Haberler

Avrupa'da Kara Gece

Eren Karadaş

Eren Karadaş

01.12.2023 10:29

Türk futbolu için Avrupa'da liginde kara bir geceyi geride bıraktık maalesef. Konferans ligi Grup kuraları çekildiğinde futbol otoriteleri ortak görüşü Fenerbahçe'nin grubu lider, Beşiktaş'ın ise en azından ikinci bitireceğini düşünüyordu. Beşiktaş D gruplara erken veda ederken Fenerbahçe'nin liderlik planları sadece kendi elinde değil.

Beşiktaş evinde farklı yenildi

Temsilcimiz Beşiktaş grupta oynadığı 4 karşılaşmadan 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet alırken bu karşılaşmaya gruptan çıkma şansını yitirerek çıkmıştı. Bugün türbinlerin boş kaldığı sahada ruhsuz bir oyuncu grubunun olduğu karşılaşmada kendi sahasında Avrupa Kupalarında en ağır yenilgilerden birini aldı. Maçlar oynanır kaybedilir ama Beşiktaş takımı bu kadar ruhsuz olamaz.

Gruptan çıkma şansını yitirmiş olsa dahi Rıza hoca karşılaşmaya hem ülke Avrupa puanını düşünerek hemde takımın moral motivasyonu açısından daha doğru bir kadro ile sahaya çıkmasını düşünüyorum. Orta sahada Amir ve Gedson Fernandes'i yedek bırakmak orta sahanın üstünlüğünü rakibe vermek demektir ki öylede oldu. Belçika temsilcisi Brugge oyuncuları yürüyerek orta sahayı geçti desek yalan olmaz. Kalemize gelen ilk top gol oldu ve rakip orta sahayı her geçtiğinde golle burun buruna kaldı.

Beşiktaş adına günün tek olumlu yanı genç futbolcularının süre alması oldu. Umarım bundan sonra ki karşılaşmalar bugünkü gibi olmaz.

Fenerbahçe yarım düzine gol yedi

Temsilcimi Fenerbahçe adeta Danimarka deplasmanında sahadan kayboldu diyebiliriz. Rakibi karşısında maç boyunca bir varlık gösteremeyerek Avrupa Kupalarında ki en ağır yenilgilerinden birini daha almış oldu. Gruptan çıkma şansını son maça bırakmış olsa da liderlik artık kendi elimizde olmayacak.

Fenerbahçe, Kadıköy'de grubunun son maçında oynayacağı Spartak Trnava mücadelesinden galip gelmesi durumunda. Gruptaki diğer mücadele de ise Ludogorets kendi sahasında Nordsjaelland konuk edecek. Sarı-lacivertli temsilcimiz grupta tur şansı kalmayan Slovakya ekibi Trnava'yı mağlup etmesi durumunda diğer karşılaşmanın sonucuna bakmaksızın gruptan çıkmayı başaracak.

Temsilcimiz gruptan nasıl lider çıkar?

Fenerbahçe, kendi sahasında konuk edeceği Trnava'yı mağlup edip Bulgaristan'daki gelecek Ludogorets - Nordsjaelland maçının sonucunu bekleyecek. Bu karşılama berabere halinde H grubunu lider tamamlayacak.

title