Haberler

Mesleğinin son temsilcilerinden Zeki usta 32 yıldır çaydanlık tamiri yapıyor

Güncelleme:

Mesleğinin son temsilcilerinden Zeki usta 32 yıldır çaydanlık tamiri yapıyor Bu mesleği icra ederek em evinin geçimini sağladı hem de 2 çocuk okuttu Samsun'da 2 çocuk babası olan 78 yaşındaki Zeki Yılmaz, 32 yıldır geçimini çaydanlık tamirinden sağlıyor.

Mesleğinin son temsilcilerinden Zeki usta 32 yıldır çaydanlık tamiri yapıyor

Bu mesleği icra ederek em evinin geçimini sağladı hem de 2 çocuk okuttu

SAMSUN - Samsun'da 2 çocuk babası olan 78 yaşındaki Zeki Yılmaz, 32 yıldır geçimini çaydanlık tamirinden sağlıyor.

Çaydanlık tamiri mesleğinin Samsun'daki son temsilcilerinden biri olan Zeki Yılmaz, emekli olmasına rağmen mesleğini icra etmeye çalışıyor. Yılmaz, bu işten hem evinin geçimini sağladığını hem de 2 çocuk okuttuğunu, birinin öğretmen, diğerinin de elektrik mühendisi olduğunu söyledi. Günde en az 5 tane çaydanlık tamiri yaptığını belirten Zeki Yılmaz, uzun yıllardır yanında çırak yetişmediğini ve bu durumdan rahatsız olduğunu ifade etti.

"Yanımda çırak yetiştiremiyorum, herkes masa başı şekilde çalışmaya alışmış"

Çırak bulamamaktan yakınan Yılmaz, "32 senedir bu çaydanlık dükkanı sayesinde geçiniyorum. 2 çocuğumu buradan kazandıklarımla büyütüp okumalarını sağladım. Erkek çocuğum elektrik mühendisi, kızım da öğretmen oldu. Her şeyimi burası sayesinde karşılıyorum 32 senedir. Çaydanlıkların bakımını yeni ürünmüş gibi güzel şekilde tamir edip, neredeyse sıfır haline getiriyoruz. Krom kaplamalarla çalışıyorum ve silindiği zaman bile çok güzel bir görüntüye sahip oluyor. Yanımda çırak yetiştiremiyorum, herkes masa başı şekilde çalışmaya alışmış. Çok uzun yıllardır hiçbir çırak yanıma dahi gelmedi, her şeyi kendim yapıyorum. Benim gibi bu kadar uzun senedir düzgün şekilde bu çaydanlık tamiri mesleğini yapan olmadığı için, herkes memnuniyetle bana geliyor. Günde en az 5 tane çaydanlık tamiri yapıyorum. Genel tamir fiyatları 40-50 TL arasında oluyor" dedi.

"Bu işi ondan daha iyi yapanını görmedim"

Uzun yıllardır çaydanlık tamirini Zeki ustaya yaptıran müşteri Muzaffer Öztürk, "Samsun'a çeliği getiren Zeki kardeşimizdir. Çok güzel çelikler yapar. Ben çaydanlıklarımı hep Zeki'ye getiririm çünkü yaptığı iş çok sağlamdır. Samsun'da böyle yerler var ama en sağlam işi Zeki usta yapar. 30 seneden beri Zeki kardeşimle dostluğumuz vardır. Bu işi ondan daha iyi birisinin yaptığını görmedim. Zeki ustaya iş yaptıran bir daha başka yere iş yaptırmıyor. Çünkü işi hem temiz hem de uygun yapıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zeki Yılmaz Samsun Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Bakmadan Geçme

LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title