Haberler

Başkan Kocamaz, Hizmette 2 Yılını Anlattı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ‘bir sanat yapısı’ dediği Tulumba Bat-Çık Projesi’nin Mersin’in göz bebeği olacağını, iki tanesi bu yıl içinde olmak üzere kentte 19 tane daha kavşak yapacaklarını söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 'bir sanat yapısı' dediği Tulumba Bat-Çık Projesi'nin Mersin'in göz bebeği olacağını, iki tanesi bu yıl içinde olmak üzere kentte 19 tane daha kavşak yapacaklarını söyledi. Otogar sorununun çözümünde hiçbir kurumun çözüme yönelik destek vermediğini de belirten Kocamaz, "Yargı süreci devam ediyor. En kısa sürede tamamlanacağını umuyoruz" dedi.

Başkan Kocamaz, hizmette geçirdiği iki yılını Kongre ve Sergi Sarayı'nda geniş katılımlı bir toplantıyla anlattı. '2. Yıl Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı'na MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk ile Mersin Milletvekili Baki Şimşek, MHP'li belediye başkanları, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut ile oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, MHP il, ilçe teşkilatları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

'Memleket Aşkı' adlı tanıtım filminin izlenmesi ile başlayan toplantıda, 30 Mart 2014 tarihinden bu yana geçen 2 yılda gerçekleştirdiği hizmetlerle yeni projelerini anlatan Kocamaz, konuşmasına son dönemde artan terör olaylarındaki şehitleri anarak başladı. Mersin'de yaşayan yaklaşık 2 milyon insanın daha mutlu, huzurlu, sağlıklı, güvenli, sevgi dolu ve müreffeh bir hayat standardına kavuşmasını sağlamakla görevli seçilmiş veya atanmış kişiler olduklarını dile getiren Kocamaz, omuzlarındaki yükün ağır, sorumluluklarının büyük olduğunu vurguladı. Siyasi parti ayrımı yapmadan tüm meclis üyeleri, bürokratlar, memurlar ve işçilerle Mersinlileri hak ettikleri hizmetlerle buluşturmak için gece-gündüz çalıştıklarını belirten Kocamaz, bütün çabalarının Mersin'i gerçek anlamda bir büyükşehir yapmak olduğunu kaydetti.

"BİR SANAT YAPISI ORTAYA ÇIKTI"

Hizmette iki verimli yılı geride bıraktıklarını söyleyen Kocamaz, bu kapsamda Mersin'in kanayan yarası olarak şikayet edilen Tulumba Köprüsü'nü yıkarak, 'bir sanat yapısı ortaya çıktı' dediği Tulumba Bat-Çık Projesi'ni hayata geçirdiklerini ifade etti. Kocamaz, "Belki biraz gecikti ve çeşitli engellerle karşılaştı ama bugün inşallah Mersin'in göz bebeği bir kavşak olacak ve bunun arkası da hemen bu yıl içerisinde gelecek. Bu yıl sonuna kadar en az iki tane daha bu şekilde kavşak oluşturmayı planlıyoruz. Yeni Ulaşım Master Planı'nı yaptırdık. Bu planda 19 tane kavşak öngörülüyor. Bunun 12 tanesi Okan Merzeci Bulvarı üzerinde. Bu bulvar bir transit yol olarak değerlendiriliyor. Bunun dışında şehrin değişik bölgelerindeki 7 kavşakla birlikte toplam 19'a çıkacak. İnşallah Mersin trafiği bu bat-çık projeleriyle rahat bir nefes almış olacak" diye konuştu.

