Haberler

5. Uluslararası Maden Makinaları Sempozyumu Eskişehir'de Düzenleniyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

5. Uluslararası Maden Makinaları Sempozyumu ve Sergisi 1-2 Ekim tarihlerinde Eskişehir’de düzenlenecek.

5. Uluslararası Maden Makinaları Sempozyumu ve Sergisi 1-2 Ekim tarihlerinde Eskişehir'de düzenlenecek.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Yüksel, sempozyum ve sergi öncesi bir basın açıklaması yaparak, etkinliğin amaçlarını anlattı. Ekonominin, kalkınmanın ve sanayileşmenin tüm insanlık için olduğuna değinen Yüksel, "İnsanlık kendisi için iyi olmayan ekonomik yapıya müdahale etme ve kendisi için iyi olduğunu düşündüğü ekonomik yapıyı gerçekleştirme hakkına sahiptir. Bu hakkı da tarih boyunca kullanmış olup, kullanma çabasını da sürdürmektedir. İnsanlık bu çabasını, doğanın bir parçası olduğunu aklından çıkaramadan ve doğa ile barışık olarak sürdürmelidir. Sanayileşme tek başına bir amaç olamaz. Sanayileşme; toplumun tüm kesimlerini kucaklayan, ama öncelikle çalışanların sağlık, eğitim, barınma, kültür gibi temel gereksinimlerini sağlamak üzere, ileri teknolojileri işsizliği de ortadan kaldıracak biçimde kullanmalıdır" dedi.

"TEKNOLOJİK EKİPMANLAR NE YAZIK Kİ İTHAL EDİLİYOR"

Madencilik sektörü için üretim sırasında gelişmiş teknolojik ekipmanların kullanımının çok önemli olduğuna dikkat çeken Yüksel, "Ülkemiz madenciliğini, gelişmiş ülke madencilik sektörleri ile karşılaştırdığımızda, verimlilik ve iş kazaları en önemli iki sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu iki sorunun çözülebilmesi için özellikle yeraltı madenciliğinde gelişmiş teknolojik ekipmanların kullanımı bir zorunluluktur. Ancak ülkemizde madencilik teknolojileri ile ekipmanların üretimi, gelişmişlik düzeyi ülkemize benzer ülkelere göre dahi geri durumda olup, kullanılan teknolojik ekipmanların çok büyük bir kısmı ise ne yazık ki ithal edilmektedir. Bununla birlikte ülkemizde, her alanda olduğu gibi hem madencilik alanında hem de madencilik sanayi ve alt kolu olan, makine imalat sektöründe yukarıda belirtilen amaçlar doğrultusunda bir devlet politikası olmadığı için mevcut sorunlarımız artarak devam etmektedir" şeklinde konuştu.

"5'İNCİSİNİ DÜZENLEDİĞİMİZ SEMPOZYUMU, ULUSLARARASI DÜZEYE TAŞIDIK"

Maden Mühendisleri Odası olarak öncelikli görevlerini sıralayan Başkan Yüksel, "Öncelikli görevlerimiz arasında mesleğimizin, meslektaşlarımızın ve sektörümüzün gelişimi ve sorunlarının çözümü yer almakta olup, odamız bu görevini daima yerine getirmiştir. Yaklaşık 20 yıl önce madencilik alanında teknolojik ekipmanların kullanımından öte, bu ekipmanların kullanımı sırasında robot kullanımı ihtiyacına ilişkin gerekliliği gündeme getirmiş ve bu konuya yayınlarda yer vermiştir. Odamız 60 yıllık onurlu geçmişinde mesleğe, meslektaşlara ve sektöre vermiş olduğu hizmetlerin haklı gururunu yaşıyor. 5'incisini düzenlediğimiz sempozyumu, uluslararası düzeye taşımanın da mutluluğunu yaşamaktayız. Odamızca 5'incisi düzenlenen sempozyumun mevcut sorunların çözümüne, ülkemize ve sektörümüze katkı koyacağına inanıyoruz" sözlerine yer verdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close