Haberler
Antalya açıklarında 4.8 büyüklüğünde deprem

Antalya açıklarında 4.8 büyüklüğünde deprem

2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi kabul edildi

2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi kabul edildi

Bakan Uraloğlu açıkladı: Özel araçlara kış lastiği zorunluluğu geliyor

Özel araçlara kış lastiği zorunluluğu geliyor

Suriye'de 'rejim askerlerinin kullandığı iletişim cihazları patlatılıyor' iddiası

'Rejim askerlerinin iletişim cihazları patlatılıyor' iddiası

İnternet Dünyası İstihbarat ve Siber Casusluk Virüsüyle Çalkalanıyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Virüs Kodu: ReginVirüs Bilgisi: CasusVirüs Tehlikesi: Çok Tehlikeli Her geçen gün farklı bir virüs ile karşılaşan internet dünyası, bu sefer istihbarat ve casusluk amacıyla codlanan zararlı yazılımı konuşuyor.

Virüs Kodu: Regin
Virüs Bilgisi: Casus
Virüs Tehlikesi: Çok Tehlikeli

Her geçen gün farklı bir virüs ile karşılaşan internet dünyası, bu sefer istihbarat ve casusluk amacıyla codlanan zararlı yazılımı konuşuyor.

Ünlü antivirüs yazılım şirketi Symantec'in Güvenlik Stratejisi Uzmanı Sian John tarafından yapılan yeni açıklamalara göre "Tüm zamanların en gelişmiş bilgisayar virüsü" olan "regin" adlı casus virüs tespit edildi.

Yeni ortaya çıkan bu virüs sisteme bulaşmasından itibaren aktif bir şekilde ekran görüntülerini aktarıyor ve tüm şifreleri kopyalıyor. Aynı zamanda silinen dosyaları da yeniden yükleme özelliğine sahip bu casus virüs; özellikle Suudi Arabistan, Rusya ve İrlanda gibi ülkelerin kamu kurumları, firmaları ve kullanıcılarını hedef alıyor.

Casus virüs,araştırmacılarına göre son derece gelişmiş bir yazılıma sahip olmakla birlikte, aylar süren bir çalışma neticesinde ortaya çıkarıldı. Virüsün en önemli özelliklerinden biri ise "izini kaybettirmesi" olarak biliniyor.

Regin adlı casus virüs, siber casusluk ve istihbarat faaliyetlerinde kullanılmak üzere tasarlanması nedeniyle arkasında bir ulus devletin varlığı olduğundan şüphe ettiriyor.

Symantec şirketi casus virüsü, ABD ve İsrail tarafından İran 'ın nükleer programını hedef alması için geliştirdiğine inanılan Struxnet ile karşılaştırdı. Fakat Struxnet bilgisayar donanmasına ve malzemeye zarar vermeye yönelik tasarlanırken, Regin'in ise bilgi toplama amacında olduğu görülüyor.

adına en yeni ve özgün konular|

Kaynak: Siberguvenlikhaberleri / Teknoloji
title