Haberler

    Tesla Otonom Kontrollerde Tanımlı Nesne Sayısını Artıracak

    Güncelleme:

    Elektrikli araçlar konusunda lider şirket olarak bilinen Tesla, otonom kontrollerde tanımlı nesne sayısını artırmak istiyor.

    Elektrikli araçlar konusunda lider şirket olarak bilinen Tesla, otonom kontrollerde tanımlı nesne sayısını artırmak istiyor. Firma 2021 yol haritasını daha şimdiden belirledi. İşte merak ettiğiniz detaylar.

    Elektrikli araçların geleceğin teknolojisi olacağı hiç şüphe taşımıyor. Özellikle de Tesla gibi kararlı firmaların otonom kontroller sağlayan sistemler üretmesi, elektrikli araçları daha cazip hale getiriyor. General Motors son olarak ömürlük bataryalar üretti ve böylece elektrik ile çalışan arabalar daha fazla dikkat çekti.

    Tesla domine eden güç olmak istiyor

    General Motors gibi firmaların güçlü batarya projelerine karşı, Tesla şirketi otonom sürüş teknolojisini artırmaya çalışıyor. Firmanın bunu yapabilmesi şimdilik pek kolay değil. Önlerindeki en büyük engel, tanımlı nesne sayısının az olması.

    Tesla firması tanımlı nesne sayısını ne kadar çok arttırırsa, o kadar fazla otonom sürüş elde eder. Yani sadece direksiyondan ellerinizi çekmeniz otonom sürüş yaptığınız anlamına gelmiyor. Firma bunu adım adım gerçekleştiriyor. Örneğin, geçtiğimiz haftalarda şirketin araçları kırmızı ışığı algılamaya başlamıştı. Böylece trafikte daha güvenli bir kullanım sağlandı.

    Yeni yapılan çalışmalar sonucunda; Tesla araçları çevresindeki diğer nesneleri de görmeye başladı. Küçük bir çöp tenekesinden, uyarı levhalarına kadar neredeyse her şey Tesla araçlarında algılanmaya başlanıyor. Firma burada derin öğrenme teknolojisini kullanıyor ve 2021 yılında en az %30 oranında makine öğrenimi artışı sağlamak istiyor.

    Kaynak: Tamindir / Teknoloji

    General Motors Nicola Tesla Haberler

    Şanlıurfa'daki kuduz köpekleri Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı

    Şanlıurfa'daki kuduz köpekleri Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı

    Mourinho devreye girdi! Fenerbahçe, Mason Greenwood'u kadrosuna katıyor

    Mourinho devreye girdi! Fenerbahçe, Mason Greenwood'u kadrosuna katıyor

    Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

    Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

    Bakmadan Geçme

    10 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 10 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 10 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! CANLI maç izle! (POLONYA-TÜRKİYE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 10 Haziran günün maçları nereden izlenir? Dolar ne kadar, yükseldi mi? 10 Haziran Dolar ne kadar oldu, kaç TL? 11 Haziran Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 11 Haziran burç yorumları nedir? KULAK ÇINLAMASI NEDEN OLUR? Kulak çınlaması nasıl geçer? BUKET ÖZGÜNLÜ BOYACI NEDEN TUTUKLANDI? Şanlıurfa'dan Ankara'ya kuduz köpek getirme olayı ne? Buket Özgünlü Boyacı kimdir? 35 hasta köpeği Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı mı? SON DAKİKA: 10 Haziran en son nerede deprem oldu? Son depremler kaç şiddetinde oldu? MERT DEMİR AMELİYAT MI OLDU? Mert Demir neden ameliyat oldu, son durumu ne? Hava durumu sıcaklığı kaç derece? 10 Haziran (bugün) yüzde kaç nem var? İl il hava durumu sıcaklıkları! AREFE GÜNÜ NOTERLER AÇIK MI? Kurban Bayramı arefesinde noterler çalışıyor mu? Cem Yılmaz'a ne oldu? Cem Yılmaz sağlık durumu nasıl?
    Abla, kamera görüntülerine rağmen kardeşinin suçunu üstlendi: O öldürmedi, ben öldürdüm

    Abla, kamera görüntülerine rağmen kardeşinin suçunu üstlendi: O öldürmedi, ben öldürdüm

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title