Haberler

Üsküdar-Samandıra Metrosu'ndaki arıza 50 saattir çözülemedi

Güncelleme:

Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda önceki gün sabah saatlerinde eğitim amaçlı kullanılan yolcusuz iki trenin teması nedeniyle başlayan sorun 50 saati aşkın süredir giderilemezken, sabah mesaisine gitmek isteyen vatandaşlar yoğunlukla karşılaştı. Metroya gelen vatandaşlardan bir kısmı ise duruma tepki gösterdi. Metro İstanbul'un "zorunlu bakım" olarak nitelendirdiği arıza sonrası seferlerin 25 Nisan sabahı normale döneceği açıklandı.

M5 Üsküdar- Samandıra Metro Hattı'nda önceki gün saat 06.00 itibarıyla başlayan aksaklık sürüyor. Metro İstanbul'un önce "teknik arıza" olarak açıkladığı, sonrasında "zorunlu bakım çalışması" şeklinde nitelendirdiği, dün ise "işletme saatleri dışında eğitim amaçlı kullanılan yolcusuz iki trenin teması"ndan kaynaklandığını bildirdiği problem nedeniyle seferler Altunizade İstasyonu'nda aktarmalı olarak sürdürülüyor.

Üsküdar-Samandıra Metrosu'ndaki arıza 50 saattir çözülemedi

"GİDECEĞİNİZ YÖNÜN TAM TERSİNE GİDİN"

Altunizade durağından metro hattına geçen vatandaşlara turnikelerden geçtikleri sırada "Gideceğiniz yönün tam tersine gidin" uyarısı yapılıyor.

Hattın bulunduğu kata inildiğinde ise yön tabelaların önünde bekleyen görevliler megafonla duyurular yaparak vatandaşları gidecekleri tarafa yönlendiriyor.

GÖREVLİ MEGAFONLA DOLAŞIYOR

Duraktaki süreli ekran tabelaları çalışmazken vatandaşlar arasında megafonla dolaşan bir görevli seferlerin 15 dakika aralıklarla yapıldığı bilgisini veriyor. Sefer aralıklarının uzamasıyla birlikte duraktaki yoğunluk artıyor, bazı vatandaşlar işe geç kalmaktan endişe duyduklarını yüksek sesle dile getiriyor.

Üsküdar-Samandıra Metrosu'ndaki arıza 50 saattir çözülemedi

"İNSAN HAKLARINA AYKIRI DEĞİL Mİ BU?"

Metroyu bekleyen bir vatandaş "Açıklama yapan yok mu? Bu metroları kapatın o zaman. Böyle saçma bir şey olur mu? İnsan haklarına aykırı değil mi bu? Evimize, işimize gidemiyoruz. Hani her şey güzel olacaktı bu nasıl vaziyet? Yazıklar olsun." diye tepki gösterirken, etrafındaki diğer vatandaşlar da destek verdi.

Aksaklık, duraktaki merkezi sistemden "zorunlu bakım çalışması" şeklinde duyurulurken, arıza öncesi Üsküdar'dan Samandıra yönüne yoğun saatlerde 4 dakika aralıklarla düzenlenen tren seferlerinin 15 dakikada bir yapılması nedeniyle neredeyse tamamı dolan durakta hareket edecek alan kalmıyor.

ÜCRETSİZ İETT OTOBÜSLERİYLE ÜSKÜDAR'A GİTME İMKANI

Metroyu beklemek istemeyenler vatandaşlara 6 numaralı çıkıştan kalkan ücretsiz İETT otobüslerine binerek Üsküdar yönüne gidebilecekleri bildiriliyor. Otobüs durağında ise önünde "görevli" yazan otobüsler belirli aralıklarla Üsküdar'a ring atıyor.

Üsküdar-Samandıra Metrosu'ndaki arıza 50 saattir çözülemedi

METRO İSTANBUL'DAN AÇIKLAMA

Metro İstanbul'un sosyal medya hesabından Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklıkla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"M5 hattı Fıstıkağacı İstasyonu bölgesinde 21 Nisan'ı 22 Nisan'a bağlayan gece, işletme saatleri dışında eğitim amaçlı kullanılan yolcusuz iki trenin teması sonucu zarar gören kuplajların tamir işlemleri devam etmektedir. Zorunlu bakım çalışmalarının 24 Nisan Çarşamba gecesi tamamlanması ve 25 Nisan sabahı itibarıyla normal işletmeye geçilmesi planlanmaktadır."

Üsküdar-Samandıra Metrosu'ndaki arıza 50 saattir çözülemedi

Kaynak: AA / Yaşam

Metro İstanbul Samandıra İstanbul Üsküdar Ulaşım Teknoloji Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (20)

haksız mıyım:

Bu yapılanların İmamoğlu'nu karalamak için bilerek yapıldığını, belediye içinde ki Ak ajanlar tarafından organize edildiğini ve planlandığını herkes biliyor boşuna uğraşmayın.

367
81
yanıtYanıtla
Umut Yağcı:

Hahahahhaha :)

yanıt45
yanıt5
ASD:

HAKSIZSIN... SAUL GOODMAN GİBİSİN :D :D

yanıt23
yanıt3
Orhan Özsoy:

İşte bu evet aranan suçlu bulundu.

yanıt11
yanıt4
haksız mıyım:

İmamoğlu'na kurulan bu çocukça tuzakları halk yemiyor size tavsiyem böyle işlerle uğraşmayın boşu boşuna otobüsleri, metroları bozmayın.

348
56
yanıtYanıtla
İsmail Karaboğa:

kurgu ve kilifta bir numarasiniz.

yanıt5
yanıt1
Kuşçu:

bir kaç kişiyi kandırdın hadi iyisin

yanıt0
yanıt0
Sibel Karagöl:

Akıllarıyla Reisi cezalandırmak için chp ye oy verenler kendilerini cezalandırdıklarının farkında bile değiller :D. Daha beter olsunlar demekten başka birşey gelmiyor içimden

179
131
yanıtYanıtla
Sadin Samsa:

değerli arkadaşlarım akıllardakı durgunlukları giderip şunu hatırlatmak isterim ki "Türkiyede yaşanan bu tarz hiçbir olay tesadüfen değildir."

237
14
yanıtYanıtla
Cengizhan Çakmaz:

İyi oluyor size, alın çekin şimdi bunları 5 sene daha.

105
104
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title