Haberler
Narin cinayetinde yeni görüntü! Cansız bedenini saklamak 38 dakika sürmüş

Narin cinayetinde yeni görüntü! Cansız bedenini saklamak 38 dakika sürmüş

CHP lideri Özel'den çok konuşulacak Öcalan iddiası: Bir günde izin çıkaracak

Özel'den bomba Öcalan iddiası

Sıla bebek davasında iddianame hazır! İşte cani anne için istenen ceza

Sıla bebek davasında iddianame hazır! İşte anne için istenen ceza

Mehmet Ali Erbil ve Serdar Ortaç'ı örnek gösterip 'Karabiber gibi yanarsın' dediler

Mehmet Ali Erbil ve Serdar Ortaç'ı örnek gösterip "Karabiber gibi yanarsın" dediler

''Turkcell'in İnterneti İçin Türkiye'ye Taşınırım''

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyaca ünlü teknoloji gurusu Turkcell Teknoloji Zirvesi 2012'de konuştu.

Turkcell Teknoloji Zirvesi 2012, dünyaca ünlü teknoloji ve pazarlama gurusu Guy Kawasaki ve Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv başta olmak üzere iş dünyasından önde gelen yüze yakın konuşmacının katılımıyla gerçekleşti.

Kawasaki, "İnovasyon Sanatı" başlıklı konuşmasında, Turkcell'in sunduğu altyapı ve akıllı teknolojilerdeki öncü rolü ile Türkiye'deki şirketler için büyük bir şans olduğuna dikkat çekti. Turkcell Superonline'ın sunduğu 1000Mb/s internet hızını duyan Kawasaki, bu hızda internet için Türkiye'ye taşınabileceğini söyledi.

Türkiye'nin lider teknoloji ve iletişim şirketi Turkcell, kurumsal müşterilerini ve iş ortaklarını dünyanın en önemli fikir önderleriyle buluşturmaya devam ediyor.

Bu yıl üçüncü kez düzenlenen Turkcell Teknoloji Zirvesi 2012'de oturumlar; "Mobil Dünyanın Evrimi", "Bulut Bilişim ve Dijital Ofis Teknolojileri", "Yeni Medya", "Yeni Ticaret", "İşimiz, Çalışanlarımız, Hayatımız Mobilleşiyor" ve "Geleceği Yazanlar" başlıklarında gerçekleşti. Şirketlerin işlerine değer katan Turkcell ürün, servis ve çözümlerinin müşterilerinin diliyle anlatıldığı Turkcell Teknoloji Zirvesi 2012, Turkcell çözüm ortakları, tedarikçileri ve müşterilerinin katılımıyla tüm gün sürdü.

Konferansın ev sahipliğini yapan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, bu yıl Teknoloji Zirvesi'nde 3.500 kişiyi ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Oturumlarda ağırlıklı olarak Turkcell müşterilerinin deneyimlerini aktardıklarını ifade eden Kocabaş, "Geçtiğimiz yıllarda Teknoloji Zirvesi'ne ana konuşmacı olarak katılan Don Tapscott'un vurguladığı gibi 'Biz, benden akıllıdır.' diyor ve iş birliğimizi oturumlara taşıyarak Zirve'yi gerçekleştirmemizi sağlayan müşterilerimize teşekkür ediyoruz. Turkcell ile birlikte nasıl başardıklarını onlardan öğreneceksiniz."

Kawasaki'den şirketlere tavsiye: Turkcell sizin için büyük şans, bu şansı kullanın

Turkcell Teknoloji Zirvesi 2012'nin ana konuşmacısı, dünyaca ünlü teknoloji ve pazarlama gurusu Guy Kawasaki idi. Kawasaki, "İnovasyon Sanatı" başlıklı konuşmasında, geçmişte ünlü isimlerin telefon, bilgisayar gibi icatlar karşısında takındıkları tutucu bakış açısını eleştirerek, teknoloji karşısında çekimser olan şirketlere "kim ne derse desin teknolojiyi kullanın" mesajı verdi. Turkcell'in sunduğu altyapı ve akıllı teknolojilerdeki öncü rolü ile Türkiye'deki şirketler için büyük bir şans olduğuna dikkat çeken Kawasaki şunları söyledi:

