Haberler

14 Mart Tıp Bayramı

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Akan: "Dünyada insanları yaşatmak için çalışan tek meslek hekimliktir"

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, dünyada insanları yaşatmak için çalışan tek mesleğin hekimlik olduğunu belirtti.

Akan, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Samsun Tabip Odası'nca OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, hekimlerin çok zor şartlar altında görevlerini yapmaya çalıştığını söyledi.

Özveri olmadan hekimliğin yapılamayacağını belirten Akan, "Sağlık hizmetleri hekimler sayesinde en iyi şekilde sürdürülmeye çalışılıyor. Hiçbir şekilde maddi olarak değeri ölçülemeyecek bir meslektir hekimlik. Hekimliğin ölçüsü yoktur. Dünyada insanları yaşatmak için çalışan tek meslek hekimliktir" dedi.

Rektör Akan, üniversitelerine de değinerek, "Üniversite hastanesi olarak bazı ihtisas dallarında Avrupa ortalamasını aşmış durumdayız. Türkiye'de belirli ameliyatları yapan bir kaç hastaneden biriyiz. Özellikle karaciğer naklinde Türkiye'de 25 hastaneden bir tanesiyiz. Bu anlamda bütün hekimlerimiz üzerine düşeni yerine getiriyor" diye konuştu.

OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Şahinoğlu ise, hekimlerin hedef tahtasındaki insanlar olduğunu ve çok zor şartlar altında çalıştığını ifade etti.

Son yıllarda sağlık sisteminde yapılan gelişme ve değişimlerle sistemin hantal yapısının düzelme gösterdiğini vurgulayan Şahinoğlu, yapılan düzenlemelere rağmen yine de eksikliklerin bulunduğunu, zamanla söz konusu sorunların da giderileceğini umduklarını dile getirdi.

Samsun Tabip Odası Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mithat Günaydın da hekimliğin kağıt üzerinde memur, ancak çalışma  şartları açısından memur olamayacağını vurguladı.

Günümüzün sosyal ve ekonomik koşullarının hekimliği  piyasa endeksli bir iş haline getirdiğini kaydeden Günaydın, "Hekimlik hala kutsal bir sanattır. İnsan yaşamı üzerinde son söz elbette Allah'ındır ancak hekimlik bozulan sağlığın yeniden kazanılması için bir fırsat, hiç solmaya yaşama arzusunun sürdürülmesi için  eşsiz bir çabadır. Bütün olumsuzluklara rağmen insanlık var oldukça  hekimlik önemini yitirmeyecektir" ifadelerinde bulundu.

Programda, hekimlik mesleğinde 30, 40, 50, 65'inci yılını dolduran hekimlere plaket verildi. - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Akan Tıp Bayramı 14 Mart Samsun Yerel Haberler

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Annesinden uzun ekmek istedi, yuvarlak ekmek aldı diye evi terk etti

Annesinden uzun ekmek istedi, yuvarlak ekmek aldı diye evi terk etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title