Haberler

Bodrum'da liman projesi halkın tepkisiyle durduruldu

Güncelleme:

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Kumbahçe Mahallesi'nde yapılması planlanan gemi yanaşma limanı projesinin ÇED toplantısı, halkın tepkileri nedeniyle gerçekleştirilemedi.

ESMA TURAN

(MUĞLA) - Muğla'nın Bodrum ilçesi Kumbahçe Mahallesi'nde mevcut gemi yanaşma limanının büyütülmesi projesinin ÇED toplantısı halkın tepkilerinden dolayı yapılamadı.

Bodrum Yolcu Limanı İşletmeleri A.Ş tarafından Kumbahçe Mahallesi'nde "Bodrum Tekne Yanaşma Yeri ve Feribot İskelesi" projesi için 16 Mayıs'ta ÇED süreci başlatılmıştı. Projeye ilişkin bugün, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Toplantı Salonu'nda halkın katılım toplantısı düzenlendi. Toplantıya Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü yetkilileri, ÇED projesini hazırlayan firma görevlileri ile vatandaşlar katıldı.

Vatandaşlar ellerinde, "Kumbahçe'ye marina cinayettir", "Kumbahçe'de yağmacı istemiyoruz", yazılı pankartlar taşıdı.

Toplantının başında ÇED projesini hazırlayan firmanın temsilcisi bir sunum yaptı. Temsilci, sunumunda projenin tasarım, çevresel, ekonomik ve sosyal olmak üzere bütün etkilerini araştırmaya çalıştıklarını ve bölgedeki plajların hiçbir şekilde etkilenmemesine gayret ettiklerini söyledi.

Firma temsilcisi konuşma yaptığı sırada vatandaşlar, projenin hayata geçmesi durumunda Giritli Teyze ve Paşatarlası plajlarını bir daha halkın kullanamayacağını ifade ederek tepki gösterdi. Denize girme ve nefes alma imkanı buldukları iki plajın tekne bağlanması amacıyla yok edileceğini ifade eden mahalleli, projeye 130 tekne bağlama yeri adı altında başlanacak Yolcu Limanı-Tekne Yanaşma Yeri ve Feribot İskelesi'nin daha sonra Bodrum Limanı gibi 450 teknelik büyük bir liman olacağını öne sürdü.

Tepkiler sonrasında projenin ÇED toplantısı yapılamadı. Toplantı sonunda vatandaşlar, toplantının tamamlanamadığına dair tutanak tuttu.

Kaynak: ANKA / Yerel

Kumbahçe mahallesi Bodrum Muğla Çevre Yerel Yaşam Güncel Haberler

Muğla'da 4,1 büyüklüğünde deprem

Muğla'da 4,1 büyüklüğünde deprem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze konusunda umutlandıran sözler: Artık ateşkes için 'anbean' diyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze konusunda umutlandıran sözler: Artık ateşkes için 'anbean' diyorlar

CHP lideri Özel: Ya asgari ücrete zammı verecekler ya da biz söke söke alacağız

CHP lideri Özel: Ya asgari ücrete zammı verecekler ya da biz söke söke alacağız

Bakmadan Geçme

MasterChef Mehmet Akif kimdir? 2024 MasterChef Rize Çayelili yarışmacı Mehmet Akif kaç yaşında, nereli, elendi mi geçti mi? Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! Muğla'da deprem nerede, kaç şiddetinde oldu? Türkiye elendi mi EURO 2024? Murat Gevrek kimdir? Murat Gevrek Barış Alper Yılmaz'a ne dedi Bugün EURO 2024 maçı yok mu, 7 Temmuz Pazar TRT neden maç yok? MasterChef CANLI izle! 2024 TV8 MasterChef yeni bölüm HD Canlı izleme linki var mı? Aile Hükümeti filmi oyuncuları kim, konusu ne, sonu nasıl bitiyor? Aile Hükümeti filmi ne zaman, nerede çekildi? Her Şey Çok Güzel Olacak filmi oyuncuları kim, konusu ne, sonu nasıl bitiyor? Her Şey Çok Güzel Olacak filmi ne zaman, nerede çekildi? Eşkıya filmi oyuncuları kim, konusu ne, sonu nasıl bitiyor? Eşkıya filmi ne zaman, nerede çekildi? Deha filmi oyuncuları kim, konusu ne, sonu nasıl bitiyor? Deha filmi ne zaman, nerede çekildi? Zafere Kaçış filmi oyuncuları kim, konusu ne, sonu nasıl bitiyor? Zafere Kaçış filmi ne zaman, nerede çekildi? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 7 Temmuz Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 7 Temmuz 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Temmuz AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Temmuz Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Euro 2024 yarı finale hangi takımlar çıktı? UEFA Euro 2024 yarı final maçı ne zaman?
Almanlar Ferdi'ye bayıldı: Son düdükle birlikte dünyanın en pahalı futbolcusu

Almanlar Ferdi'ye bayıldı: Son düdükle birlikte dünyanın en pahalı futbolcusu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title