Haberler

Yerli ve Müfsit

Muhammed Furkan Güneş

Muhammed Furkan Güneş

26.04.2024 04:45

Hükümetin dokunulmaz Bakanı denilince aklınıza kim gelir? Hızı alınamaz biçimde yükselen enflasyon ve ekonominin artık toparlanması güç vaziyeti teslim edilen ve dokunulmaz biçimde yetkiyle donatılan, uluslararası kamuoyunda ciddi bir itibar kaynağı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek elbette.

Siyaset üstü bir bürokrat gibi popülist günübirlik politikalardan uzak, kendinden menkul moral ve motivasyonu yüksek olsa da maalesef bazen kimi politikacıların o köhne siyasi diline kurban edilmeye çalışılıyor.

Farklı haber kanalları ve gazetelerde, çeşitli başlıklarla, MHP Lideri Bahçeli'nin AK Parti'ye balans ayarı çektiği mealinde haberler çokça yapıldı.

Bu başlıklardan bazıları; "Bahçeli AKP'ye balans ayarı çekti" "Devlet Bahçeli Mehmet Şimşek'in görevden alınmasını mı istiyor?" "Bahçeli siyasete ayar çıtasını Erdoğan'ın en yakınına kadar çıkardı!" "Mehmet Şimşek ve Devlet Bahçeli Birbirine Girdi!" "Devlet Bahçeli Erdoğan'a resmen savaş açtı" "Bahçeli Erdoğan'ı Şimşek'le vurdu." Şeklindeydi.

Kimileri de "Bahçeli Kürt Mehmet Şimşek'i neden sevmedi?" şeklinde soruların cevabını aradı.

Ne oldu da Bahçeli, her hal ve şeraitte birbirinden ayrılmayan cumhurun ittifakını, Mehmet Şimşek üzerinden bozmaya kadar vardırdı?

Mesele Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in geçtiğimiz hafta Washington'da Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda İngilizce konuşurken kullandığı "yerel" kelimesi.

Peşine milli ifadesini koysa sıkıntı yok. Çünkü yıllardır politik literatürümüzde bayrak gibi salladığımız, ekonomi mecralarında, dosta güven düşmana korku veren "yerel ve milli" ifademizle sorunu yok kimsenin.

Ama yerel deyip peşinden milli gelmeyince, orda dur dedi Bahçeli ve sert bir çıkış yaptı.

Bakan Şimşek aslında yerel yatırımcıları kastetmiş ama niyeti ardında gizli kimi mihraklar ifadenin yerel halk anlamında kullanıldığını iddia edip çeşitli mecralarda Şimşek'e ceplerinde, dünden hazır saklı taşları ve tepkileriyle abanmıştı.

Ve her zaman ki gibi en sert çıkış Bahçeli'den geldi.

Bahçeli, Şimşek'in "yerel halk" diyerek Türk milletini değersizleştirmeye hizmet ettiğini söyleyerek "Müfsit zihniyetin, son günlerde maruz kaldığımız skandalların asal sorumlusu olduğunu hiç kimse inkâr edemeyecektir. Küresel Emperyalizmin tasallut ve telkini altında iç huzur ortamını zedelemek suretiyle faal halde bulunan terör sevicilere boyun eğmek, serpilen hıyaneti özgürlük ve demokrasi çerçevesinde normalleştirip yumuşatmak, bilinmelidir ki, milli felakete çanak tutmak, devlete ve millete kast etmektir. Ay yıldızlı al bayrak bağımsızlığımızın simgesi, İstiklal Marşı hürriyet namusumuzun, birlik ve beraberlik hissiyatımızın manzum seslenişidir. Bunlara kim karşı geliyorsa, bunlarla kimlerin sorunu varsa, mutlak surette hukukun amir hükümleri işletilerek hesaba çekilmelidir. Gelişmeler karşısında aziz milletimiz infial halindedir."

Okurken bile yoruluyor insan.

Bahçeli'nin milletinden haberi olsa, o bahsettiği infialin kaynağının, geçim derdi olduğunu bilirdi. Bilir de o derdi gidermek için ekonominin başına getirilmiş o insanı bu denli yıpratmazdı.

Yok, ondan sonra neymiş Bahçelinin sağlık durumuyla ilgili spekülasyonları bertaraf etmek için paylaşılan videoda kullanılan Ferdi'nin şarkısı ve o şarkı sözleriyle ortağına sitem edip göndermelerde bulunduğu gırgırı.

Siz hakkını vermiyorsunuz oturduğunuz koltuğun, bari verenleri demoralize edip bezdirmeyin.

title