Haberler

Azmin Işığıyla Görüyor, Harikalar Oluşturuyor

Gaziemir Belediyesi Cumhuriyet Semt Evi'ndeki el sanatları kursuna katılan 50 yaşındaki görme engelli Fatma Işık Kaya, azmiyle tüm kursiyerlere örnek oluyor.

Gaziemir Belediyesi Cumhuriyet Semt Evi'ndeki el sanatları kursuna katılan 50 yaşındaki görme engelli Fatma Işık Kaya, azmiyle tüm kursiyerlere örnek oluyor.

Akraba evliliği nedeniyle halk arasında 'tavukkarası' diye adlandırılan görme bozukluğu ile doğan Kaya, 35 yaşında görme yetisinin tamamını yitirdi. Ancak o azmi ve hayata bağlılığı ile 'engel'ini aşmasını bildi.

Çocukluğundan beri müzik sevdasıyla büyüyen, bağlama, ud, mandolin ve flüt çalan Kaya, duygularını söz yazarak ve beste yaparak notalara döktü. İçindeki müzik sevgisi her geçen gün büyüyen Kaya, Karşıyaka Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü'nde okurken konservatuara girmek için birinci sınıftayken okulu bıraktı, konservatuara ve TRT'ye başvurdu.

Ancak görmesindeki engel nedeniyle olumsuz yanıt aldı.

HAYATA SİTEM VE YENİDEN DOĞUŞ

Hayattaki tek amacına ulaşmak için çaldığı tüm kapılar yüzüne kapanınca hayal kırıklığıyla hayata küsen Kaya'nın bir gazete haberiyle adeta yeniden doğdu. Doğuştan görme engelli ressam Eşref Armağan'ın ibretlik hayat hikayesini öğrenen Kaya, resim yapmaya başladı. "Engelimle yaşamayı öğrendim" diyen Kaya, resim ve müzik sayesinde kendi deyimiyle 'özgürlüğüne' kavuştu. Bugüne kadar suluboya, kuru boya, oje ve parmak boyası kullanarak, zihninde kalan ve hayal ettiklerini resmeden Kaya için hayatındaki ikinci dönüm noktası semt evi oldu. Kaya, Dokuz Eylül Mahallesi Cumhuriyet Semt Evi'nde verilen takı tasarım ve kurdele nakşı kurslarına katıldı.

Kurs sayesinde aile bütçesine de katkı sunmaya başladığını anlatan Kaya, duygularını şöyle aktardı:

"Semt evinde katıldığım kurslarda tasarladığım takıları, tığ ve şişle yaptığım el işi ve kazakları belediyenin satış kulübelerinde satarak ailemin bütçesine katkı koyuyorum. Aynı zamanda bu kurslarda yeni arkadaşlıklar ediniyorum. Kurs ve seminerlerle kişisel gelişimimi sağlıyorum. İnsan isteyince her engelin, her zorluğun altında kalkıyor. Bu olanağı sağladığı için Belediye Başkanımız Halil İbrahim Şenol'a minnet borçluyum." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziemir Belediyesi Fatma Işık Karşıyaka

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bahçeli'nin çağrısına destek: Tarihi bir fırsat penceresi açıldı

Bahçeli'nin Öcalan'la ilgili sözleri için bakın ne dedi

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Parti'de hareketlilik

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Parti'de hareketlilik

PKK liderinin kardeşi Mehmet Öcalan: Kimse kimseyi aldatmasın

Bahçeli'ye Öcalan cephesinden ilk yanıt

'Öcalan' çağrısının yankıları sürüyor: Endişen varsa, düne kadar elini öptüğün Bahçeli'ye git

"Endişen varsa, düne kadar elini öptüğün Bahçeli'ye git"

title