"OTOGAR SORUNUNDA KONUDA HİÇBİR KAMU KURULUŞU YA DA SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ ÇÖZÜME YÖNELİK BİR DESTEK SUNMADI"

Kocamaz, yeni otogarda yaşanan sorunlara da değinen kocamaz, otogarla ilgili çeşitli spekülasyonlar yapıldığını dile getirerek, göreve geldiklerinde otogarın yüzde 15-20 civarında bir bedelinin ödenmiş olduğunu ve kredi alındığını anımsattı. İnşaatın da yüzde 80'inin tamamlanmış olduğunu ifade eden Kocamaz, "Ama bütün ince işler daha sonra yapıldı. Çevre düzenlemesi de Büyükşehir Belediyemiz tarafından tamamlandı. Ancak, yasalardan kaynaklanan konular nedeniyle bugün halen sıkıntı çekiyoruz. Maalesef bu konuda hiçbir kamu kuruluşu ya da sivil toplum örgütü çözüme yönelik bir destek sunmadı. Sadece Büyükşehir Belediyesi'nin mücadelesiyle bugünlere geldik. Burası babamızın yeri değil, ihale yapmak mecburiyetindeydik. İhale yaptık ancak, bizim beklediğimizin rakamların da üzerinde bir rakam çıktı. Son güne kadar bu ihaleyi alan firmayı beklettik. Son gün saat 5'e çeyrek kala o sözleşmeyi imzalamak mecburiyetinde kaldık. Kendisini uyardık, 'Bu işlerin altından kalkma şansın olmaz, bizi de sıkıntıya sokarsın' diye. Ama ısrarla 'Ben bu ihaleyi aldım, sözleşmeyi imzalamak durumundasınız' dediği için imzaladık. Eğer biz o sözleşmeyi imzalamasaydık, bugün bizi suçlayan kişiler, 'Belediye 20 milyon kazanacaktı, siz niye bunu imzalamadınız' diyerek aynı şikayetleri yapacaklardı. Ama şeriatın kestiği parmak acımaz. Yargı süreci devam ediyor. Biz bunun en kısa sürede tamamlanacağını umuyoruz. Maalesef bir tek bu olay bile Türkiye'de işlerin nasıl kaos ve kargaşaya sürüklendiğini açık bir şekilde göstermektedir" şeklinde konuştu.

Gülnar Otogarı'nın temelini de bu hafta sonunda atacakları bilgisini veren Kocamaz, bu yıl içerisinde Anamur, Erdemli ve Mut otogar inşaatlarına da başlayacaklarını kaydeden Kocamaz, Mersin'de bütün caddeleri 'akıllı sinyalizasyon sistemi' ile donatmaya başladıklarını, ayrıca çok yakında TEDES'in (Trafik Elektronik Denetleme Sistemi) de hizmete geçeceğini bildirdi.

"MONORAY İÇİN BAKANLIKTAN HABER BEKLİYORUZ"

Mersin'e 111 adet engellilerin kullanımına uygun, modern ve konforlu otobüs aldıklarını, eski dönemden kalma 58 otobüsü tamir ettirerek yeniden hizmete sunduklarını, Tarsus'tan da 25 otobüsün Büyükşehir'e aktarıldığını anlatan Kocamaz, şu anda 200'ün üzerinde otobüsle Mersin'in her yerine ulaşmaya çalıştıklarını dile getirdi. Ancak, bunun da kentin sorunlarını çözmeyeceğini vurgulayan Kocamaz, çözüm için Mersin'in bir an önce raylı sisteme geçmesi gerektiğinin altını çizdi. Ulaşım Master Planı'nı tamamlayarak Ulaştırma Bakanlığı'na sunduklarını söyleyen Kocamaz, Bakanlıktan onayın çıkmasının ardından Mersin'e hangi raylı sistemin yapılması gerektiğinin de Bakanlık tarafından değerlendirileceğini belirtti. Mersin'de 4 tip raylı sistemden birini tercih etme şansları olacağına işaret eden Kocamaz, "Bunlardan biri tramvay sistemi. Ancak, pik saatlerde bile tramvay en fazla bin 500 kişiyi taşıyabiliyor. Mersin'in problemini çözme şansı yok. Hafif Raylı Sistemi ise mecbur kalmadığımız sürece yapmak istemiyoruz. Çünkü zaten yollarımız 2-3 şerit ve bir şeridi otopark gibi kullanılıyor. Bir şeridi de buna ayırdığımız zaman geriye bir şerit kalacak ve trafik daha da büyük açmazlara dönüşecek. Maliyeti ucuz olmasına rağmen mecburiyetten elemek durumundayız. Geriye yerin altı ve üstü kalıyor. ya yerin altına girip metro yapacaksınız ya da yerin üstünde yukarıdan araçları taşıyacaksınız. Yerin altında hem maliyet çok fazla hem de Tulumba Kavşağı'nda 4,5 metreden su çıktı. Bu da elenmek durumunda. Geriye monoray kalıyor. Bunun onayının da Bakanlıktan çıkarılması lazım. Biz bu arada boş durmadık, kredi ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve belli bir aşamaya geldik. İnşallah Mersin'in bu trafik çilesini raylı sistemle tamamen ortadan kaldırmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"PAMUKLUK'TA YENİ BİR ARITMA TESİSİ YAPACAĞIZ"

