Haberler

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne Ulusal Radyoloji Kongresinden Birincilik Ödülü

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya’da 1-5 Kasım 2016 tarihleri arasında Türk Radyoloji Derneği tarafından düzenlenen “37. Ulusal Radyoloji Kongre’sinde Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’ne (AKHB) bağlı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (AEHB) ödül aldı.

Antalya'da 1-5 Kasım 2016 tarihleri arasında Türk Radyoloji Derneği tarafından düzenlenen "37. Ulusal Radyoloji Kongre'sinde Antalya Kamu Hastaneleri Birliği'ne (AKHB) bağlı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (AEHB) ödül aldı. SBÜ AEAH Radyoloji Uzmanı Dr. Gamze Durhan'ın da yer aldığı "Histopatolojik Özellikler ve Mikrokalsifikasyonlar Meme Kanserinde Elastisteyi Etkiler mi?" adlı çalışma kongrede yer alan 856 çalışma arasından en iyi poster birincilik ödülünü almaya hak kazandı. Her sene kongreyi 1000'i aşkın alanında uzman çok sayıda doktorun katıldığınıifade eden Dr. Gamze Durhan, kongrenin ardından yine her sene 8 Kasım'da düzenlenen "Uluslararası Radyoloji Günü"nde bu sene "Meme Radyolojisi" temasının ele alındığını söyledi.

Meme kanserinin kadınlarda görülen kanser tipleri arasında ilk sırayı, kanser ölümlerinde ise ikinci sırayı aldığını hatırlatan Dr. Gamze Durhan sözlerine şöyle devam etti "Meme kanseri ve tarama konusunda farkındalık oluşturmak için ülkemizde de son yıllarda giderek artan ciddi çalışmalar yapılmaktadır. Meme kanserinin erken tanısı hem sağ kalım hem de sonrasındaki hayat kalitesi açısından çok önemlidir. Erken tanıda ise radyoloji kilit role sahiptir. Memenin radyolojik inceleme yöntemi olan mamografi erken tanıda etkinliği kanıtlanmış bir tarama yöntemidir. Erken tanı ile erken tedavi sağlanan hastalarımız meme kanseri tanısı almadan önceki sağlığına kısa sürede kavuşabilmektedir. "

Erken tanının sadece hastanın sağ kalımı için değil ameliyat sırasında memesinin korunabilmesi için de büyük bir önem taşıdııını kaydeden Durhan,radyolojinin meme kanserindeki rolü erken tanı sonrasında da devam ettiğini, lezyon saptandıktan sonra, patolojik tanı için görüntüleme eşliğinde biyopsiler ile minimal invaziv girişimle örnek doku alınmasının da konusunda uzman radyolog tarafından yapıldığını s öyledi. Durhan " Bu şekilde radyolog hem hastanın tedavisine yön vermekte hem de tedavi sonrası izlemde klinisyene yol göstermektedir. Mamografi yanı sıra meme görüntülemesinde ultrasonografi ve meme MRG de kullanılmaktadır Meme görüntülemesi aynı zamanda çok aktif bir araştırma alanıdır. Tomosentez, kontrastlı mamografi ve elastografi gibi yeni görüntüleme yöntemleri yoğun bir şekilde araştırılmakta ve bunların meme kanserinin erken tanısı ve karakterizasyonuna yönelik araştırmalar yapılmaktadır" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close