Haberler

Aydın'da Hayat Boyu Öğrenme Destekleri Anlatıldı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler ve Koordinasyon Merkezi tarafından İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında finanse edilen “Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi-2 Hibe Programı” bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler ve Koordinasyon Merkezi tarafından İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında finanse edilen "Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi-2 Hibe Programı" bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Aydın Ticaret Odası toplantı salonunda çeşitli sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, AB ve Dış İlişkiler ve Koordinasyon Merkezi proje koordinatörlerinden oluşan yaklaşık 40 kişinin katıldığı toplantının açılışında konuşan İl AB Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Halil Canavar, Hayat Boyu Öğrenme Programının önemini vurguladı.

Programın sonraki bölümünde AB ve Dış İlişkiler ve Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Reyhan Türlmen, Türkiye'de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi - 2 Hibe Programı bilgilendirme sunumlarını gerçekleştirdi. Merkez Koordinatörü Reyhan Türlemn, başvuru formunun nasıl doldurulacağını, dikkat edilmesi geren noktaları, vurgulanması gereken konuları ve püf noktalarını ayrıntılı bir şekilde anlattı ve Koordinasyon Merkezi görevlileri ile birlikte katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında finanse edilen Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi-2 Hibe Programı teklif çağrısının 11 eylül 2014 tarihinde yayınlandığını açıklayan Türkmen, "Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi-II Hibe Programı'nın genel hedefi; hayat boyu öğrenme için uyumlu ve kapsamlı stratejilerin geliştirilmesinin ve uygulanmasının teşvik edilmesidir. Teklif çağrısının özel hedefleri özellikle dezavantajlı kişiler ve 25-64 yaşlarındaki kadınlar için temel ve mesleki becerilerin ve yetkinliklerin sağlanması, HBÖ kapsamında rehberlik ve danışmanlığın artırılması için yaygın eğitim yoluyla öğrenme kalitesinin artırılması, Uzaktan öğrenme gibi farklı öğrenme içerikleri ve öğrenme şekilleri arasında köprü kurmak amacıyla öğrenmenin değerlendirilmesinde kapsamlı ve yeni bir yaklaşımın geliştirilmesi ve özellikle önceki öğrenmelerin tanınmasını içerecek şekilde bireylerin öğrenmeye erişiminin kolaylaştırılması, HBÖ, eğitim sistemi ve işgücü piyasası arasındaki bağın güçlendirilmesi, HBÖ yaklaşımıyla farkındalık artırıcı uygulamaların düzenlenmesi için sektör ve eğitim ve öğretim kurumlarının desteklenmesidir" dedi.

Toplam bütçesi 7 milyon 250 bin Avro olan program kapsamında başarılı proje sahiplerine asgari 100 bin Avro ve azami 200 bin Avro destek sağlanacağını kaydeden Türkmen, programdan faydalanmak isteyenlerin en geç 30 Ekim 2014 tarihine kadar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı'na müracaatlarını yapması gerektiğini sözlerine ekledi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close