Haberler

Bartın Tso'dan Üyelerine Tse İndirim İmkanları

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerinin belgelendirme, kalibrasyon hizmetleri, deney hizmetleri, yönetim sistem belgelendirme ve eğitim hizmetlerinden uygun şartlarda faydalanabilmesi amacıyla Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile işbirliği protokolü imzaladı.

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerinin belgelendirme, kalibrasyon hizmetleri, deney hizmetleri, yönetim sistem belgelendirme ve eğitim hizmetlerinden uygun şartlarda faydalanabilmesi amacıyla Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile işbirliği protokolü imzaladı.

Bartın TSO'dan yapılan açıklamada, "Protokol gereği Bartın TSO üyelerine birçok hizmette yüzde 25 ile yüzde 40 arasında değişen oranlarda indirim yapılacak. TSE Bölge Müdürlüğü ile gerçekleştirilen protokol antlaşması neticesinde Bartın TSO üyelerine yönelik belirlenen indirim başlamış bulunmaktadır. TSE tarafından ilan edilen yürürlükteki deney, kalibrasyon ve eğitim ücretleri üzerinden Bartın Ticaret ve Sanayi odası üyelerine deney hizmetlerinde yüzde 40, kalibrasyon hizmetlerinde yüzde 40, eğitim hizmetlerinde yüzde 30, CE belgelendirmesinde ise yüzde 30 oranlarında indirim uygulanacaktır" denildi.

Kurum olarak kalite olgusunu her işletmeye aşılamak istediklerini belirten Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çakır, "İmzalamış olduğumuz protokolün bölgeye katma değer sağlayacağına inanıyoruz. bölge odalarımızı da yanımıza alarak gerçekleştirdiğimiz bu hizmet neticesinde kalibrasyon, eğitim, muayene ve deney hizmetlerinde oda üyelerimize önemli oranda indirim imkanları sağladık. Dünya piyasalarında söz sahibi olmak istiyorsak, rüştümüzü ticari belgelerle ispatlamak zorundayız. Dünyada küresel güç olmak için ürünlerin ve hizmetlerin uygunluk denetleme kuruluşları tarafından test, analiz ve belgelenmesi gerekiyor" dedi.

"DÜNYANIN ORTAK DİLİ STANDARDİZASYONDUR"

Bartın TSO'nun standardizasyon ve standartlara uyum konusuna büyük önem verdiğine işaret eden ve standartların tek başına yeterli olmadığını ifade eden Bartın TSO Başkanı Cihat Çakır, "Gerçekleştirdiğimiz protokol antlaşması ile üyelerimize ciddi indirimlerle hizmet vererek, işletmelerimizin girdi maliyetlerini düşüreceğimize inanıyoruz. AR-GE faaliyetlerinin de bu kapsamda yer alması oldukça önemli bir unsur. Oda olarak üyelerimize marka, patent ve lisans konusunda öncü olmak istiyoruz. Ucuz, fason üretim yapmak yerine, kendi standartlarını yine kendisinin belirlediği dünya ülkelerinin benimseyeceği ürünlere ağırlık verilmesi, kısacası üretim biçimini ve teknolojimizi standart haline getirmemiz gerekiyor. Ülkemizin dünyada global güç olma hedefine ulaşabilmesi için AR-GE çalışmalarına yönelmesi gerekiyor. Bu şekilde kuruluşlarımız herhangi bir ürün geliştirmek istediklerinde TSE laboratuarlarından ciddi indirimle kendi laboratuarları gibi yararlanabilecekler. Globalleşen dünyada firmalarımızın rekabet gücünü arttırmaya yönelik gerçekleştirilen bu protokolde bizlere sonsuz destek veren TSE Marmara Bölge Koordinatörü Mehmet Hüsrev ve TSE Bölge Müdürlüğü ile gerçekleştirdiği özverili ortak çalışmalarından dolayı odamız Genel Sekreter Yardımcısı ve ilimiz TSE temsilciliği de yürüten Mustafa Soyal'a teşekkürlerimi sunmak isterim. Firmalarımıza daha iyi hizmet verebilmek ve dünya standartlarında yerlerini sağlamlaştırarak birer dünya markası olmalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen bu protokolün odamız üyelerine ve bölgemize hayırlar getirmesini dilerim" dedi. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close