Haberler

Bakan Kacır, Uluslararası Uzay Kongresi'nde Türkiye'nin Uzay Hedeflerini Tanıttı

Bakan Kacır, Uluslararası Uzay Kongresi'nde Türkiye'nin Uzay Hedeflerini Tanıttı
Güncelleme:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Milano'da düzenlenen 75. Uluslararası Uzay Kongresi'nde Türkiye'nin uzay programını tanıttı ve uluslararası iş birliğinin önemine vurgu yaptı.

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İtalya'nın Milano kentinde düzenlenen 75. Uluslararası Uzay Kongresi'ne (International Astronautical Congress- IAC) katıldı. Bakan Kacır, "Uzay çalışmalarında lider ülke olmak ve Milli Uzay Programı hedeflerimizde başarıya ulaşmak için uluslararası iş birliğimizi güçlendirmeye devam edeceğiz" dedi.

Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yaptığı açıklamada, "Türkiye olarak 2026 yılında Antalya'da ev sahibi olacağımız, 75'incisi bu yıl Milano'da düzenlenen dünyanın en büyük uzay konferansı Uluslararası Uzay Kongresi'ni (IAC) ziyaret ettim. Tüm dünyadan ulusal uzay ajansları, endüstri liderleri ve akademi dünyasından insanları bir araya getiren Kongre'de verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Türkiye pavilyonunda ülkemizin uzay ve savunma teknolojileri alanında öncü kurumları ve firmaları Türkiye'nin gurur projelerini, Uzay Programımızı ve ülkemizde gerçekleştirilecek IAC 2026 Antalya'nın tanıtımını yapıyor. Uzay çalışmalarında lider ülke olmak ve Milli Uzay Programı hedeflerimizde başarıya ulaşmak için uluslararası iş birliğimizi güçlendirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

TUA DA KATILIMCI AJANSLAR ARASINDA YERİNİ ALDI

Uluslararası Uzay Federasyonu'nun (IAF) kurucu üyesi olan İtalyan Havacılık ve Uzay Bilimleri Derneği (AIDAA) İtalyan Uzay Ajansı (ASI) İtalyan havacılık ve uzay şirketi Leonardo ortaklığında düzenlenen IAC 2024; ulusal uzay ajansları, endüstrideki liderler ve akademi dünyası temsilcilerini bir araya getirdi. Türkiye Uzay Ajansı da (TUA) katılımcı ajanslar arasında yerini aldı.

BAE UZAY AJANSI BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Etkinlik için Milano'da bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Bakan Kacır, burada Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Spor Bakanı ve Uzay Ajansı Başkanı Dr. Ahmad Belhoul Al Falasi ile görüştü. Görüşmede; her iki ülkenin uzay ve uydu teknolojilerindeki ortak projeleri ele alındı.

AXIOM SPACE, SPACE X VE AIRBUS YETKİLİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Bakan Kacır ayrıca Axiom Space, SpaceX ve Airbus şirket yetkilileri ile bir araya geldi. Görüşmelerde uydu ve uzay araçları, fırlatma sistemleri, uzay misyonları, ortak keşifler ve bilimsel araştırma projeleri konularında fikir alışverişinde bulunuldu.

IAC 2026 ANTALYA'NIN TANITIMI DA YAPILDI

Bakan Kacır, Türkiye Uzay Ajansı (TUA) tarafından ülkemizi temsilen kurulan standı da ziyaret etti. Türkiye pavilyonunda uzay ve savunma teknolojileri alanında öncü kurumlar ve firmaları Türkiye'nin gurur projelerini anlatırken, TUA ve TÜBİTAK Uzay tarafından ülkemizde gerçekleştirilecek IAC 2026 Antalya'nın tanıtımı yapıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Teknoloji

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Uluslararası İlişkiler Mehmet Fatih Kacır Teknoloji Politika Savunma Türkiye Milano Uzay

Etiler'de bir lisede öğretmen tartıştığı okul müdürüne silah çekti

İstanbul'da sıcak saatler! Öğretmen okul müdürüne silah çekti, ekipler olay yerinde

Kılıçdaroğlu hakkında 'zorla getirilme' kararı

Mahkemeye zorla getirilecek

3 bölgeyi etkileyen 5.9'luk depremin bilançosu

3 bölgeyi etkileyen 5.9'luk depremin bilançosu

Gıda teröristlerinin vatandaşa en çok at ve eşek eti yedirdiği iki ilimiz

Gıda teröristlerinin en çok at ve eşek eti yedirdiği iki ilimiz

500
Haberler.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve haberler.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
title