Haberler

Afyonkarahisar'da Kiraz Üretimi Düşük

Güncelleme:

Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesinde mevsimsel şartlar ve kuraklık nedeniyle bu sene kiraz rekoltesi beklenenin altında kaldı. Üreticiler, işçi çalıştırmak yerine kendileri kiraz toplamaya başladı.

Türkiye'nin önemli kiraz üretim merkezlerinden birisi olan Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesinde mevsimsel şartlar ve kuraklık yüzünden bu sene kirazda beklenen rekolte karşılanamazken, üreticiler çareyi ise işçi çalıştırmak yerine kendileri toplamakta buldu.

Türkiye'nin kalite, büyüklük ve lezzet açısından en değerli kiraz üretiminin gerçekleştiği yerlerden birisi olan Sultandağı ilçesinde kiraz hasadı başladı. Bayram öncesinde başlayan ve halen devam eden hasatta bu yıl rekoltenin düşük olduğu belirtilirken, kirazın kilogram fiyatının ise kalitesine göre 20-50 TL arasında alıcı bulduğu kaydedildi.

Bölgede uzun yıllardır kiraz üretimi yapan üretici Göksel Özkaya, bu sene meyvenin az olduğunu dile getirerek, "Bu sene kiraz rekolte olarak çok düşük. Normalde bölgemizin tonaj anlamında yıllık 35-40 bin ton civarında bir üretimimiz var fakat bu sene gerek mevsimsel şartlardan dolayı gerek kuraklıktan dolayı rekoltemiz çok düşük. Yani bu bahçede topladığımız kiraz 8-10 kasa civarında, bir günlük bir işimiz var burada dolayısıyla bu sene çok kötü geçecek, geçen seneye oranla meyve çok az" dedi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sultandağı Ekonomi Güncel Yerel Tarım Kiraz Kiraz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenlerin kılıçlı yeminine ilk yorum: Bu kılıçları kime çekiyorsunuz?

Kılıç çekerek yemin eden teğmenlere zehir zemberek sözler

İngiliz ekonomist Ash, Mehmet Şimşek'in hakkını teslim etti: Yapmasa Türkiye benzer bir krizle karşı karşıya kalacaktı

"Yapmasa Türkiye benzer bir krizi yaşayacaktı"

Kayıp Narin olayında çarpıcı iddia: Gizli tanığın itirafları her şeyi değiştirebilir

Kayıp Narin olayında gözler kimsenin bilmediği o isimde

CHP tüzük kurultayında gerginlik! Yavaş isyan etti, İmamoğlu ve Özel gönlünü almaya çalıştı

Mansur Yavaş isyan etti, İmamoğlu ve Özel gönlünü almaya çalıştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title