Haberler

AK Parti'nin Edirne Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (3) ''Yolsuzluklar içerisinde olan bir iktidar, soruyorum 230 milyar dolardan, Türkiye'nin milli gelirini 820 milyar dolara çıkarabilir mi? Soruyorum 79 senede Cumhuriyet tarihinde 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapıldı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Yolsuzluklar içerisinde olan bir iktidar, soruyorum 230 milyar dolardan, Türkiye'nin milli gelirini 820 milyar dolara çıkarabilir mi? Soruyorum 79 senede Cumhuriyet tarihinde 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapıldı. Biz 12 yılda 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptık, yolsuzluk içinde olan bir iktidar bunları yapabilir mi" dedi.

Erdoğan, partisince Edirne Selimiye Meydanı'nda düzenlenen mitingte yaptığı konuşmada, mevcut belediyenin Edirne'ye Trakya genelinde olduğu gibi içme suyu getiremediğini söyledi.

"Siz nasıl belediyesiniz arkadaş" diye soran Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini CHP'den aldığında, kentin su sıkıntısı çektiğini, kentte çöp dağları ve hava kirliliği olduğunu söyledi.

Istranca Dağları'nı delerek 180 kilometre uzaktan şehre su getirdiklerini anlatan Erdoğan, "Niye? Dertliyiz biz. Biz bu millete sevdalıyız. Derdi olanın, sevdası olanın önünde engel dayanır mı? Dayanmadı" şeklinde konuştu.

Mevcut durumda kanalizasyonların doğrudan Meriç'e, Tunca'ya aktığını anlatan Erdoğan şöyle devam etti:

"Allah aşkına kimin sorumluluğu bu? Belediyelerin sorumluluğu. Niye bunu çözmüyor bu belediyeler? Çözmediler. Şimdi biz bu kanalizasyonları ele aldık Ergene üzerinde çalışmalar yapıyoruz. İnşallah Ergene'yi de halledeceğiz. İstiyoruz ki belediyeyi de Edirneli kardeşlerim AK Parti belediyesine versin, buranın da içme suyunu, kanalizasyonunu bütün sorunlarını biz çözelim. Bakın Uzunköprü Belediyesi altından kalkamadı. Gittik arıtma tesisini biz tamamladık. Geçtiğimiz aralık ayında geldiğimde toplu açılış töreniyle hizmete aldık. Keşan atık su arıtma tesisinin inşaatına yine biz başladık. Bunlar bizim değil belediyenin yapması gereken işler, yapamadılar, biz yaptık. Hızla inşallah tamamlayıp, Keşanlı hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız."

Yıllardır televizyonlarda, gazetelerde "Meriç Nehri taştı, sel oluştu" haberlerinin yer aldığını anımsatan Erdoğan, "İşte biz Meriç Nehri'nin 187 kilometrelik kıyı şeridindeki, nehir yatağındaki heyelanları durdurmak için cephe duvarları yaptık. Ayrıca Meriç Nehri'nin yatağını kumlardan temizledik, nehri şu anda düzenliyoruz,  projeleri hazırlıyoruz. Böylece Meriç, Fatih'in doğduğu Edirnemizde şanına yakışır şekilde akacak" diye konuştu.

Edirne'de12 yılda  inşa edilen sulama projeleriyle 227 bin dönüm tarım arazisini sulamaya açtıklarını bildiren Erdoğan, Sultanköy ve Yenikarpuzlu sulamalarını hizmete aldıklarını söyledi. Kentteki diğer sulama projeleri hakkında da bilgi veren Erdoğan, 2007'de tamamladıkları Süloğlu Projesi ile Edirne'ye içme ve kullanma suyu temin ettiklerini, Keşan'ın içme suyu problemini de çözdüklerini kaydetti.

Edirne'ye kazandıracakları sağlık yatırımları hakkında bilgi veren Erdoğan, kentin bölgenin onkoloji ve sağlık merkezi haline geleceğini bildirdi.

