Haberler

"Cumhurbaşkanlığında kuzenim var" diyen veli, öğretmeni sürdürdü! Diğer veliler, öğretmen için adalet arıyor!

Güncelleme:

Ankara'da bir grup veli, haksız yere sürgün edilen öğretmenleri için bir araya geldi. Veliler, öğretmenlerinin başka bir veli tarafından "Cumhurbaşkanlığında kuzenim var" diyerek tehdit edildiği ve bunun üzerine başka bir okula sürgün edildiğini iddia etti. Tepkili veliler, bu durumun eğitim mevzuatına aykırı olduğunu ileri sürerek adalet arayışına girdi.

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Canan Özbağı İlkokulu'nda öğretmenlerinin haksız yere sürgün edildiğini söyleyen veliler, basın toplantısı düzenledi. 2. Sınıf öğrencilerinin velileri, öğretmenin haksız yere sınıfından ve okulundan gönderildiğini belirtirken öğretmenin, Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde tanıdıkları olduğu söylenen bir veli tarafından sürüldüğünü iddia ettiler.

ALENEN TEHDİT SAVURUP HAKARET ETMİŞ

Ankara Çankaya Canan Özbağı İlkokulu 2/D sınıfı öğrencilerinin velileri, konuyla ilgili açıklama yaptı. Diğer veliler adına konuşan bir kişi: "Bizler 2/D sınıfı öğrencileri velileriyiz. Eski Sınıf öğretmenimiz (görevlendirme) Funda Şimşek gerek diğer veliler gerekse okulda saygı gören, herkesin taktirini kazanan bir öğretmendir. Fakat sınıfımızda bulunan iki veli, geçtiğimiz eğitim öğretim yılı sonunda öğretmene baskı, mobbing, yol kesme, hakaret etme vb. saygısızca tavırlarda bulunmuş olup bu iki veli diğer velileri organize etmeye çalışmış, fakat olumlu cevap alamamıştır. Bunların üzerine okul önünde, birebirde veya toplum içerisinde Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde tanıdıkları olduğunu iddia ederek öğretmeni,gerekirsemüdüryardımcısınıvemüdürügörevdenaldıracakları tehditlerinde bulunmuşlardır." ifadelerini kullandı.

"EĞİTİM MEVZUATINA AYKIRI BİR DURUM"

Medya Ankara'ya konuşan veliler, "Bu süreçte ben ve benim gibi düşünen veliler, öğretmenimiz Funda Şimşek'in görevlendirilmesinin devam etmesi için Okul Müdürlüğü'ne, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe ile talepte bulunduk ve talebimiz uygun görülerek öğretmenimizin görevlendirilmesi okulumuza yapılmıştır. Fakat okulun ilk günü olduğunda öğretmenimiz başka okula görevlendirilmiştir. Bu görevlendirme apar topar ve usulsüz yapılmıştır. Hatta öyle ki Çankaya ilçe milli eğitim müdürlüğü internet sitesindeki eski görevlendirme duyurusunu kaldırılmıştır. Kaldı bu işlem usulsüzdür. Yapılan bu uygulama milli eğitim mevzuatına aykırıdır, bir öğretmenin görev yeri tek tuşla, kendisinin bilgisi olmadan değiştirilmesi ne yasaya ne mevzuata ne de vicdana sığar. Ayrıca bu cezalandırma herhangi bir araştırma ve soruşturma olmadan yapılmıştır. Biz veliler olarak gittiğimiz her kurumdan aldığımız cevaplarla bu işlerin hepsinin birilerinin aracılığıyla yapıldığı kanısına vardık ki nitekim yanılmadığımız bir olayla karşılaştık. Öğretmenden şikâyetçi olan velilerden birisi, Cumhurbaşkanlığında bulunan kuzeni aracılığıyla öğretmeni aldırdığını, bu şekilde gerekirse okul müdürünü dahi aldıracağını, okulu bile kapattıracağını, hakkımızı aramamamız gerektiğini belirtmiş ve ne yaparsak yapalım öğretmenin bu sınıfa verilmeyeceğini itiraf etmiş ve bazı velilerimize yine aynı tanıdığı aracılığıyla zarar vereceğitehditlindebulunmuştur.Hattaarkasındakigüçleileöğretmenin öğretmenliğini bitireceğini iddia ederek bizlere güç gösterisinde bulunmuştur. Bu söylemleri olayların ilk başından basit bir tanıdık gibi düşünmüştük ama bu itiraf ve gelinen sonuç bir kuzenin her şeyi hallettiğinin göstergesidir." diye konuştu.

