Haberler

Bir GPU neler yapabilir?

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Grafik işlemcilerinin araştırmalara ve bilime böyle hizmet ettiğinden haberiniz var mıydı?

NVIDIA Tesla GPU hızlandırıcılar Life Technologies Corporation'ın yeni Ion Proton Sistemine DNA çiftleri oluşturan hesaplama yöntemi birincil genom dizilimi analizini 16 katın üzerinde hızlandırma olanağı veriyor. Bu, tüm bir insan genomu diziliminin maliyetini on yıl öncenin yaklaşık 1 milyar ABD Dolarından yakın gelecekteki 1.000 ABD Dolarına düşürecek.

Life Technologies Corporation Ion Torrent birimi yazılım ve mühendislik başkan yardımcısı Alan Williams, "GPU hızlandırma ve diğer gelişmiş Ion Proton özellikleri, dünya genelindeki her laboratuvarın maliyetli Bilgi Teknolojileri yapmadan insan genomu diziliminden hızlı ve kolay bir şekilde yararlanmasına olanak vermektedir" dedi. "Genom dizilimini demokratikleştirerek yaşam bilimlerinde olağanüstü bir yenilik dalgası ve klinik araştırmalarda ilerleme görmeyi bekliyoruz."

Ion Proton Sistemi teknolojisi, birincil analizi hızlandırmak için GPU'ları kullanan Life Technologies Ion Personal Genome Machine (PGM) Dizici ile elde edilen verim, doğruluk ve okuma uzunluğu artışındaki hızlı gelişmeleri temel almaktadır. Ion PGM dizici, olağanüstü hızı nedeniyle Almanya'daki 2011 ölümcül E. coli bakteri salgınını ilk çözen olmuştu.

Performans, kullanım kolaylığı ve uygun maliyet için yeni standartlar belirleyen Ion Proton Sistemi araştırmacılara hızlı bir şekilde çoklu örnek diziliminden tek bir platformda genom ölçeğinde dizilime geçme olanağı vererek araştırmacılara yüz binlerce dolar tasarruf sağlamaktadır.

NVIDIA Tesla hızlandırmalı hesaplama iş birimi genel müdürü Sumit Gupta, "GPU hızlandırma yaşam bilimi uygulamaları için hesaplamanın her alanında yaygınlaşmıştır ve araştırmaların bilimsel buluşların sınırlarını zorlamasına olanak verecektir" dedi. "GPU'ların kullanımı, gen dizilimi ve dizilim analizinden moleküler modelleme ve tanısal görüntülemeye kadar geniş bir alanda araştırmaların hızını artırmıştır."

Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji
title
Close