-"İlmin gereği neyse, bunu yaptık"

Ayçiçeği destekleme primlerini 24 kuruştan 30 kuruşa çıkardıklarını hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bunun yanında şurada Edirne'de bir modern çöp depolama merkezi yok. Burada vahşi çöp depolama var, bununla bir yere gidebilir misiniz? Bunu kim yaptı yahu  CHP işte, yapamıyor, yapamazlar bunlar. Koskoca İstanbul'da başkanlığımda  iki tane modern depolama yaptım ve onunla kalmadım, oradaki çöpü kompost gübre üretme fabrikası yaparak oradan kompost gübreye çevirdik ve park bahçelerde kullandık. Daha sonra Kadir Topbaş Bey enerji üretmek için adımları attı, o da enerji üretiyor. Biz buyuz. Biz  ilmin gereği neyse bunu yaptık, yapıyoruz ve yapacağız. Şimdi inşallah Prof. Dr. Ahmet Günşen hocayla bunları yapacağız. Ahmet Günşen hocanın projeleri dehşet. İnşallah bu projelerle bunu hayata geçireceğiz. Sizin bir beklentiniz var biliyorum, Demirhanlı Havaalanı pistiyle alakalı, Ulaştırma Bakanlığımız  2014 bütçesinde, bu yıl pist uzatılacak ve  eğitim uçuşlarına açılacak."

Edirne'de içme suyunun asbestli  borulardan verildiğine işaret eden Erdoğan, "Bundan da biz yine Edirnemizi kurtarmak durumundayız. Bunlar dedim ya, dertli değil. Bu iş dert istiyor" ifadesini kullandı.

-"Ruh üçüzü oldular"

"Bakınız ben size birkaç rakam vereceğim. Çünkü bu CHP, bu MHP bunlar aynı, ve şimdi de yanlarına bir üçüncüyü aldılar Pensilvanya, şimdi oldular üçüz. CHP, MHP ruh ikiziydi, Pensilivanyayla şimdi bunlar ruh üçüzü oldular" diyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Yolsuzluklar içeresinde olan bir iktidar, soruyorum  230 milyar dolardan, Türkiye'nin milli gelirini 820 milyar dolara çıkarabilir mi? Soruyorum 79 senede Cumhuriyet tarihinde 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapıldı. Biz 12 yılda 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptık, yolsuzluk içinde olan bir iktidar bunları yapabilir mi? Kardeşlerim, bakınız 79 senede 83 tünel var, biz 12 senede 122 tünel yaptık. Görüyor musunuz? Dağları deliyoruz dağları, niye Ferhat Şirin'e aşık. İşte siz Şirin, biz de Ferhat. Dağları delerek geliyoruz, viyadüklerle geliyoruz. İstiyoruz ki Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne, Gazi Mustafa Kemal'in dediği gibi çıkaralım, bu adımı attık, bu adımı atıyoruz ve başarıyoruz. Zaten 10 yıl önce, 15 yıl önce Türkiye'ye gelenler, şimdi geldiğinde 'Türkiye çok değişmiş, Türkiye'yi tanımadık, Türkiye'yi tanımıyoruz' diyorlar. Mesele bu. Şurada bir Kapıkule Gümrüğü bile rezaletti, sefaletti. Şu andaki Kapıkule Gümrüğü'nü bile bu hale getiren biziz. Niye bundan öncekiler yapamadılar bunu, neden? Biz dertliyiz. MHP çıkar, milliyetçiyiz der. CHP çıkar halkçıyız der, onun yavrusu bir DSP var zaten farkı yok aynı."

-"IMF bizden borç istiyor"

Kendilerinin hükümeti  DSP, MHP ortaklığından aldığını hatırlatan Erdoğan, 2002'de IMF'ye borcun 23,5 milyar dolar olduğunu, bunu ödediklerini, borcun geçen yıl 14 Mayıs'ta bittiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, "Şimdi IMF bizden borç istiyor ve biz de IMF'ye dedik tamam 5 milyar dolar size borç verebiliriz. Veren el, alan elden üstündür" dedi.

Merkez Bankasının döviz stoğunun 27,5 milyar dolardan, 128 milyar dolara çıktığına dikkat çeken Erdoğan, "Yere sağlam basıyoruz hanım kardeşlerim bunları bilmeyenlere anlatın, CHP'lisine, MHP'lisine, DSP'lisine hepsine anlatın, bilmiyorlar" diye konuştu.

- Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title