Haberler

Türk Telekom, 81 ilde tarihi ve turistik mekanların dijital dönüşümünü tamamladı

Güncelleme:

Türk Telekom, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yürütülen 'Hitit Kültür ve Turizm Projesi' kapsamında 81 ilde yüzlerce tarihi ve turistik mekanın dijital dönüşümünü tamamladığını duyurdu. Proje kapsamında binin üzerinde kütüphanenin uçtan uca dijital dönüşümü sağlanırken, tüm lokasyonlarda misafirlere Wi-Fi hizmeti sunuldu. Tarihi mekanları da kapsayan proje ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın tüm birimlerinde ihtiyaç duyulan uygulamalar tek bir sistem altında birleştiriliyor.

p> Türk Telekom, 81 ilde yüzlerce tarihi ve turistik mekan, müze ve ören yerinin dijital dönüşümünü tamamladığını duyurdu. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yürütülen 'Hitit Kültür ve Turizm Projesi' kapsamında devam eden çalışmalarla nisan ayı itibariyle binin üzerinde kütüphanenin uçtan uca dijital dönüşümü sağlanırken, tüm lokasyonlarda misafirlere Wi-Fi hizmeti sunuldu. Yapılan açıklamada, projenin İstanbul Galata Mevlevihanesi'nden Efes Antik Kenti'ne, Sümela Manastırı'ndan Hasankeyf Müzesi'ne kadar tarihi mekanlar da dahil olacak şekilde tüm Türkiye'yi kapsadığı belirtildi.

İstanbul Galata Mevlevihanesi, Rami Kütüphanesi, Arkeoloji Müzesi, İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi, Türk İslam Eserleri Müzesi, Efes Antik Kenti ve Selçuk Efes Müzesi, Agora Ören Yeri, Bergama Müzesi, İzmir Kültür Sanat Fabrikası, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Troya Müzesi, Afrodisyas Müzesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Mevlana Müzesi, Sümela Manastırı, Rize Atatürk Evi Müzesi, Hasankeyf Müzesi, Ahlat Müzesi, Elazığ Müzesi ile Gaziantep Arkeoloji Müzesi'nin de aralarında bulunduğu önemli müze, ören yeri gibi pek çok tarihi ve turistik mekanda Wi-Fi hizmetinin yanı sıra ihtiyaç duyulan uygulamaları tek bir sistem altında sunuyor. Proje kapsamında diğer tarihi mekanlar, ören yerleri ve müzelerde de uçtan uca bir dijital dönüşüm için destek sağlanmaya devam ediliyor.

"MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİNE KATKI SAĞLAYARAK ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ"

Konuya ilişkin konuşan Türk Telekom Kurumsal Satış Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Eser, "Türkiye'nin dijital dönüşümünün lideri Türk Telekom olarak, kapsamı her geçen gün artan ve yeni nesil teknolojilerle donattığımız ürün ve hizmetlerimizle pek çok şirketin ve kamu kuruluşunun dijitalleşme yolculuklarına rehberlik ediyoruz. Sadece yerli ve yabancı teknoloji oyun kurucularıyla bir araya gelerek dünya için yeni nesil teknolojiler üretmekle kalmıyor, aynı zamanda yenilikçi dijital servislerimiz ve milli teknoloji girişimlerine yönelik yatırımlarımızla Türkiye'nin dijital dönüşümüne öncülük ediyoruz. Bu kapsamda; ülkemizin tarihi ve kültürel mirasını teknolojiye adapte etme konusunda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Nisan ayı itibariyle 81 ilimizdeki 1000'in üzerinde kütüphanenin dijital dönüşümünü tamamladık. Özellikle kültür merkezleri, ören yerleri ve müzelerde ziyaretçilerimize sunduğumuz fiber hızında internet erişimi ile dijital servislerimiz sayesinde hem tarih severleri hem de aileleriyle birlikte müze ve ören yerlerini ziyaret eden öğrencilerimizi dijital ayrıcalıklarla buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu kapsamda; milli teknoloji hamlesine katkı sağlayarak, yerli ve milli teknolojiler geliştirmenin yanında, bunları ülkemizin dört bir yanına yayma noktasında çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz" dedi.

Tarihi mekanları da kapsayan proje ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın tüm birimlerinde ihtiyaç duyulan uygulamalar tek bir sistem altında birleştiriliyor.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Teknoloji

Kültür Ve Turizm Bakanlığı Türk Telekom Telekom Teknoloji Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Bakmadan Geçme

Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak? Zorunlu askerlik kalkacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılacak mı 2024? 2 Haziran hangi burç? 2 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 2 Haziran tarihi hangi burç olur? Kurban Bayramı hangi gün başlıyor? Kurban Bayramı hangi tarihte, ayın kaçında başlayacak? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor?
Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title