Haberler

Baba Beni Okula Gönder Kampanyası

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Baba Beni Okula Gönder' kampanyası kapsamında yaptırılan 33 kız öğrenci yurdunun yöneticilerine verilen eğitimin 6'ncısı Aydın Doğan Vakfı'nın ev sahipliğinde İstanbul'da başladı.

'Baba Beni Okula Gönder' kampanyası kapsamında yaptırılan 33 kız öğrenci yurdunun yöneticilerine verilen eğitimin 6'ncısı Aydın Doğan Vakfı'nın ev sahipliğinde İstanbul'da başladı.

2005 yılında başlatılan ve bugüne kadar başarı ile yürütülen Baba Beni Okula Gönder (BBOG) kampanyası kapsamında yurt yöneticilerine her yıl İstanbul'da verilen eğitimlerin altıncısı Maltepe Dream Hill Otel'de düzenlenen seminerle başladı. Eğitim kapsamında, kız öğrenci yurtlarının müdür, müdür yardımcısı ve belletmen öğretmenlerine Yurt Yönetimi Semineri konulu çeşitli eğitimler verilecek. Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında gerçekleştirilecek eğitimin açılışına, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve Aydın Doğan Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Gündüz Alpman katıldı.

ARZUMUZ BU YURTLARLA BİRLİKTE TÜRKİYE'DEKİ EĞİTİMİN KALİTESİNİ YUKARI ÇEKMEK

Açılışta bir konuşma yapan Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, kampanya kapsamında 33 yurt yapıldığını belirterek, 'Biz Aydın Doğan Vakfı olarak bunun 6 tanesini yaptırdık. Bütün bu yurtlardaki eğitim kalitesiyle birlikte arzumuz bütün Türkiye'deki eğitimin kalitesini hep birlikte daha da yukarı çekmek. Bugüne geldiğimizde aslında birçok sorun çözüldü. Bundan 10 sene evveline baktığımızda, bu yurtlar yeni yapılırken liseye giden kız öğrenci sayımızın ne kadar az olduğunu hatırlıyorum. Onun için bu yurtların ne kadar önemli olduğunu hep beraber konuşuyorduk. Temel atma törenlerinde heyecan duyuyorduk. Bugüne baktığımızda o yurtları eskittik bile. Geldiğimiz bir başka güzel nokta ise artık yurtların yapımının ötesinde içindeki eğitimin kalitesini konuşabiliyoruz. Okullardaki eğitimin kalitesini konuşabiliyoruz. Çok şükür ki daha başka bir aşamadayız. Bu birlikteliğimiz devam ettiği sürece, bakanlık, sivil toplum, kamu, sizler, herkes birlikte çalıştığı zaman Türkiye'nin daha güzel günlere varmasını, çocuklarımızın daha iyi yetişmesini başaracağımıza inanıyorumö dedi.

AYDIN DOĞAN VAKFI ÇOK HAYIRLI ÇOK GÜZEL İŞLER YAPIYOR

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız konuşmasına 'Aydın Doğan Vakfı çok hayırlı çok güzel işler yapıyorö diye başlayarak şunları söyledi

öAydın Doğan Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığının da ortak işbirliği noktasında bütün eğitim sahasına, alanına, eğitim camiasının ihtiyaç duyduğu her aşamada katkı sunuyor, emek veriyor. Gerçekten çok güzel işler yapıyorlar. Şimdi bunları burada teker teker saymaya kalksam sayamam. Ama özellikle fiziki altyapı, derslik ihtiyacı, okul ihtiyacı bağlamında, 'Türkiye'nin her tarafı okullarla örülüyor' dersek ve nerede 'bize bir katkı, bir emek, bir ihtiyaç var' dersek oraya koşuyorlar.ö

İstanbul'da da bu proje kapsamında çok sayıda okul olduğunu söyleyen Yıldız, karşılaştıkları sorunlar karşısında Aydın Doğan Vakfı'nın kendilerine çok değerli emek ve destek verdiklerini anlattı.

ÖĞRETMENLERİMİZİ ÖNEMSİYORUZ

Eğitim alanındaki yapılan yenilikleri anlatan ve insan unsurunun önemine değinen Yıldız, 'Yöneticilik bir nöbet işidir. Ancak esas olan öğretmenliktir. Biz Bakanlık olarak öğretmenlerimizi hizmet için önemsiyoruz. Yapılan bu çalışma bizim için çok önemli. Kız çocuklarımızın okullaşması anlamında Sayın Cumhurbaşkanımızın çok önemli gayretleri oldu. Bunu hakikatten görmek ve tebrik etmek lazım. Bir çığır açıldı. 'Haydi Kızlar Okula' kampanyası kamunun bir çağrısıydı. Ancak bundan daha önemlisi sivil toplum kuruluşlarımızın kampanyaya sahip çıkmasıydı. İşte 'Baba Beni Okula Gönder' kampanyası, bizim 'Haydi Kızlar Okula Kampanyası'nın elinden tutan bir kampanya oldu. Bu açıdan bu kampanyaları projelerimizin en önemli ayakları olarak görüyoruz. Bu projeyi yeni dönemde de Aydın Doğan Vakfı'nın üzerine alarak ve maddi anlamda birçok fedakarlık yaparak devam ettiriyor olması sürdürülebilirliği noktasında önemli bir ip ucudurö dedi.

Konuşmaların ardından Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Bülent Sezgin'in yönetiminde eğitime geçildi. 5 gün sürecek seminere Ağrı, Osmaniye, Siirt, Muş, Kars, Mardin, Tokat, Iğdır, Denizli, Nevşehir, Gümüşhane, Erzurum, Yalova, Tekirdağ, Muğla, Kahramanmaraş, Artvin ve Van illerindeki kız yurtlarında müdür, müdür yardımcısı ve öğretmen olarak görev yapan 72 eğitimci katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel
title
Close