"SESİMİZİ CUMHURBAŞKANIMIZ VE BÜTÜN YETKİLİLERE DUYURMAK İSTİYORUZ"

Veliler sözlerini şöyle noktaladı: " Bizler tüm bu sebepler ve olaylar neticesinde çocuklarımızın ve öğretmenimizin hakkını savunmak için konu ile alakalı tüm kurumlara başvuru yaptık ancak herhangi bir sonuç alamadık. Şimdi merak ediyoruz, bu kuzen gerçek midir? Bu öğretmen ne gerekçeyle bu okuldan alınmıştır? Okulda daha düşük puanlı olan başka görevlendirme öğretmene neden sınıf verilmiştir? Yargılamadan bir öğretmen neden cezalandırılmıştır? Yazı yazdığımız kurumlar bize neden cevap vermemektedir? Bizim suçumuz Külliye de çalışan bir kuzenimizin olmaması mı? Sonuç olarak "Vicdanı hür nesillerin yetiştirilmesine" iki tane velinin kaprisi engel olmaktadır. Hatta o velilerin tabiriyle "yukarıdan birilerini araya sokularak" diğer çocukların haklarına girilmekte ve temiz saf sevgileriyle bağlı oldukları mesleğini hakkıyla yapan bir öğretmenin hakkı yenilmektedir. Sesimizi başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün devlet yetkililerine duyurmak istiyoruz. Onlardan yardım ve adalet anlayışı içerisinde sonuç bekliyoruz."

Teknoloji Otomobil Ekonomi Ankara

İsrail'den siber saldırı! Lübnan'da çağrı cihazları aynı anda patladı, yaralılar var

İsrail'den siber saldırı! Lübnan'da çağrı cihazları aynı anda patladı, yaralılar var

Lübnan'dan korkunç görüntüler geliyor! Cihazların infilak ettiği an kan dondurdu

Lübnan'dan korkunç görüntüler geliyor! Cihazların infilak ettiği an kan dondurdu

Yenge Hediye Güran'ın ifadesi ortaya çıktı: Narin kaybolduktan birkaç gün sonra telefonumu değiştirdim

Cinayetin kara kutusu olan yengenin ifadesi ortaya çıktı

Narin Güran'ın ölüm nedeni kesinleşti! Ağzından akan sıvı amcanın eline bulaşmış

Narin'in ölüm nedeni kesinleşti

500

Yorumlar (49)

SELÇUK GÜNDOĞDU:

BU SADECE BİLİNENİ ,BUNLARDAN BİNLERCE BİLİNMEYENLER VAR

1165
21
yanıtYanıtla
Zeki Anti:

Varsa bildiğin yaz da bilsin herkes.. Neymiş o binlerce bilinmeyenler??

yanıt42
yanıt421
Vatan Daş:

Güzelim ülkemin adeleti. Hükümet ne iş yapıyor.

yanıt1
yanıt0
MÜCAHİD:

belki de haketmiştir bir de onu sürdüren velileri dinlemek lazım, neden böyle bir girişimde bulundular?

yanıt16
yanıt120
Cevap :

Noldu zeki makarnan az mı geldi ?

yanıt115
yanıt15
Levent ÜSTEK:

Zeki Haklı bence. Böyle şeyle olmuyor güzel ülkemizde. Adam kayırma yok, adalet fışkırıyor. Torpil desen hiç yok. Değil mi Zeki kardeşim.

yanıt55
yanıt1
şahabettin Ayyıldız:

Oraya buraya şikayete hiç gerek yok Allah a yalvarın başka yol kalmadı çünkü

521
111
yanıtYanıtla
Mehmet Karagöz:

sesinizi duyuramazsınız

442
20
yanıtYanıtla
Nihat Coktas:

ülkede adalet yok

445
13
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

İyi de bu ülkenin cumhurbaşkanı bu haberleri hadi okumadı diyelim sağında solunda altındakiler de mi okumadı bakın cumhur başkanlığı makamına leke sürülüyor sıradan bir olay değil bu

yanıt2
yanıt0
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Haberler.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve haberler.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });