Haberler

Umutlar Son Maça Kaldı

Eren Karadaş

Eren Karadaş

01.12.2023 09:37

Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda mücadele eden Galatasaray RAMS Park'ta , Manchester United'ı konuk etti.

Müthiş seyirci desteğini de arkasına alan temsilcimiz karşılaşmaya iyi başlamasına rağmen maçın henüz 11. ve 18. dakikalarında kalesinde gördüğü şok 2 golle yeni duruma düştü.

Kalesinde ardı ardına gördüğü 2 golden sonra Ziyech ve Torreira devreye girmesiyle oyunu iyice ağırlığını koyan Galatasaray Ziyech harika frikikle bulduğu golle farkı 1'e indirdi ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.

İlk yarıda aklıda kalan pozisyonları ise sarı-kırmızılılar lehine yüzde yüzlük penaltıyı vermemesi ve Icardi'nin attığı gol oldu. Doğrusunu söylemek gerekirse hakem ve VAR'ın ne penaltımızı ne de golümüzü niye iptal ettiğini anladım.

İkinci yarı "atacağız" derken 55. dakikada kalemizde golü gördük. Golden sonra Okan hocanın yerinde değişiklikleri Galatasaray'ımızı canlandırdı. Tanguy Ndombele ve Dries Mertens oyundan alıp Sergio Oliveira ve Kerem Aktürkoğlu'nun oyuna girmesiyle hücumda etkisini arttıran Aslan 62. Dakikada duran toptan Ziyech ve 71. Dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun golleriyle skoru 3-3 yaptı. Son derece tempolu geçen mücadelede geriye düşmesine rağmen pes etmeyen ekibimiz sahadan 3-3'lük beraberlikle ayrıldı. Gruptan çıkma umutlarını son maça taşıdı.

Danimarka'ya favori gidiyoruz

Şampiyonlar Ligin'de 5 hafta geride kaldı artık kaderimiz son maçtaki Kopenhag mücadelesine kaldı. Deplasmanda oynayacağımız karşılaşmayı kazandığımız taktirde gruptaki diğer maçın sonucuna bakmaksızın grubu 2. sırada tamamlayıp yolumuza Şampiyonlar Liginde devam edeceğiz. Berabere kalmamız halinde Kopenhag gruplama aşamasında önümüzde yer alacak ve kaderimizi grubun diğer maçı belirleyecek.

Yenilmemiz veya berabere kalmamız durumunda Bayern Munih deplasmanda Manchester United'ı mağlup etmesi durumunda grubu 3 sırada tamamlayıp yolumuza UEFA kupasından devam edeceğiz. Futbol otoriteleri Galatasaray'ımızın deplasmanda galip geleceği yönünde. Bende aynı şekilde deplasmanda galip geleceğimizi düşünüyorum. Şimdiden Galatasaray'ımıza ve diğer takımlarımıza başarılar diliyorum.

title