Son Dakika, Son Dakika Haberleri, Son Dakika Haber

Çinli bilim insanları, insan kök hücrelerinden türetilen yapay bir beyin kullanarak kritik görevleri yerine getirebilen bir robot geliştirdi

Güncelleme:

Çinli araştırmacılar, insan kök hücrelerinden türetilen yapay bir beyin kullanarak kritik görevleri yerine getirebilen bir robot geliştirdi. Bu yapay beyin sayesinde robot, kollarını kullanmayı, engellerden kaçmayı ve nesneleri kavramayı öğrenebiliyor. Yapay beyin, bir beyin-bilgisayar arayüzü ile dış dünya ile iletişim kurabiliyor. Araştırmacılar, bu gelişmekte olan beyin teknolojisinin, hibrit zekanın ilerlemesine büyük katkı sağlayacağını belirtiyor.

Araştırmacılar, bu yapay beyin sayesinde robotun kollarını kullanmayı, engellerden kaçmayı ve nesneleri kavramayı öğrenebildiğini belirtiyor. Tianjin Üniversitesi ve Güney Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nden bir ekip, laboratuvar ortamında oluşturdukları bu yapay beyini dış dünyayla iletişim kurabilmesi için bir beyin-bilgisayar arayüzü ile entegre etti.

Haihe Beyin- Bilgisayar Etkileşimi ve İnsan-Bilgisayar Entegrasyonu Laboratuvarı'nda yönetici olan Ming Dong, "Bir çip üzerindeki beyin-bilgisayar arayüzü, kodlama, kod çözme ve uyarım-geri bildirim yoluyla dış dünyayla bilgi alışverişi yapabilen bir teknoloji kullanıyor. Bu teknoloji, insan beynine benzer ihtiyaçlar olan sıvı, besin, sıcaklık kontrolü ve koruyucu kılıf gibi unsurlarla birlikte insan beyni organoidleri gibi yapılan yapay bir 'beyin' kullanıyor" dedi.

Araştırmacılar, bu gelişmekte olan beyin teknolojisinin, hibrit zekanın ilerlemesine büyük katkı sağlayarak "devrim niteliğinde bir etki" yaratacağını öne sürdü.

Bu ileri teknoloji adımı, Japonya'daki bilim insanlarının geçtiğimiz günlerde insan benzeri bir robotun yüzüne canlı insan derisi yerleştirdiklerini açıklamalarından kısa bir süre sonra geldi. Tokyo Üniversitesi'nden bir ekip, tasarladıkları deri dokusunu robotun yüz yapısına uydurarak gülümsemesini sağlamıştı.

Araştırmacılar, bu canlı derinin sadece insan benzeri duygular sergilemekle kalmayıp aynı zamanda gelişmiş algılama yetenekleri ve yaralandığında kendi kendini iyileştirme yeteneği sağlayabileceğini belirtti.

Haberler.com / Abdullah Teymur - Teknoloji

Bilgisayar Dünya Yapay Zeka Teknoloji Haberler

'Bozkurt' soruşturması fitili ateşledi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Berlin çıkarması

"Bozkurt" soruşturması fitili ateşledi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Berlin çıkarması

Üsküdar Belediyesi'nde neler oluyor? Milyonluk arsaları ve daireleri satışa çıkardılar

Üsküdar Belediyesi'nde neler oluyor? Milyonluk arsaları ve daireleri satışa çıkardılar

Cristiano Ronaldo'dan Merih Demiral'a telefon

Cristiano Ronaldo'dan Merih Demiral'a telefon

Bakmadan Geçme

Bülent Ersoy kimdir? Bülent Ersoy hayatı ve biyografisi! Bülent Ersoy kaç yaşında, nereli? 4-5 Temmuz hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Seray Sever kimdir? Seray Sever hayatı ve biyografisi! Seray Sever kaç yaşında, nereli? MasterChef CANLI izle! 2024 TV8 MasterChef yeni bölüm HD Canlı izleme linki var mı? Eski Köye Yeni Adet filmi oyuncuları kim, konusu ne, sonu nasıl bitiyor? Eski Köye Yeni Adet filmi ne zaman, nerede çekildi? Adana ASKİ su kesintisi: Adana'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Temmuz 2024 Adana su kesintisi listesi! KÖFN grubu dağılıyor mu? Grup üyelerini birbirlerini neden sildi, ne oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Temmuz 2024 Konya su kesintisi listesi! Yol Arkadaşım filmi oyuncuları kim, konusu ne, sonu nasıl bitiyor? Yol Arkadaşım filmi ne zaman, nerede çekildi? GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞININ 2024 KYK YURT BAŞVURU TARİHİ | KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak ? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 4 Temmuz Perşembe İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Temmuz 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Temmuz 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Temmuz 2024 Antalya su kesintisi listesi! İŞSİZLİK MAAŞI NASIL ALINIR? İşsizlik maaşını kimler alabilir? İşsizlik maaşı başvuru nasıl yapılır?
CHP lideri Özel'den Merih Demiral'ın bozkurt işareti yapmasına ilk yorum

CHP lideri Özel'den Merih Demiral'ın bozkurt işareti yapmasına ilk yorum

500

Yorumlar (5)

Zeki Sahin:

biz hâlâ atatürrkcülük şeriatı tartışakk

5
1
yanıtYanıtla
Emrah Emir:

o sırada bizim ülkenin gündemi: Şeriat istiyok abeeee cennette huri bındıklamak istiyok

3
2
yanıtYanıtla
Abdullah KARAMAN:

önce kullanırlar sonra onu yerler.

4
0
yanıtYanıtla
murat dural:

Bu Ülkeye bir tane lazım hatta bir düzüne .

1
1
yanıtYanıtla
Bedirhan POLAT:

Bir çok bilim adamı birleşip hali hazırda var olan bir beyni chip ile birleştiriyor. geri kalan mekanik elektronik bileşenlerden oluşuyor. Buna bakan ateist kendisi oldu diyemez, bilim adamlarının varlığını kabul eder. ama insan gibi kaotik bir ortamdan gelip var olabilen canlıya kendi oldu diyorlar.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title