Haberler

FlexiBAU Altyapısı Eğitimde Sınırları Kaldırıyor | BAU | Bahçeşehir Üniversitesi

Güncelleme:

BAU | Bahçeşehir Üniversitesi EN SAP Giriş BAU Hakkında Üniversite Hakkında Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanının Mesajı Rektörün Mesajı Tarihçe Sayılarla Bahçeşehir Vizyon ve Misyon BAU'da Spor Bilgi Edinme Mevzuat Klinik Araştırma Etik Kurulu BAU Bilimsel Araştırma ve Yayın...

BAU | Bahçeşehir Üniversitesi EN SAP Giriş BAU Hakkında Üniversite Hakkında Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanının Mesajı Rektörün Mesajı Tarihçe Sayılarla Bahçeşehir Vizyon ve Misyon BAU'da Spor Bilgi Edinme Mevzuat Klinik Araştırma Etik Kurulu BAU Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Kurulu Kurum İç Değerlendirme Raporu Kalite Komisyonu Kararları Kurumsal Geri Bildirim Raporu Yönetim Mütevelli Heyeti Akademik Yönetim Yönetim Kurulu Senato Rektörlük Genel Sekreterlik BAU Global Eğitim Ağı (Foto Galeri) Beşiktaş Güney Kampüsü Beşiktaş Kuzey Kampüsü Galata Kampüsü Göztepe Kampüsü Future Kampüs Pera Kampüsü Çatalca Kampüsü BAU Global Washington DC BAU Global Berlin BAU Global Batum BAU Global Kıbrıs Mentora Toronto Mentora College Medya Fotoğraf Galerisi Video Galeri Basın Odası Akademik Okullar Yabancı Diller Yüksekokulu Meslek Yüksekokulu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Fakülte ve Bölümler Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Hukuk Fakültesi İletişim Fakültesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Konservatuvar Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Tıp Fakültesi Yüksek Lisans & Doktora Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Eğitim Bilimleri Lisansüstü Programları Ekonomi ve Finans Lisansüstü Programları Girişimcilik ve Pazarlama Lisansüstü Programları Hukuk Lisansüstü Programları İletişim Lisansüstü Programları İşletme Lisansüstü Programları Mühendislik Lisansüstü Programları Sağlık Lisansüstü Programları Sanat ve Tasarım Lisansüstü Programları Sosyal Bilimler Lisansüstü Programları Uluslararası Siyaset Lisansüstü Programları Yönetim Lisansüstü Programları Araştırma Merkezleri Araştırma ve Uygulama Merkezleri Uluslararası Akademik İlişkiler Araştırma Aday Öğrenci International Offices International Organization International Organization International Students International Students Erasmus & Exchange Students Erasmus & Exchange Students Öğrenci Haberler Tüm Haberler FlexiBAU Altyapısı Eğitimde Sınırları Kaldırıyor Öğrencilerin istediği şekilde eğitim almalarına olanak sağlayan FlexiBAU öğrenme-öğretme modeli, hayata geçiriliyor. Yapay zeka aracılığıyla öğrencilerin eğitim deneyimlerinden elde edilen veriler kullanılarak da kişiye özel eğitim planlaması sunan modelle, öğrenciler kariyerlere yön verebilecek.

Pandemiyle birlikte hayatımıza giren online kavramlar, klasik eğitimin yerini daha güçlü modellere, uygulamalara bırakmaya hazırlanıyor. Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Uzaktan Eğitim Birimi (BUZEB) tarafından hayata geçirilen mikro esnek hibrit eğitimi kapsayan FlexiBAU altyapısı, öğrencilere eğitimi deneyimleme ve deneyimlerinden geleceklerini en iyi biçimde şekillendirmelerini sağlamaya hazırlanıyor. Öğrencileri, zamandan ve mekandan bağımsız bir şekilde eğitim almalarını sağlayacak olan eğitim modelinde; öğrenciler, istedikleri kurum ya da işte elde ettiği deneyimleri sertifika ya da belge ile aldıkları derslere saydırabilecek. Bunun yanı sıra, öğrencinin öğrenim süreci boyunca bıraktığı dijital izler ise yapay zeka aracılığıyla analiz edilerek, öğrenciye en doğru şekilde yönlendirme ve destekleme yapılabilecek.

FlexiBAU 4 Kategoride Birleşmekte

Sürdürülebilirlik adımıyla başlayan FlexiBAU modelinde amaç, yapay zeka yardımıyla öğrencinin eğitim öğretim süresince elde ettiği deneyimlerden yola çıkarak, bir sonraki adımını kendisi için en yararlı şekilde atmasını sağlamak. Öğrenme analitiği teknolojilerinin kullanılacağı bu adımda 'danışmanlık', 'öğretmen ve öğrenci verileri', 'yapay zeka ile destek', 'yapay zeka ile tahmin' ve 'öğrenci refahı' gibi bölümler yer almakta. Danışmanlık ile öğrencilerin eğitim öğretim süresince elde edilen verilerle hem öğrenim süreçleri hem de mezuniyetten sonraki yaşamları için yönlendirmeler yapılmakta. Öğretmen ve öğrenci verileri ile öğrenme yönetim sistemindeki giriş çıkış verileri, sınav puanları, okuma/izleme durumları, sistem içindeki aktiflik durumu, genel not ortalaması, aldığı derslerin dönem sonu notları gibi verilerin işlenmesi ve öğrencilerin öğrenme süreçlerini desteklemeyi kapsamakta. İşin yapay zeka sürecinde ise yine öğrencilerin gündelik üniversite hayatındaki tüm bilgilendirme ve teknik destek ihtiyaçlarının doğal dil işleme teknolojilerini kullanan yapay zeka temelli bir sohbet robotu aracılığı ile gidermeleri hedefleniyor. Yapay zeka tahmini kapsamında, bu teknolojiler kullanılarak ulaşılan verilerden öğrencilerin başarı durumları tahmin ediliyor ve gerekli yönlendirmelerin yapılması sağlanıyor. Son olarak öğrenci refahında, öğrencilerin okulda akademik başarısının yanında öğrencinin iyi olma hali merkeze alınmakta. Böylelikle öğrencinin akademik başarısının yanı sıra sosyal ve psikolojik olarak desteklenmesi sağlanıyor.

