Haberler

    TikTok CEO'sundan yasa tasarısı ile ilgili açıklama

    Güncelleme:

    ABD Başkanı Joe Biden'ın TikTok'un yasaklanmasına ilişkin yasa tasarısını imzalamasının ardından TikTok CEO'su Shou Zi Chew'dan açıklama geldi. Chew, yasayı engellemek için yasal mücadeleyi sürdürdüklerini belirtti ve zafer kazanacaklarını söyledi.

    Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz gün TikTok'un ülke genelinde yasaklanmasına ilişkin yasa tasarısını imzalamıştı. Bu karar teknoloji dünyasında çok konuşuldu. Akabinde sosyal medya devinin nasıl bir adım atacağı merak ediliyorken TikTok CEO'sundan ilk açıklama geldi.

    TikTok CEO'sundan yasa tasarısı ile ilgili açıklama

    ABD, Çin merkezli ByteDance'a ait olan TikTok'un ABD'li kullanıcılarına ait verilere Çin hükümeti tarafından erişildiğine dair bir endişe duyuyor. Bu nedenle Temsilciler Meclisi TikTok'un yasaklanması yönünde bir oylama gerçekleştirdi ve çoğunlukla "evet" oyu kullanıldı. Bu oylama sonucunda ilerleyen yasa tasarısı, Senato'dan da onay alarak son olarak Başkan Joe Biden'ın imzasıyla resmiyet kazandı ve yürürlüğe girdi.

    Yasa tasarısına göre ByteDance, TikTok'un yasaklanmasını istemiyorsa uygulamayı ABD merkezli bir şirkete satması gerekiyor. Bunun için şirkete 9 aylık bir süre tanındı. Bugün ise TikTok CEO'sundan ilk açıklama geldi.

    TikTok'un Lite sürümü yüzünden başı derde girdi! İşte sebebi

    TikTok CEO'su Shou Zi Chew, kısa süre önce yaptığı açıklamada ByteDance'in Başkan Joe Biden tarafından imzalanan yasayı engellemek için yasal mücadeleyi sürdürdüklerini ifade etti. Chew, "İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz. Gerçekler ve Anayasa bizim tarafımızdadır ve yeniden galip gelmeyi bekliyoruz." sözlerine yer verdi.

    TikTok'un 170 milyon ABD'li kullanıcısı bulunuyor. Bunlar arasında içerik üreticisi olarak ciddi bir gelir sağlayan kişiler de var. Bu bağlamda sosyal medya platformunun ülkede yasaklanması, oldukça ciddi bir durum. Yönetim, yasak konusunda ikiye bölünmüş durumda. Halk tarafında ise çoğunluk, bu yasağa karşı. Önümüzdeki aylarda neler yaşanacağını hep birlikte göreceğiz.

    Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce TikTok, ABD yönetimine karşı zafer kazanabilir mi? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

    Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

    Joe Biden CEO Teknoloji Politika Güncel Haberler

    Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

    Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

    Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

    Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

    Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

    Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

    Bakmadan Geçme

    Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
    Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

    Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title