Berdan Arıtma Tesisi'nin şu anda Mersin'in ihtiyacını karşıladığına, ancak yakın gelecekte bu arıtmanın Mersin'e yetmeyeceğine dikkat çeken Kocamaz, Pamukluk Barajı tamamlandığında o bölgede yeni bir arıtma tesisi yapacaklarını, sözleşmelerini imzaladıklarını söyledi. Pamukluk arıtma tesisinin Mersin merkez ve daha batıya hizmet edeceğini, Tarsus'taki Berdan arıtma tesisinin de Tarsus ve merkez ile ilçe arasındaki bölgeye hizmet vereceğini dile getirdi. Bozyazı ve Anamur'daki atıksu arıtma tesislerinin tamamlanarak çalışmaya başladığını, Mut Atıksu Arıtma Tesisi'nin en kısa sürede hizmete gireceğini anlatan Kocamaz, Aydıncık'ta ise yeniden ihaleye çıkacakları bilgisini verdi. Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi'nin ihalesinin tamamlandığını, yakında temelini atacaklarını anlatan Kocamaz, proje yanlış olmasına rağmen yapacakları bir şey olmadığını vurguladı.

Öğrencilere eğitim ve kırtasiye yardımlarına devam ettiklerini, bu çerçevede 4 yıllık bir fakülteyi kazanan her öğrenciye ilk yıl, yıllık 900 TL destek sunduklarını ifade eden Kocamaz, bunun kendilerine yıllık maliyetinin 9 milyon lira civarında olduğunu kaydetti.

"OTOPARK İÇİN İHALEYE ÇIKIYORUZ"

İtfaiyeye araç takviyesi için 26 milyon liralık ihale yapacaklarını, ancak İtfaiye Teşkilatı'nın AKUT'a devrinin gündeme gelmesiyle bu ihaleyi durduklarını dile getiren Kocamaz, Mersin'in en önemli sorunlarından biri olan otopark sorununu çözmek için çalışmalarının sürdüğünü anlattı. Kocamaz, bu kapsamda Mersin Adliyesi'nin yanındaki MESKİ'ye ait 7 dönümlük alanda otopark yapmak için ihaleye çıkacaklarını bildirdi.

Kocamaz, Mersin İdmanyurdu'nu güçleri yettiğince desteklediklerini, takımın gündüz kullanacağı tesisi tamamladıklarını belirterek, bunun yanına 40 odalık bir tesis daha yapacaklarını ve Mersin İdmanyurdu ile ilgili sıkıntıları ortadan kaldıracaklarını sözlerine ekledi.

Kocamaz'ın, sunumunu 10. Yıl Marşı ile bitirmesinin ardından verilen resepsiyona, Mersin Vali Yardımcıları Cezmi Türk Göçer ve Süleyman Deniz ile Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan da katılırken, resepsiyonda 2. Yıl pastası kesildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close