Haberler

Ekmen'den Diyarbakır Mahkemesine Sert Tepki

Güncelleme:

AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Emin Ekmen, KCK Ana davası sanıkları hakkında verilen tahliye talebinin reddi kararına sert tepki gösterdi.

EKMEN'DEN MAHKEMEYE SERT TEPKİ
AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Emin Ekmen, KCK Ana davası sanıkları hakkında verilen tahliye talebinin reddi kararına ve gerekçesine sert tepki gösterdi. Ekmen yaptığı açıklamada "KCK davasının ilk günden beri rotasını şaşırdığını, özellikle siyasetçilerin tutuklanması ile birlikte bir cadı avına dönüştüğünü ısrarla belirttim. Çözüm sürecinin içerisinde, üstelik Ergenekon sanıklarının tahliye edildiği bir ortamda bu kararın verilmiş olması vahameti artırıyor. Yargı daha önce de seçilmişlerin tutuklanması, Hatip Dicle'nin vekilliğinin düşürülmesi, Hakan Fidan'ı tutuklama girişimi, taş atan çocuklara verilen ağır cezalar, Kürtçe savunma krizi, hasta hükümlü ve tutukluların tahliye edilmemesi, Balbay kararının BDP'li vekillere uygulanmaması gibi olaylarda da çözüm sürecini sabote etmişti. Çok şükür ki Kürt halkı bu provokasyonlara gelmemiştir" dedi.
"VERİLEN KARAR PRAVAKOSON AMAÇLIDIR"
Kararın provokasyon amaçlı olduğunu açıklayan Ekmen "Yıllardır tanıdığımız sivil hayatın ve siyasetin içinde olan insanlar için dağa çıkma ihtimali vardır demek, açık bir tahriktir, provokasyondur. Mahkemenin bu kararını ve bu kararı veren heyeti şiddetle kınıyorum. HSYK hemen bu heyeti dağıtmalıdır. Bu gerekçeler hukuk tarihinde kara bir leke olacaktır. Ama bu paralel anlayış bilmelidir ki; Kürtler oynanan oyunun farkındadır ve bu tahriklere kapılmayacaktır' sözleriyle son verdi...

Kaynak: Temsilci / Yerel

Mehmet Emin Ekmen Diyarbakır Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title