Haberler
İsrail ile Lübnan arasında sağlanan ateşkes antlaşması yürürlüğe girdi

Ateşkes başladı! Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

İsrail ile Lübnan arasında sağlanan ateşkes antlaşmasının detayları belli oldu

Tarihi antlaşmanın detayları belli oldu! Gündem yaratacak "gizli madde" iddiası

Merkel anılarını yazdı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a uzun bir bölüm ayırdı

Merkel anılarını yazdı! Tahtlar için çok konuşulacak ifadeler

Piyasalarda sahte dolar krizi

Birçok şehre yayıldı! Tutar inanılmaz

"Hukuk Muhakemeleri Kanunu Paneli"

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hukuk Muhakemeleri Komisyonu (HMK) Üyesi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Etik Kurulu Başkanı Prof.Dr.Oğuz Atalay, yargının personel ihtiyacı bulunduğunu belirterek, "En az ve acele şekilde 5 bin hakime ihtiyacımız var."

Hukuk Muhakemeleri Komisyonu (HMK) Üyesi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Atalay, yargının personel ihtiyacı bulunduğunu belirterek, "En az ve acele şekilde 5 bin hakime ihtiyacımız var. Bu eksiğin bir an önce tamamlanması gerekir" dedi.

Çağlayan Hukukçular Derneğince Erenler ilçesindeki bir otelde düzenlenen

"6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu" konulu panelde konuşan Atalay, söz konusu kanunun 1 Ekim 2011'de yürürlüğe girdiğini söyledi.

Aradan geçen süreye rağmen kanunun uygulamada çok benimsenmediği yönünde ortak kanaat oluştuğuna dikkati çeken Atalay, şöyle konuştu:

"Mahkemelerde bu kanunun önemli bir bölümü henüz yürürlüğe girmiş değil. En çok uygulanan tarafı, mahkemelerin çok çabuk sahiplenip ısrarla uyguladıkları çok önemli bir hüküm var. Masraf avansı... Davanın başında o davada yapılacak bazı giderlerin ve toplanacak delillerin gerektirdiği giderlerin baştan alınması, bunun dışında diğer maddeler çok da fazla üzerinde özenle durulan maddeler değil."

"Gerçekten de ülkemizde en fazla şikayet edilen hususlardan bir tanesi mahkeme kararlarının çok kısa ya da tamamen gerekçesiz olmasıdır" diyen Atalay, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sadece kanunlar yapmak yetmez. Yargının personel ihtiyacı var. En az ve acele şekilde 5 bin hakime ihtiyacımız var. Bu eksiğin bir an önce tamamlanması gerekir. İş yükünün makul seviyelere düşürülmesi gerekir ki hakimlerimiz üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirebilsinler. Hakimlerin sosyal ve ekonomik statülerinin iyileştirilmesi gerekir ki cazip bir meslek haline gelsin."

- SAKARYA

Kaynak: AA / Yaşam
title