Haberler

    Google Chromecast Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Çalışır?

    Google’ın yeni tanıttığı ürünü Google Chromecast, HD TV’lere HDMI üzerinden bağlanıyor ve tüm bilgisayarlar ile akıllı cihazlar üzerinden kontrol edilebiliyor. Google, Android 4.3 ve 2013 ...

    Google'ın yeni tanıttığı ürünü Google Chromecast, HD TV'lere HDMI üzerinden bağlanıyor ve tüm bilgisayarlar ile akıllı cihazlar üzerinden kontrol edilebiliyor.

    Google, Android 4.3 ve 2013 model Nexus 7'nin tanıtıldığı etkinlikte, Chromecast adı verilen yeni bir dijital cihazı da tanıttı. HD TV'ler için tasarlanan küçük ve uygun fiyatlı bir aksesuar olan Google Chromecast, akıllı telefonlar ile HD TV'ler arasında köprü vazifesi görüyor.

    Nasıl Çalışır?

    Google Chromecast, HDMI portu üzerinden görüntü aktarımını sağlıyor. Gücünü ise herhangi bir USB bağlantısı üzerinden alabilmekte. HD TV'lere HDMI portu üzerinden bağlanan cihaz, televizyon açıldığı anda göreve hazır hale geliyor. Sonrasındaysa aynı yerel ağ içersinde bulunan bilgisayarlar ile Android veya iOS sürümüne sahip mobil cihazlardan WiFi aracılığı ile kontrol edilebiliyor.

    Üstelik bu yeni ürünü kontrol etmek için herhangi bir yazılımı yüklemeniz de gerekmiyor. Örneğin tarayıcıdan veya YouTube uygulaması üzerinden herhangi bir videoyu izlemeye başladığınızda dilerseniz Chromecast ikonuna tıklayarak görüntünün anında televizyonunuza aktarımını sağlayabiliyorsunuz. Google bu konuda etki alanını genişletecek çalışmalar yapıyormuş.

    An itibariyle satışa sunulmaya başlanan Google Chromecast aksesuarı, sadece 35 Dolar'lık fiyat etiketine sahip ve üç aylık ücretsiz Netflix aboneliği ile geliyor. Ürünün Google Play Store sayfasına ulaşabilirsiniz ancak ülkemizden ne yazık ki erişim sağlanamıyor.

    Kaynak: Scroll.com.tr / Teknoloji

    Google

    Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

    Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

    İsrail, Lübnan'ın kalbine saldırdı! Hizbullah'ın iki numaralı ismi öldürüldü

    Hizbullah'ın iki numaralı ismi öldürüldü

    Cinayeti çözecek ses kaydı: Amca ile işçisinin Kürtçe telefon konuşması deşifre edildi

    Amca ile işçisinin Kürtçe telefon konuşması deşifre edildi

    Skandal görüntüler ortaya çıktı! Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn darp edildi

    Skandal görüntüler! Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn darp edildi

    title
    respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });