Beü, Siu 2016'nın Ev Sahibi Oldu
Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (The Institute of Electrical and Electronics Engineers IEEE) Sinyal İşleme ve İletişim Uygulamaları Kurultay (SİU)’nun 24. Buluşması, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik, Biyomedikal ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümlerinin işbirliğiyle Zonguldak’ta düzenlenecek.
Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (The Institute of Electrical and Electronics Engineers IEEE) Sinyal İşleme ve İletişim Uygulamaları Kurultay (SİU)'nun 24. Buluşması, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik, Biyomedikal ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümlerinin işbirliğiyle Zonguldak'ta düzenlenecek. Kurultay, 2016 yılının Mayıs ayında gerçekleştirilecek. Kurultaya yaklaşık 750 akademisyen ve araştırmacının katılması bekleniyor.
Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ertan Öztürk, SİU 2016'nın BEÜ ev sahipliğinde gerçekleştirilmesinden mutluluk duyduklarını belirterek Kurultay hakkında bilgi verdi. Öztürk; "Elektrik-Elektronik Mühendisliğinin uluslararası ortak kuruluşu olan IEEE (The Institute of Electrical and Electronics Engineers -Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü) tarafından desteklenen SİU Kurultayı, Elektrik-Elektronik Mühendisliğinin alt kolları Sinyal İşleme, Telekomünikasyon ve Biyomedikal alanlarında yapılan akademik çalışmaların sunulduğu, endüstri oturumları ve akademisyenler arası görüş alışverişinin sağlandığı, sadece ulusal ölçekte değil uluslararası ölçekte de seçkin bir organizasyon olarak kabul görüyor. Düzenleyeceğimiz kurultayın geniş bir katılımla alanda önemli gelişmeleri içeren çalışmaların paylaşılacağı ve verimli sonuçların ortaya konacağı bir buluşma olacağına inanıyorum. Bilgisayar ve Biyomedikal Mühendisliği Bölümleri de tüm hızıyla devam eden çalışmalarımıza destek veriyor" dedi.
Kurultayın BEÜ Mühendislik Fakültesinin bölümleri tarafından gerçekleştirilmesinden mutluluk duyduğunu belirten Dekan Prof. Dr. Orhan Uzun, "SIU Kurultayı Fakültemiz için bir gurur ve itibar kaynağı olacak. Ulusal ve uluslararası düzeyde akademisyen ve araştırmacıların yanı sıra doktora, yüksek lisans ve lisans düzeyinde öğrenim gören öğrencilerin de katılacak olması Kurultayın paylaşım yelpazesini genişletecek. Kurultay hazırlıkları için Bölümlerimize gerekli tüm desteği sağlıyoruz" dedi.
Aynı zamanda BEÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Bölümü öğretim üyesi olan Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, SİU Kurultaylarının önemine değinerek, bu toplantıların akademik çalışmalarda elde edilen verilerin paylaşıldığı kongrelerden farklı olarak sektörün tüm bileşenlerini bir çatı altında toplayan geniş bir ortam oluşturduğunu söyledi. Rektör Özer, "Bülent Ecevit Üniversitesi olarak SİU 2016'nın ev sahipliğini üstlendik. Mayıs ayında gerçekleştirilmesi planlanan Kurultayın heyecan verici noktalarından biri uluslararası davetli konuşmacıların en güncel araştırma konularını paylaşacak olmaları. Kamu ve özel sektörde faaliyet gösteren teknoloji üreticisi kuruluşların yanı sıra telekomünikasyon operatörleri ve Ar-Ge firmaları başta olmak üzere ülkemizin birçok seçkin kuruluşu SİU Kurultaylarını destekliyorlar. Ülkemizin gelişmiş teknoloji firmalarında çalışan çok sayıda Ar-Ge mühendisi, yüksek lisans ve doktora çalışmaları sırasında SİU Kurultaylarında bildiri sunuyorlar. Dolayısıyla SİU, katılımcısı öğretim üyelerinin yetiştirildiği genç araştırmacılarla zenginleşiyor. Böylece her buluşma çok kapsamlı paylaşımlara sahne oluyor. SİU kurultayının bir diğer özelliği de sadece akademisyenlerin değil endüstri firmalarında çalışan araştırmacıların da aktif katılımda bulunduğu, Ar-Ge faaliyetlerini sundukları ve yine akademisyenlerle iş birliği imkanı aradıkları bir ortam oluşturması. Kurultayın Zonguldak'ta düzenlenecek olması maden ocaklarına yönelik teknolojik gelişmeleri de akla getiriyor elbette. Bu amaçla maden sektörüne yönelik bir özel oturum düzenlemeyi planlıyoruz. TTK ile işbirliğiyle düzenlenecek bu oturum maden ocaklarında karşılaşılan sorunlar ve çözüm bekleyen problemler konusunda, genelde Elektrik-Elektronik/Bilgisayar Mühendisliği, özelde Sinyal İşleme ve İletişim alanındaki akademisyenlerden beklentilerin paylaşılmasını hedefliyor. SİU 2016'nın zengin bir içerik ve geniş bir katılımla gerçekleştirilmesi ve başarıyla tamamlanması amacıyla Üniversite olarak tüm olanaklarımızı seferber ederek çalışıyoruz. Zonguldak'ın böyle büyük bir organizasyona çok iyi bir ev sahibi olacağına gönülden inanıyorum" dedi. - ZONGULDAK