"Dünyanın pek çok kentini gezdim, İstanbul aralarında en büyüleyicisi. Bu İstanbul'a üçüncü gelişim; vize sisteminizden simitlerinize ve Kapalı Çarşı'ya kadar her şeye bayılıyorum. Turkcell Superonline burada 1000Mb/s internet hızı sunuyormuş. Ben California'daki evimde ancak 25Mb/s hız görebiliyorum. Turkcell'in sağladığı bu 40 kat fazla hız için Türkiye'ye taşınmaya değer. "

Kawasaki'den ipuçları

Kawasaki konuşmasında ürün ve servis üreticilerine şu tavsiyelerde bulundu:

"Müşterilerinize sunduğunuz ürün ve servislere bir anlam katın. Tüm ürün ve servislerinizin şu 5 özelliğe sahip olması gerekir: Derinlik, Zeka, Zerafet, Kudret, Bütünsellik. Turkcell ürün ve servislerinde bu özellikleri hesaba katıyor."

Doğru sonuca ulaşmak için "değer" ve "benzersizlik" kavramlarının pozitif korelasyon içinde olması gerektiğini ifade eden Kawasaki, dünyada başarı kazanan tüm büyük markalar gibi Turkcell'in de bu formülü uyguladığına dikkat çekti.

Ciliv: "Esas 'akıllı' olan teknolojiler değil, bu teknolojileri işlerine doğru ve zamanında adapte edenler"

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ise, Türkiye'de teknolojiye bakışın geçmişten bugüne nasıl değiştiğine dikkat çekti. Şirketlerin sürdürülebilir rekabet için akıllı teknolojilerin gücünü arkalarına almaları gerektiğine değinen Ciliv, şunları söyledi:

"Bugün sahip olduğumuz altyapı ve akıllı teknolojiler, bizi dünya ile rekabet edebilecek şekilde güçlendiriyor. Türkiye artık mobil iletişimde, fiberde ve bulut bilişim teknolojilerinde mükemmel bir konumda. Bilgiye ulaşmak için internet dünyasında avantajlıyız. Türkiye'nin gelişmesi ve şirketlerimizin büyümesi ancak iş dünyasının vizyon ve hedeflerini bu doğrultuda şekillendirmesi ile mümkün. Turkcell olarak biz, müşterilerimize hem mobil hem de IT çözümlerini tek noktadan sunabilen bir yapı oluşturduk. Turkcell Teknoloji Zirvesi'nde iş ortaklarımızın ve müşterilerimizin bizzat anlattığı örneklerin hepsi birer başarı hikâyesi. İşini büyütmek, fark yaratmak ve akıllı teknolojilerin gücünü yanında hissetmek isteyen şirketlerimizi bu başarıya ortak olmaya davet ediyoruz."

Ciliv: "Teknoloji ile tarih yazmaya hazırız."

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Türkiye'nin ve Turkcell'in yakaladığı mobil internet hızlarıyla öncü konumda olduğunu belirterek şunları ifade etti:

"Türkiye'nin bugün tarihi bir dönüm noktasında olduğunu düşünüyorum. Tarih içerisinde bilginin yayılması için geliştirilen teknolojilerde internet ile yeni bir döneme girildi. Artık bilgiye ulaşmakta dezavantajlı değil avantajlı konumdayız. İnsanlarımız bilgiye ceplerinden tabletlerinden istediği zaman istediği yerden ulaşma fırsatına sahip. Bugün açıkça görülüyor ki Türkiye, teknolojinin gücü ile tarihin akışını tersine çeviriyor. Matbaanın icadına kayıtsız kalarak kaçırdığımız ilerleme fırsatını mobil internet ile yakaladık. Artık şirketlerimiz için yeni bir dönem. Mobil teknolojileri ve Turkcell'in altyapı üstünlüğünü kullanarak daha verimli ve inovatif iş modelleri üretmek, rekabette fark yaratmak ve tarih yazmak mümkün. Yeniden yazılacak bu tarihin altın anahtarı ise iş birliği. Biz bu altın anahtarı Turkcell müşterilerine sunmaktan gurur duyuyoruz."

