Haberler

Büyükşehir Yetkilileri, Mısır ve Şeftali Üreticilerinin Sorunlarını Dinledi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yetkileri, hasat ziyaretleri kapsamında mısır ve şeftali üreticileri ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yetkileri, hasat ziyaretleri kapsamında mısır ve şeftali üreticileri ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin, üreticilerle bir araya gelerek, sorunlarını dinlediği hasat ziyaretleri devam ediyor. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı personeli, bu kapsamda merkez Akdeniz ilçesine bağlı Huzurkent ve Adanalıoğlu Mahalleleri'nde mısır hasadı, Toroslar ilçesine bağlı Değirmendere, Güzelyayla ve Çağlarca Mahalleleri'nde ise şeftali hasadı ziyaretinde bulundu. Mahalle muhtarlarıyla görüş alışverişinde bulunun yetkililer, üreticilerin bu yıl aldıkları mahsul durumlarını öğrenmek amacıyla mısırın pazar durumu, geçen yıla göre verim artışı olup olmadığı ve mahsulde varsa hastalık ve zararlılar ile ilgili sorunları dinledi. Yetkililer, üreticilerden ürünlerinde kullandıkları sulama teknikleri, kullanılan gübre çeşitleri ve zirai mücadele hakkında bilgiler aldı.

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi'nin çiftçiye verdiği desteğin yanı sıra kırsal alanları tarıma kazandırabilecek alternatif tarım ürünlerinin projelendirilmesi ve sahada uygulanmasına yönelik çalışmaları da devam ediyor. Üreticiler, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmış olan meyve-sebze yükleme ve boşaltma rampalarının zamandan tasarruf ve iş gücüne kolaylık sağladığını belirterek, bu hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a teşekkürlerini iletti. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Huzurkent Akdeniz

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten teğmenlerle ilgili yeni çıkış: Kasıt, disiplinsizlik varsa gereği yapılacak

Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili AK Parti Sözcüsü'nden yeni çıkış

Ümit Özdağ, Engin Polat'la ilgili sözlerine açıklık getirdi: İki politikacı arasındaki pazarlıkta rakam telaffuz edilmiş

"Yazamıyorum" diyen Özdağ, canlı yayında bombayı patlattı: İki siyasetçi pazarlık yaptı

Bolu Dağı Tüneli, Ankara-İstanbul istikameti hizmete açıldı

Sürücülerin çilesi sona erdi! Planlanan tarihten önce açıldı

Şırnak'ta beyaz torosa JİTEM amblemi yapıştıran uzman çavuş açığa alındı

Beyaz torosa yapıştırdığı amblem ilçeyi karıştırdı! Uzman çavuş açığa alındı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title