Haberler

    Finlandiya'da Xiaomi'ye Boykot Uygulandı

    Güncelleme:

    Finlandiya'nın üç büyük GSM operatörü, Xiaomi akıllı telefonların satışını askıya aldı. Gerekçe olarak ise Ukrayna işgali sırasında Rusya'ya satış yapmaya devam etmesi gösterildi.

    Avrupa'nın en çok satan teknoloji markalarından biri olan Xiaomi'ye beklenmedik bir yasak geldi. Finlandiya'nın üç büyük GSM operatörü, Xiaomi akıllı telefonların satışın askıya aldığını açıkladı. Peki Çinli üretici Finlandiya'da neden protesto ediliyor?

    Finlandiya'nın dev GSM şirketleri Xiaomi telefon satışını askıya aldı

    Üç büyük Finli mobil operatör şirketi, Xiaomi'ye boykot uygulamaya başladı. Gerekçe olarak ise Ukrayna işgali sırasında Rusya'ya satış yapmaya devam etmesi gösterildi. Tüm şirketlerin Rusya'dan çekildiğini söyleyen GSM operatörleri, Xiaomi'nin bu konuda geri planda kalmasından endişe duyduğunu aktardı.

    Finlandiya'nın en büyük üç operatörü olan Telia, DNA ve Elisa, Xiaomi'nin Avrupa'nın stratejik kararlarına uymadığını düşünüyor. Bu firmalar, mağazalarında artık yeni Xiaomi cihazları satmayacak. Mevcut stoklar bitirildikten sonra, Xiaomi telefonları yenilenmeyecek.

    1323121

    Konuyla ilgili konuşan DNA CEO'su Sami Aavikko, Xiaomi'nin Rusya konusundaki tutumundan memnun olmadıklarını ifade etti. Bir diğer firma olan Elisa ise satışa sunduğu Xiaomi ürün yelpazesini daraltacak.

    Ancak Xiaomi'nin hem resmi hem de distribütörler aracılığıyla satış yapmaya devam edebileceğini belirtmek gerekiyor. Finlandiya hükümetinden resmi bir yasaklama gelmediği için, şirketin ülkedeki faaliyetleri devam edecek.

    Konuyla ilgili açıklamada bulunan iki perakende firması, AB çapında bir yasak olmadığı için "şimdilik" Xiaomi telefonlarını satmaya devam edeceğini ifade etti. GSM operatörlerinin yasağı sonrasında henüz Xiaomi'den resmi açıklama gelmediğini hatırlatalım.

    Peki siz Finlandiya Xiaomi yasağı hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

    Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

    Finlandiya Ukrayna Xiaomi Rusya Gsm Teknoloji Haberler

    Fuhuş operasyonuna damga vuran kare! Yakalanan 11 şüpheliden en çok o dikkat çekti

    Fuhuş operasyonuna damga vuran kare! Yakalanan 11 şüpheliden en çok o dikkat çekti

    Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

    Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

    Çin'in en yüksek şelalesi sahte çıktı! Şimdiye kadar boruyla su vermişler

    Çin'in en yüksek şelalesi sahte çıktı! Şimdiye kadar boruyla su vermişler

    Bakmadan Geçme

    BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! İçmeler Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Marmaris'in en iyi plajları! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 7 Haziran günün maçları nereden izlenir? 8 Haziran Cumartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 7 Haziran burç yorumları nedir? Zuhal Topal'la Yemekteyiz'i kim kazandı? Yemekteyiz programında 75.000 TL'lik ödülü kim aldı? Kızılcık Şerbeti sezon finali bölüm izle! Kızılcık Şerbeti yeni bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Kınalıada plajı nerede, nasıl gidilir? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? Marmaris Cennet Adası Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Marmaris'in en iyi ve en güzel plajları! Baby Reindeer'ın gerçek Martha'sı Fiona Harvey Netflix'e neden dava açtı? KIDEM TAZMİNATI TAVAN TUTARI NE KADAR? Kıdem tazminatı tavan kaç TL, tutar değişecek mi? Emekliler dikkat! ZORUNLU AFET SİGORTASI NEDİR, NASIL YAPILIR? Mehmet Şimşek ne açıkladı, ne dedi?
    İmamoğlu'nun Türkiye Belediyeler Birliği başkanlığını kazanması AK Parti'de krize yol açtı

    İmamoğlu'nun Türkiye Belediyeler Birliği başkanlığını kazanması AK Parti'de krize yol açtı

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title