Haberler

Bahçeşehirli 'Minik Parmaklar' İzmir'in Gururu Oldu

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Microsoft Türkiye, Finansbank ve Habitat Derneği’nin işbirliğiyle düzenlenen ve ülke genelinden katılan çocukların tasarladığı oyun yazılımlarının yarıştığı KODU CUP 2016 yarışmasında Bornova Bahçeşehir Koleji takımları, İzmir’e birincilik ve ikincilik dereceleriyle döndü.

Microsoft Türkiye, Finansbank ve Habitat Derneği'nin işbirliğiyle düzenlenen ve ülke genelinden katılan çocukların tasarladığı oyun yazılımlarının yarıştığı KODU CUP 2016 yarışmasında Bornova Bahçeşehir Koleji takımları, İzmir'e birincilik ve ikincilik dereceleriyle döndü.

Teknolojiyi sadece tüketen değil üreten bir nesil yetiştirme hedefiyle hareket eden Bahçeşehir Koleji, aynı hedefle ülke çapında düzenlenen 'Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor Projesi'nde elde ettiği başarıyla öne çıktı.

Habitat Derneği, Microsoft Türkiye ve Finansbank işbirliğiyle düzenlenen proje kapsamında kodlama eğitimi alan öğrencilerin katılımıyla düzenlenen KODU CUP 2016 yarışmasında Bahçeşehir Bornova Koleji takımları, İzmir'e bir birincilik, bir de ikincilik getirdi.

Ülke genelinden 8-14 yaş grubu çocukların 3'er kişilik takımlarla katıldığı yarışmada "Çevre ve Ben" temasıyla Microsoft tarafından geliştirilen KODU GAME LAB programını kullanarak oyun programlayan "minik parmaklar", hem çevreyle ilgili düşüncelerini hem de kodlama konusundaki yeteneklerini sergiledi.

Özgüvenleri artıyor

Toplam 165 oyun arasında yapılan değerlendirmede 11-14 yaş grubu kategorisinde Bahçeşehir Bornova Koleji 7. Sınıf öğrencileri Serdar Can Köroğlu, Arda Yurt ve Emircan Tutar'ın oluşturduğu "CodedBy Nature" takımı, "JustSaveIt" isimli oyunuyla birinci seçildi. Yarışmanın 8-11 yaş grubu kategorisinde ise Bahçeşehir Bornova Koleji 4. Sınıf öğrencileri Yiğit Keçeci, Ataberk Özşaşal ve Can İçen'in oluşturduğu "Doğa Koruyucuları" takımı, "Petrol Çağı" isimli oyunuyla ikinci oldu. Bornova Bahçeşehir Koleji Müdürü Zeynep Hülagü, alınan derecelerin kendilerini gururlandırdığını belirterek bu başarının okullarında uygulanan "kodlama saati" ve "üç boyutlu oyun tasarım" eğitimlerinin bir sonucu olduğunu ifade etti. Bilişim Teknolojileri ve Yazılım öğretmeni Yudum Özkan ise öğrencilerin kodlama konusundaki bilgilerini test etme imkanı bulduğu yarışmada elde edilen derecelerin sevindirici olduğunu belirterek, Bahçeşehirli minik parmakların, bu derecelerle kendilerine olan güvenlerini artırdığına dikkat çekti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close