Haberler

Batman Bölgenin En İyi Yağmur Suyu Şebekesine Kavuşuyor

Batman Bölgenin En İyi Yağmur Suyu Şebekesine Kavuşuyor

Batman Belediyesi dev bir projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Batman Belediyesi dev bir projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. Çalışmaları başlatılan yağmur suyu projesi ile Batman bölgenin en iyi yağmur suyu şebekesine sahip kent haline gelecek.

Her alanda eş zamanlı olarak yürüttüğü çalışmaları aralıksız sürdüren Batman Belediyesi, bir yandan da kentin çehresini değiştiren dev projeleri birbiri ardına hayata geçiriyor. Son olarak bir süreden bu yana hazırlıkları sürdürülen ve bir milyon 400 bin liraya mal olan, uzunluğu ise beş bin 100 metreyi bulan dev yağmur suyu drenaj projesi çalışmaları için Batman Belediyesi BASKİ Müdürlüğü ilk kazıya başladı. Şafak, Fatih, Belde ve Kültür Mahallelerini kapsayacak olan yeni "Yağmur Suyu Drenaj Projesi" üç ayda tamamlanacak. Kış ve bahar aylarında kentte yaşanan sel ve su taşkınlıklarını tümden kesecek olan yeni projenin ilk çalışmalarının başladığı Şafak Mahallesi'nde proje startını veren Belediye Başkanvekili Serhat Temel, "Batman bölgenin en iyi yağmur suyu yer altı şebekesine sahip bir kent olacaktır" dedi.

Batman il Genel Meclis Başkanı Salih Aktan, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Bülent Tekik ve BASKİ Müdürü İsa Yıldız ile birlikte çalışmanın start aldığı Şafak Mahallesi'nde bir basın açıklaması yapan Başkanvekili Temel, uzun süredir teknik hazırlıkları yapılan bu proje ile kentin en büyük problemlerinden birinin daha çözüleceğini belirtti.

Batman'ın bu proje ile daha sorunsuz ve yaşanılır bir kent haline geleceğine dile getiren Başkanvekili Temel, "5 bin 100 metreyi kapsayan bir yağmur suyu drenaj projesi, bugün itibariyle başlamış durumda. Hatırlarsanız Batman'da özellikle kış aylarında yağışların yoğun olduğu günlerde özellikle bazı bölgelerde çok ciddi sel taşkınlığı ve benzeri sıkıntılar yaşanıyordu. Şimdi bu problemin önüne geçmek adına BASKİ Müdürlüğümüz tarafından yapılan projeyle bu sorunların bir daha yaşanmaması, yağmur sonrası kentte sel ve su taşkınlarının oluşmaması adına bu yağmur suyu projesini önemsiyoruz. Yaklaşık bir milyon 400 bin lira civarında bir maliyeti olan bir çalışma. Üç ay içinde bitirmeyi öngördüğümüz bu çalışmanın tamamlanması durumunda, şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki Batman bölgenin en iyi yağmur suyu yer altı şebekesine sahip bir kent olacaktır. Bu vesileyle projede emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Başkanvekili Temel'den sonra söz alan Batman İl Genel Meclisi Başkanı Salih Aktan ise, "Batman Belediyesi şuanda kentin pek çok yerinde benzer çalışmalar yürütüyor. Belediyemiz Batman halkının ileride sorunlarla karşılaşmaması ve sorunlarının çözümü için gerek alt yapı gerekse üst yapı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu yağmur suyu yeraltı şebekesi de bunlardan biri. Büyük ve güzel bir proje. Bende bu harika proje için Başta Batman Belediyesi, birim müdürleri ve bu çalışmayı sürdüren arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu. - BATMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Serhat Temel Salih Aktan Batman Yerel

Bahar Candan'ın da aralarında bulunduğu 6 sanık tahliye edildi

Bahar Candan'ın da aralarında bulunduğu 6 sanık tahliye edildi

Narin'in köyü ile ilgili korkunç gerçek! 15 çocuğun ölümü soruşturmaya dahil edildi

15 çocuğun ölümü soruşturmaya dahil edildi

Özgür Özel, 'Mustafa Kemal'in askeriyiz' diyen kişiye tepki gösterdi: Alın götürün kenara

Özel'den 'Mustafa Kemal'in askeriyiz' diyen kişiye tepki: Alın götürün kenara

Savaşın ayak sesleri! Hizbullah'ın misillemesi sonrası İsrail yeniden Beyrut'u vurmaya başladı

Hizbullah misilleme yaptı, İsrail anında karşı atağa geçti

title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });