Haberler

'Akademi Rumeli'deki İzlenimlerini Anlattılar

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akademi Rumeli Projesi'nde, eğitim gören 8 ülkeyi temsilen öğrenciler, Edirne Valiliği toplantı salonunda, basınla bir araya geldi.

Akademi Rumeli Projesi'nde, eğitim gören 8 ülkeyi temsilen öğrenciler, Edirne Valiliği toplantı salonunda, basınla bir araya geldi.

Edirne Valiliği ve Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı tarafından Edirne'de düzenlenen Akademi Rumeli Projesinde kazanımların, değerlendirilmelerin yapıldığı toplantı da ayrı ülke öğrencileri öğrendiklerini ve izlenimlerini basına paylaştı.

Proje kapsamında Türkiye'yi temsilen Edebiyat atölyesinden Ozan Nesim Özdemir açılış konuşmasında, toplantıyı yapmakta ki amaçlarının, projedeki kazanımlarının ne olduğunu değerlendirmek ve proje hakkında merak edilen soruları yanıtlamak olduğunu söyledi.

Özdemir, " Bu projede çok güzel vakit geçirdik ve çok güzel kazanımlar elde ettik. Biz 8 arkadaşımızda, kültürel biçimden bir kaynaşma yaşadık, kültürümüzün ayrıntılarını öğrendik. Ayrıca sanatsal olarak, atölye çalışmalarımızda, sanatın, edebiyatın, tiyatronun, güzel sanatların, düşüncenin farklı açılarını öğrendik, çok değerli insanlarla tanıştık ve ufkumuzu genişlettik. Eminim buradaki farklı arkadaşlarımız, farklı çalışmalarla da ve ilgilendikleri alanlarda çok güzel kazanımlar elde ettiler. Öncellikle ben kendimden bahsedeyim, Edebiyat atölyesindeyim ve Edebiyat atölyesinde çok güzel çalışmalarımız oldu. Şiir, hikaye, roman hakkında çok başarılı konuşmalarımız oldu. Bunların derinine indik" dedi.

Toplantıda Türkiye'yi temsil eden Ozan Nesim Özdemir, "Ortak bir mesaj vermek istersek, sayın Valimiz Hasan Duruer, sayın Fahri Tuna ve diğer emeği geçen herkesle birlikte yapılan bu proje, kanıtladı ki; Bizim büyük medeniyetimizi hiçbir sınır, hiçbir dil ve hiçbir din engeli kısıtlayamaz. Biz hepimizi farklı ülkelerdeniz, sınır geçip burada toplanıyoruz, dil ve kimi yerde din farkıyla burada toplandık. Sonucunda görüyoruz ki, o kadar büyük bir kültürümüz ve medeniyetimiz var ki, söylediğimiz türküler bile aynı. Kimi türküler farklı sözler olsa da aynı müziği paylaşıyor. Sonuçta aynı tarihi taşıyoruz. Bu proje bize bunu kanıtladı" diye konuştu.

8 ülkeyi temsilen 8 ayrı öğrencinin katıldığı toplantıda, Kırım/Ukrayna'yı temsilen Asan Budzhurov, Gastivar/Makedonya'yı temsilen Emeri Karouz, Köstence/Romanya'yı temsilen Ebru İubuc, Batı Trakya/Yunanistan'ı temsilen Hatice Koca, Gagavuz Eri/ Moldova'yı temsilen Alla Büük, Moldova'yı temsilen Özlem Tevfikova, Prizden/Kosova'yı temsilen Canan Özer ve Türkiye'yi temsilen Edebiyat Atölyesinden Ozan Nesim Özdemir katıldı. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close