Haberler

3 kuşak bir arada bu mesleği sürdürüyor

Güncelleme:

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde motosiklet tamirciliği yapan 86 yaşındaki Mehmet Çelik, oğlu ve torunuyla birlikte mesleğini sürdürmeye devam ediyor.

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde motosiklet tamirciliği yapan 86 yaşındaki Mehmet Çelik, oğlu ve torunuyla birlikte mesleğini sürdürmeye devam ediyor.

Bozüyük'te 60 yıldır motosiklet tamirciliği yapan Mehmet Çelik, ilk olarak oğluna, o da kendi oğluna bu mesleği öğretti. 3 kuşaktır bu mesleği yaptıklarını anlatan 60 yıllık motosiklet tamir ustası Mehmet Çelik, "Bu mesleği 60 seneden beri yapıyorum. Oğluma öğrettim, yetiştirdim. O da oğluna öğretti. Böyle iyi gidiyor bakalım. O yıllarda çok çalışıyorduk, iş diye kıvranıyorduk. Sonra sonra serbestledik, iş de çoğaldı" dedi.

"Çırak yetişmiyor, eleman yetişmiyor; çocuğum bari devam eder diye düşünüyorum"

Babasının sayesinde öğrendiği bu mesleğe ilkokul dönemlerinde başladığını belirten 52 yaşındaki Cengiz Çelik, "Severek yaptığım bir meslek. Bu meslekle uğraşalı aşağı yukarı 40 yılı buldu. Zevk alarak bu mesleğimi yapıyorum. Ailemin geçimini yıllardır bu şekil sağlıyorum. Babamdan bana yadigar kaldı bu meslek. Benden de çocuğuma kalır. Devam ettirirse diye düşünüyorum ama inşallah devam eder. Şartlar ne gösterir, ne gider onu bilemiyoruz tabii. Meslek güzel meslek. Çırak yetişmiyor, eleman yetişmiyor; çocuğum bari devam eder diye düşünüyorum. Sevenler bu mesleği bulaşsalar iyi olur. Yapabilirlerse çok güzel mesleğimiz var. Ölmeyecek bir meslek, ata yadigarı, devam eden bir mesleğimiz var" diye konuştu.

"Bu mesleğin benden sonraki nesillere aktarılabileceği konusunda biraz şüphelerim var"

Motosiklet tamirciliği mesleğiyle uğraştığı için memnun olduğunu ifade eden 23 yaşındaki torun Berkay Çelik, bu mesleği severek yaptığını söyleyerek, "1960 yıllarında dedem bu mesleğe girmiş, o yıldan sonra bazı farklı yerlerde mesleğine devam etmiş. Daha sonra bu dükkanda devam ettirmiş ve hala bu dükkanda devam ediyoruz. Yıllar sonra babama ondan sonra bana, yani bu mesleği sürdürüyoruz. Yılların verdiği tecrübeler, geliştirmekte olduğumuz kendimiz, mesleğimiz, gerek durumumuz böyle devam etmekte. Mesleğimiz severek yapıyorum. Çoğu yerde geçerli bir mesleğim var. Dışarıdan bakıldığı zaman belki kötü olarak gözükebilir ama bu mesleğimden çok memnunum. Kendim ile gurur duyuyorum. Mesleğimi kaliteli olarak düşünüyorum. Herkes tarafından yapılamayabilir ama herkesin de yapmasını tavsiye ettiğim meslek. Yani güzel, zevkli. Böyle ihtişamla yaptığım meslek. Bu mesleğe merakı olanlara tavsiyem budur. Gelsinler yapsınlar, yardımcı olacağım konular varsa yardımcı olurum. Ama günümüz şartlarında bu mesleğe dair yeni elemanlar, ustalar, kalfalar yetişmiyor. Bununla ilgili sıkıntımız var. Bu mesleğin benden sonraki nesillere aktarılabileceği veya aktarılamayacağı konusunda biraz şüphelerim var. Onun haricinde mesleğim güzel. Ben bu mesleğimle kendi çoluğumu çocuğumu hayatımı idame ettirmeyi planlıyorum" şeklinde konuştu. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Çelik Motosiklet Bozüyük Bilecik Yerel Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Jose Mourinho kimdir, kaç yaşında? Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho kaç kupa kazandı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak?
İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title