Haberler

AKUT Trabzon Ekibi AFAD Akreditasyon Sınavını Başarıyla Tamamladı

Güncelleme:

Trabzon'da kurulan AKUT Arama Kurtarma Derneği Trabzon ekibi, AFAD'ın Orta Seviye Akreditasyon Sınavını başarıyla tamamlayarak ulusal seviyede akredite olan arama kurtarma ekipleri arasına girdi.

Trabzon'da 2007 yılında kurulan, bölgede ve Türkiye'deki birçok afette onlarca canı kurtaran AKUT Arama Kurtarma Derneği Trabzon ekibi, Afad'ın Orta Seviye Akreditasyon Sınavını başarıyla tamamlayarak adını ulusal seviyede akredite olan arama kurtarma ekipleri arasına yazdırdı.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ( Afad ) tarafından başlatılan AFAD Akreditasyon Sistemi uyarınca, Türkiye Afet ve Acil Durum yönetimi Sistemi içinde faaliyet göstermek isteyen arama kurtarma organizasyonları Akreditasyon Sınavına giriyor.

AKUT Trabzon ekibi de 62 gönüllüsüyle AFAD Orta Seviye Akreditasyon Sınavı'nı başarıyla tamamlayarak Trabzon'da orta sınıfta akredite olan ilk arama kurtarma ekibi oldu.

AKUT Trabzon Ekip Lideri Köksal Ofluoğlu, arama kurtarma dernekleri ile kamu uyumunun sağlanması ve AFAD koordinasyonunda daha etkin faaliyet gösterebilmek adına AFAD Akreditasyon Sisteminin kurulduğunu belirterek "AKUT'un birçok ekibi gibi biz de Orta Seviye Akreditasyon Sınavına girdik ve başarılı olduk. İki gün süren sınav, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen AFAD yetkililerinin gözetiminde yapılıyor. Bir ekibin, afet haberini aldıktan sonra hazırlanması, olay yerine varması, orada ana kampının kurulması, enkaz bölgelerinde çeşitli teknikler kullanılarak kazazede kurtarılması gibi operasyonel yeteneklerinin ölçüldüğü detaylı değerlendirmeler yapılıyor. 62 gönüllümüzle girdiğimiz bu sınavı geçerek Trabzon'da Orta Seviye AFAD Akreditasyonu alan ilk ekip olduk. Tabii ki akreditasyon süreci hiç bitmeyen bir olgu. 3 yılda bir tekrarlanacağı için eğitimlerimize ara vermeden devam ediyoruz" dedi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Trabzon Akut AFAD Sivil Toplum Acil Durum Yerel Spor Güncel Haberler

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

Bakmadan Geçme

Survivor CANLI izle! 3 Haziran Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? #128250 Yalan 3. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Haziran Yalan yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 28. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Haziran Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çakallarla Dans 6 nerede, ne zaman çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! Kurban eti ile neler yapılabilir? Kurban eti ile yapılan en iyi yemek tarifleri İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Vizontele ne zaman, nerede çekildi? Vizontele filmi hangi il ve ilçede çekilmiştir? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Vizontele filmi oyuncuları kim? Vizontele filmi konusu, oyuncuları ve Vizontele özeti! #128250 3 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 3 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi!
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü mü? Yeğeninden iddialara yanıt var

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü mü? Yeğeninden iddialara yanıt var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title