ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Mehmet Salih Söğüt yaptı. Temmuz 1941 tarihinde yürürlüğe giren kanunun, çiftçilerin ortak kullandığı tesislerin yanı sıra kendi mallarını da zarar ve ziyandan korumayı amaçladığını belirten Söğüt, "6360 Sayılı Kanunun yürürlüğe girmesiyle köylerimizin tüzel kişilikleri ortadan kaldırılarak mahalle statüsüne geçirilmiştir. Böylece köylerde bulunan çiftçi mallarını koruma ihtiyar meclislerinin de görevleri sona ermiş, ilçenin tüm çiftçi mallarını koruma işleri tek bir çatı altında ilçe merkezlerinde çiftçi mallarını koruma başkanlıklarında toplanmıştır. Bunun sonucu olarak koruma başkanlıklarının görev alanı ve iş yükü artmış, kanun uygulamalarında bazı zorluklar ve tereddütler ortaya çıkmıştır. Bu toplantı ile İlimizde uygulamada birlik sağlanması ve yaşanılan zorlukların tespit edilmesi amaçlanmıştır" dedi.

"SORUNLAR ÇÖZÜLECEKTİR"

Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü ise konuşmasında, kanunun faydalarına değindi. Kanunun çiftçinin hem hayvanını hem de bağını bahçesini ve tarlasını koruduğunu açıklayan Tütüncü, "6360 Sayılı Kanun ile köylerin ve köylerde bulunan çiftçi mallarını koruma, ihtiyar heyetlerinin lağvedilmesi sonucu mahalleye dönüşmesiyle bazı sorunlar ortaya çıkmıştır. Özellikle koruma bütçelerinin hazırlanması ve uygulanması aşamalarında zorluklar ortaya çıktı. Bu zorluklar, yeni kanun çıkana kadar mevcut kanunun tüm muhatapları ile birlikte çözülecektir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından mühendis Yavuz Korkmaz, kanun ile ilgili kısa bir sunum yaparak; koruma meclisi, murakabe heyeti ve bekçilerin görev ve sorumlulukları, bütçe hazırlanması ve cezaların uygulanmasına ilişkin kısa bilgiler verdi.

Toplantı sonunda, Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, İl Müdürü Mehmet Salih Söğüt ve İl Müdür Yardımcısı Rıdvan Akpolat katılımcıların sorunlarını dinledi, görüş ve temennilerini aldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close