Öğrenciler Online Alanda Sosyalleşebilecek

FlexiBAU'nun en önemli adımlarından biri olan 'Erişebilirlilik' ise öğrenciye öğrenim gördüğü müfredatın çok ötesinde fırsat sunuyor. Mekan ve zamandan bağımsız imkanlar sayesinde öğrencinin bilgiye erişim sağlamasının önündeki tüm engelleri kaldırıyor. Bu sistem ise HyFlex Sınıf Tasarımları ile gerçekleştirilmekte. Böylelikle öğrenci istediği yerden derse girip bilgiye erişim sağlayabilecek. 'Uygun Teknoloji (Hibrit sınıflar, sanal lablar)' öğrencilerin kendilerini fiziki sınıftaymış gibi hissetmeleri için tam donanımlı sınıflar özelliği taşımakta. Yine 'Öğrenme Topluluğu' sayesinde öğrenciler, online olarak bir araya gelerek çalışmalar yapabilecek. 'Nomad Kampüs' ile de öğrencinin günlük yaşamını öğrenme deneyimine entegre ederek gerek öğrenim gerekse öğrenim dışındaki aktivitelerde kampüs yaşamı içerisinde bulunması amaçlanıyor. Bu adım, öğrencilere gerçek bir yaşam ortamı, topluluk deneyimi ile yerel ve uluslararası bağlar kurma sağlaması amaçlanmaktadır.

Teorik Bilgi Uygulamayla Pekiştiriliyor

FlexiBAU altyapısının bir diğer kategorisini 'Öğrenen Tercihi' oluşturmakta. Bu adımda, öğrencilere seçenekler ile onların istek ve ihtiyaçları doğrultusunda eğitim öğretim hayatlarına devam etmeleri amaçlanmakta. Mikro Esnek Hibrit Öğrenme Deneyimi; HyFlex eğitim modelini mikro öğrenmeyi temel alarak, öğrencilerin öğretim yöntemlerini seçme esnekliği tanınması ve aynı zamanda bu bilgi ve becerilerini geliştirmesi amaçlanmaktadır. 'Yüz yüze, senkron & asenkron katılım' ile öğrencilere, derse yüz yüze, senkron ya da asenkron katılma seçenekleri arasında kendi ihtiyaçlarına göre tercih yapma esnekliği tanınmakta. 'Aktif öğrenme' de ise yine öğrencilerin, derste edindikleri bilgileri öğrenme sürecinde pekiştirmelerini sağlamak için verilen görev ve etkinliklerle bunun sağlanması hedeflenmekte. 'Katkı & katılım' aşamasında, öğrencilerin ders süresi boyunca pasif bir dinleyici rolünden çıkarılması ve aktif bir şekilde kendi öğrenme sürecini inşa edebilmesi sağlanmaktadır. Son olarak, 'Beceri & bilgi & yetkinlik' de ise öğrencilerin edindikleri doğru ve güncel bilgilerin beceriye dönüştürülerek yetkinlik kazandırılması amaçlanmakta.

Hibrit Eğitim Standartlarına Katkı Sağlıyor

FlexiBAU Modeli hakkında konuşan BUZEB Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Ergün Akgün, "FlexiBAU Modeli ile dünyada hızlı bir dönüşüm yaşayan yükseköğrenime ve mezuniyet sonrası iş yaşamına öğrencilerimizi adapte etmeye çalışıyoruz. Onların ilgi, ihtiyaç ve isteklerini analiz ederek bilgi, beceri ve yetkinliklerini arttırmaya yönelik 360 derece bir üniversite modeli tasarladık. Bu model ile, geçtiğimiz senelerde yayınladığımız "hibrit eğitim standartlarına" hem katkı sağlıyor hem de yaşanan bu kaçınılmaz dönüşüme öncülük etmek istiyoruz. Bu modelin en büyük avantajlarından birisi öğrencilerimize zaman, mekan, öğrenme yöntemi ve üniversite yaşamı gibi konularda esneklik kazandırması" dedi.

BAU HAKKINDA İDARİ BİRİMLER BAU E-POSTA AKADEMİK TAKVİM İLETİŞİM & ULAŞIM BURSLAR VE ÜCRETLER

© 2020 Bahçeşehir Üniversitesi - Tüm Hakları Saklıdır.

Program and Design by CETEKNO

Kaynak: Habermetre / Toplum

Bahçeşehir Üniversitesi Etik Kurulu Bahçeşehir Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? #128204 LGS yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta?
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title