Akıllı teknolojiler masaya yatırıldı

İş dünyasının önde gelen üst düzey yöneticilerinin konuşmacı olarak katıldığı paralel oturumlarda, makineler arası iletişimden bulut bilişime, e-ticaretten mobil teknolojilerin İK süreçlerine katkısına kadar pek çok odak alanı tartışıldı. Oyuncu Levent Üzümcü ve müzisyen Mustafa Sandal ve teknoloji basınının tanınmış ismi Serdar Kuzuloğlu da Teknoloji Zirvesi'ne moderatör ve panelist olarak katılan isimler arasında yer aldılar. Geveze, şovuyla çekilişler yaparak hediyeler dağıttı. Fuayedeki stand alanında, Turkcell ürün, servis ve çözümlerinin yanı sıra Turkcell iş ortaklarının ve tedarikçilerinin ürün ve servisleri tanıtıldı ve katılımcılara demolar yapıldı.

Cem Yılmaz'dan Teknoloji Şovu

Teknoloji Zirvesi'nin en ilgi çeken konuklarından biri de ünlü şovmen Cem Yılmaz oldu. Cem Yılmaz, yaklaşık 3.500 kişinin katıldığı Zirve'de Turkcell Mobil Şirket Ödül Töreni'nin ardından sahne aldı. Turkcell Teknoloji Zirvesi katılımcılarına özel hazırladığı şovunu yapan Yılmaz, tüm katılımcıları iş dünyasının dışına taşıyarak gülümsetmeyi başardı.

Zirve "Model" grubunun sahne aldığı Kapanış Partisi ile sona erdi.

Turkcell Teknoloji Zirvesi 2012'nin İlkleri

Turkcell Teknoloji Zirvesi 2012'de ilk defa düzenlenen Mobil Şirket Ödülleri'nde toplamda 18 ödül verildi. İş ortaklarıyla birlikte çözümler geliştiren Turkcell, genç yazılım mühendislerinin ilgiyle izledikleri oturumlar düzenledi. Yazılım geliştiricilere özel düzenlenen oturumlar, Turkcell Teknoloji Zirvelerinin bir diğer ilkiydi.

Guy Kawasaki kimdir?

Yayınlanmış 10 kitabı bulunan ünlü teknoloji ve pazarlama gurusu Guy Kawasaki, Apple tarafından şu ana dek yalnızca 5 kişiye verilen "Apple Fellow" unvanına sahip. 1954 Hawaii doğumlu Kawasaki, 1987'ye kadar Apple'da Macintosh'u yazılım ve donanım mühendislerine tanıtma görevini üstlendi ve IBM'in dünya liderliğine karşı sağlanan başarıya öncülük etti. Daha sonra kendi şirketlerini kuran Kawasaki, 1995'te "Apple Fellow" olarak şirkete geri döndü ve Macintosh efsanesinin yeniden canlandırılmasına katkıda bulundu. Birkaç yıl sonra Apple'dan ayrılarak girişimci sermayeye hizmet vermek üzere Garage.com'u kurdu. Kawasaki aynı zamanda internetin popüler konularını toplu halde sunan bir "çevrimiçi dergilik" olan Alltop.com'un da kurucuları arasında ve aynı zamanda tanınmış bir blogger. Teknoloji ve pazarlama alanında dünyanın pek çok yerinde konferanslar veren Kawasaki'nin Türkçe'ye çevrilmiş kitapları arasında şunlar bulunuyor: "Büyüleme", "Gerçeklik Testi", "Kendi İşini Kurmak İsteyen Girişimcinin El Kitabı", "Rakiplerinizi Çıldırtmanın Yolları", "Devrimciler için Kurallar"

Kaynak: Bültenler / Teknoloji
title